Tina Jørgensen

11 1 2
                                    

Wihuu!! Er du klar for en ny sak? <3 Det i hvertfall jeg. Beklager at denne delen kommer sent, men det blir litt sånn når jeg jobber til sent på dagen. Håper det er greit.

Det er en fin høstkveld den 20.september 2000 i Stavanger sentrum. Glade mennesker er ute og koser seg, ler, drikker vin og danser. Noen møtes, og noen går fra hverandre. Det nærmer seg stengetid, og folk begynner å finne veien hjem. Noen tar taxi, mens andre velger å gå. Kanskje tar noen bussen? Denne kvelden i Stavanger skal bli veldig spesiell, for en ung kvinne skal forsvinne sporløst. 20 år gamle Tina Jørgensen lener seg inn i en ventende bil, og snakker med noen. Så, kanskje går hun videre? Etter dette, er det ingen som har sett Tina, i alle fall ikke i live.

Neste dag blir et stort søkeapparat satt igang. Hvor er Tina? Ingen vet noen ting, tilsynelatende. Hvordan kan en ung jente bare forsvinne på den måten? Man spør seg om hun ble kidnappet, kanskje hun rømte. Mammaen til Tina vet hun aldri ville forsvunnet med vilje. Fine, snille Tina skal dessverre aldri komme tilbake igjen til mammaen sin. Ikke til venninnene. Man leter over alt, ingen tegn til Tina noen steder. Det skal gå mer enn en måned før hun blir funnet. Tina Jørgensen på 20 år, med hele livet foran seg blir funnet dumpet i en dreneringskum ved Bore kirka på Jæren. Hun er drept, trolig slått ihjel. Hvordan kom hun hit? Etter obduksjonen tror man at Tina kan være slått ihjel ved en bro i sentrale Stavanger, og deretter flyttet til kirken på Jæren. Noen ville gjemme henne slik at hun ikke ble funnet.

Når slike hendelser forekommer, altså det at offeret blir flyttet og gjemt unna, er det i mange tilfeller en gjerningsmann som kjenner offeret. Grunnen til at de gjemmer liket, er fordi de vet at de kan bli mistenkt for forbrytelsen. De vet at noen vil forstå, og de prøver å skjule alle spor. En gjerningmann uten kjennskap til offeret bryr seg som regel mindre med å gjemme liket. Siden de ikke kjenner personen er det ikke en like stor fare for å bli tatt, så sant man ikke legger igjen tekniske bevis, for eksempel i form av DNA eller at de blir sett av vitner.

Jeg tror at Tina kjente drapsmannen. Det trodde tydeligvis politiet også, for de siktet nemlig kjæresten hennes like etter at hun ble funnet. Det skal nevnes at bevisene mot kjæresten var svake og han er frikjent i denne saken. Han har alltid nektet å ha noe med denne saken å gjøre. Jeg vet ikke noe om Tina sin tidligere kjæreste, men jeg synes politiet gjorde helt rett i å mistenke han tidlig i saken.

De fleste vet at offerets nærmeste er de som blir sett på først i slike saker. Tinas kjæreste var den siste hun blir sett med. De var på byen sammen, og de bodde til tider i samme leilighet. Det er for meg ganske vanskelig å forstå at kjæresten hennes forlot henne på vei hjem fra byen, En søt, blond, ung jente skulle plutselig måtte komme seg hjem på egenhånd midt på natten? Hvor var han, hva gjorde han?

Tina ble også sett lenende mot en bil, hvem kan det ha vært? Kan det hende kjæresten så at Tina snakket med noen, kanskje en mann? Har det vært sjalusi inne i bildet? Kan det har vært en mann som har svermet for Tina i en tid, som drakk seg til mot og snakket med henne, hvor det gikk galt?

Tina-saken er fortsatt uløst, over 20 år etter at hun ble drept. Heldigvis har Cold Case-gruppen til Kripos valgt å se på saken en gang til. Det saken skal gjennomgås igjen, kan selvfølgelig ha noe med det som skjedde høsten 2015. En person mente å sitte på en tilståelse fra en fest han hadde vært på. Lydopptaket avslører en mannsperson som tilstår drapet på Tina. Denne mannen nevner også tre andre menn, som skulle ha noe med drapet å gjøre. Dette er en kameratgjeng som var i Tinas omgangskrets. Politiet fikk altså en tilståelse fra denne mannen. De andre mennene som ble dratt inn i saken, nektet alle for å ha noen forfatning med drapet.

Hvorfor tilstår en mann sånn plutselig? Politiet mente etter mange runder med avhør, at mannen tilsto på falsk grunnlag. Han løy ikke, men de mente at han tilsto på falske minner. Dette er faktisk reelt, og det kan skje.

Jeg vet ikke akkurat hvorfor denne mannen tilsto på minner han tydeligvis ikke hadde, men det er ikke første gangen det har skjedd.

Etter at alle ble sluppet ut og var utenfor mistanke, er Tina-saken på bar bakke igjen. Ingen mistenkte, ingen nye bevis. Jeg håper Cold Case-gruppene til Kripos finner noe nytt, tenker annerledes og tilslutt gir Tinas familie og venner fred. Noen har drept henne, og den eller de bør straffes for det de har gjort. Jeg har heldigvis stor tro på denne gruppen, det er en gjeng med utrolig dyktige mennesker som vet å se etter det lille som kan vende saken. De har i allefall en stor oppgave foran seg.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Som jeg nevnte tidligere, hvordan synes du slike saker er? Hvordan har dager din vært og har du planer for helgen? Håper du likte denne rare saken.

KrimbokenМесто, где живут истории. Откройте их для себя