Dobbeltdrapet i Kristiansand

28 1 2
                                    

Jeg skal prøve å komme med et nytt kapittel hver uke, hvis det er av interesse :) Kan også være jeg overrasker med flere kapitler i uken, men det får tiden vise. Her kommer i hvertfall en ny del, og håper den også faller i smak!


Vi er i Kristiansand, 05. desember 2016. Dette er en sak mange har hørt om, men også som mange ikke har hørt om. Derfor skal jeg fortelle om den saken i dag!

En kvinne og en gutt er drept, med kniv. Å drepe med kniv er nært og svært brutalt. To tilsynelatende ukjente personer for hverandre. I følge politiet, kjente de drepte ikke hverandre.

Kvinnen som er ei 48 år gammel tobarnsmor ansatt i en privat barnehage like ved skolen der hun ble drept. Hun var ute og luftet hunden sin da hun ble knivdrept. Hun blir beskrevet som barnas advokat, både snill og rettferdig.

Gutten var en 14 år gammel ungdomsskoleelev med fem søsken og foreldre. Politiet i Kristiansand opplyser at flere av den dreptes kamerater er avhørt i løpet av natten.

Politiet sier de ikke har noen spor å gå etter, og de opplyser at de ikke vet hvem gjerningspersonen eller personene er. Når man ser på drapsmetoden, vitner det om affekt. Det er merkelig å kalle det affekt når begge ble drept med kniv, men gjerningspersonen kan ha hatt med seg kniven, eller stikkvåpenet for egen beskyttelse. Man kan ikke fastslå at det var de to drepte som egentlig skulle drepes, i hvertfall ikke den drepte kvinnen. I og med at kvinnen blir beskrevet som rettferdig, tror jeg hun gikk mot en situasjon som utspant seg i nærheten av henne og ville prøve å hjelpe. Jeg vet ikke hvem som ble drept først, men tror gutten ble det første offeret. Han var muligens knivstukket fra før eller var i ferd med å bli knivstukket da kvinnen kom forbi. Da hun prøver å bryte opp, er gjerningspersonen eller personene i en slik tilstand at de handler i affekt og skader kvinnen nok til at hun faller sammen og dør på sykehuset. Gutten er mest sannsynlig kritisk skadet, og gjerningspersonene flykter fra stedet.

Jeg tror ikke det var meningen å drepe i det hele tatt, men det skjedde jo uansett. Jeg tror det er en til tre gjerningspersoner, de er unge gutter i midten til slutten av tenårene. Det kan hende den drepte gutten kjente til eller var i samme omgangskrets som drapsmennene og det har vært en konflikt i foranledningen. Det er ingen grunn til å tro at begge ble drept av ren tilfeldighet, og det er ingen grunn til å tro at gjerningspersonene kommer til å drepe igjen, siden begge personene ble funnet ved siden av hverandre. Om de skulle ha drept igjen, hadde det vært i den anledning at de ville flykte, og noen kom i veien for dem, eller et eventuelt vitne som hadde sett begge drapene og kunne ha identifisert dem. Hadde dette vært en såkalt "spree killer" ville flere vært drept, og de hadde ikke blitt funnet i nærheten av hverandre.

Dette er en eller flere uerfarne personer som ikke har drept før, men har muligens vært innblandet i bråk tidligere. Da mener jeg "bråk", som i guttestreker, kanskje tyveri, ordensforstyrrelser eller annen kriminalitet. Politiet sjekker opp alle overvåkningskameraer i området, og da vil de muligens kunne finne en til tre unge menn som oppfører seg mistenkelig. Disse guttene er forferdet og redde etter det de har gjort, og en eller flere av dem kommer til å snakke om dette med venner eller familien etter en liten tid, om ikke politiet finner ut hvem de er før dette skjer. Gjerningspersonene har oppført seg eller oppfører seg annerledes etter at detter har skjedd, og har muligens gått i dekning for andre venner og kanskje også for familien sin. De kan også være kuttskadet selv, da det å hugge med kniv gjør at man kan bli glatt av blod, kniven kan glippe i håndtaket og skjære opp hånden til den som bruker kniven.

Den 07.desember 2016 blir en 15 år gammel gutt siktet, og har erkjent begge drapene. Politiet kan ikke utelukke at det er flere gjerningsmenn, men har ingen holdepunktet for å si at det var flere innblandet i drapet. På dette tidspunktet antar jeg at den som knivstakk er tatt. Det kan hende at noen flere var tilstedet under selve handlingen, men det ser ut som om denne gutten var alene om selve drapshandlingen.

Saken er veldig trist. Siden ingen informasjon om hvorfor 15 åringen drepte de to ikke har kommet ut, kan det ha vært en konflikt i forkant av drapet. Det kan også se ut som at kvinnen kom for å hjelpe, og ble drept i affekt. Politiet opplyser også at det ikke finnes en relasjon mellom kvinnen og drapsmannen, men at drapsmannen var i guttens omgangskrets.

Et vitne mener at hun så den drepte gutten sammen med en annen, litt eldre gutt med sekk på ryggen, bare minutter før politiet mener drapene fant sted. Den drepte gutten hadde tatt bussen til Lund, på den andre siden av byen fra der han bodde og gikk på skole. Han skulle spille fotball med noen venner. Jeg vet ikke om politiet har vært i kontakt med gutten med sekken, men han fremstår som en veldig interessant person, og det kan være denne gutten som nå er siktet, uten at dette er bekreftet av politiet.

Når en ung person dreper, er dette ofte fordi personer føler seg truet, mobbet eller kjenner et plutselig intenst sinne. Dette er også med skoleskytinger, uten å trekke konklusjoner til denne saken. Det er alltid en foranledning til slike hendelser, og jeg antar at den siktede ikke hadde som formål å drepe noen denne mandagen. Det kommer heller ikke frem om den siktede og den drepte gutten hadde avtalt å møtes. Jeg tror muligens den siktede kan ha hatt noen atferdsproblemer også før saken, og en mulig konsekvenstenking, da denne delen av hjernen faktisk ikke utvikles før i starten av tjueårene.

Dette er bare min egen spekulasjon. Gutten som drepte ble tatt vare på av helsepersonell, og familien hans får krisehjelp. Han ble fremstilt for varetektsfengsling i løpet av ettermiddagen 07.desember 2016.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tusen takk for at du tok tid til å lese <3 Vet at dette kapittelet ble litt "rotete", men her kom jeg med mye av mine tanker rundt saken. Som jeg skrev i forrige del, blir jeg veldig glad hvis dere kommer med tilbakemeldinger og tips til andre saker :).

KrimbokenWhere stories live. Discover now