Andreas Hammer

37 1 0
                                    

Ny uke! Og det betyr nytt kapittel <3 Endelig! I dag skal jeg snakke om forsvinningen på Andreas Hammer.

En kveld i 1994 skal en annerledes hverdag for familien Hammer i Tønsberg skje. Det er 1.juli og mamma i huset lager middag og venter på at mann og barn skal komme hjem for å spise. Det er sommerferie, varmt og godt ute. Klokken fire, når middagsroen skal senke seg i hjemmet er det en person som mangler. Andreas på 17 år er enda ikke kommet hjem.

Moren tenker at det ikke er så merkelig, han hadde jo for vane å glemme tiden innimellom. Da klokken blir fem, og senere klokken seks på kvelden begynner en uro å snike seg frem. Hvor har Andreas gjort av seg, og hvorfor kommer han ikke hjem?

Foreldrene til Andreas begynner å ringe rundt til kameratene hans. Ingen kan fortelle dem noe nytt. Har han kanskje falt og slått seg, eller blitt utsatt for noe kriminelt? Pappaen tar sykkelen fatt og kjører noen runder i nærområdet. Kanskje det finnes noen sykkelspor, eller andre spor som kan fortelle hvorfor Andreas er borte. Han hadde aldri gjort dette før, familiekjære Andreas. Riktignok var han mye ute med kamerater, men kom jo alltid hjem igjen.

Mammaen og pappaen legger seg med en ekkel følelse i magen den kvelden. Når klokken blir fire om natten klarer ikke pappa i huset å bare ligge der lenger. Han tar seg en tur utenfor og ser seg rundt. Ingen Andreas å se nå heller. Han ligger ikke i sengen sin, og nå blir pappaen for alvor redd. Han ringer politiet og melder sønnen sin savnet. Ingenting skjer og politiet står helt uten spor.

Plutselig får de høre at sykkelen til Andreas er funnet. Et lite håp er tent! Den står ved togstasjonen i Tønsberg. Sykkelen er der, men ingen Andreas. Håpet forsvinner igjen. Hvorfor hadde Andreas satt fra seg sykkelen ved togstasjonen? Eller var det noen andre som hadde gjort det? Noen mener de så Andreas gå av bussen ved Vøringsfossen klokken 21:15, men det er ikke en sikker observasjon. En vakker julidag i Tønsberg, slutter alle spor etter Andreas Hammer.

Nå er det 29 år siden Andreas forsvant, og saken er enda ikke oppklart. Andreas skulle ha fylt 43 år i år. Han skulle kanskje ha vært gift og hatt barn. Det er mye mer, men mer om saken vet ikke jeg. Noen vet jo, og noen kan fortelle hva som skjedde med han. Saken om Andreas er dessverre kort. Hvorfor, etter alle disse årene skal ikke familien Hammer endelig få fred? Politiet har fått en del kritikk i denne saken, da familien følte at den ikke ble etterforsket tilstrekkelig. Det var familien som intervjuet vitner, det var de som gjorde rundspørringer i området. Til ingen nytte så klart.

Det kom noen tips, og noen teorier om hva som kunne ha skjedd. Et av tipsene var at forsvinngen kunne ha noe med at Andreas spilte i rollespillet Kult i ukene før han forsvant. Et annet tips var at det var noen satanister som hadde med forsvinngen å gjøre. Etter min mening tror jeg ikke på satanistsporet. Det er ingen ting som tilsier at han hadde tilknytning til, eller var involvert i den satanistiske kulturen i Tønsbergområdet. Satanister blir ofte mistenkte i slike saker, og det viser seg ganske ofte at de ikke noe med saken å gjøre. Det er visst blitt en allmenn oppfatning at satanister drikker blod, ofrer både dyr og mennesker og er generelt voldelige. Enkelte satanister har til tross vært involvert i lysskye saker tidligere, så jeg kan forstå skepsisen. Det kan se ut som om Andreas Hammer har vært i en skog og forsvunnet uten spor. Det synes jeg blir å dra strikken altfor langt til et satanistmiljø.

Det er dessverre lite å finne ut om denne saken, så jeg er usikker på hvordan satanistsporet kom frem i lyset, men Andreas sin mor forteller om dette til NRK, og hun trodde det kunne stemme. Nå skal det nevnes at faren til Andreas er prest, og at resten av familien var kristne. Til og med Andreas. Hva skulle da motivet ha vært? Jeg kan ikke forestille meg noen scenarioer hvor dette kan være tilfelle.

Et annet spor er Kult-spillet. Andreas hadde spilt det med noen venner i ukene før han forsvant, og her kan det kanskje være noe. I rollespill er det vanlig å leve seg inn i rollen, og i akkurat dette spillet er det de gode mot de onde som er tema. Kanskje Andreas og noen venner eller bekjente var i skogen den dagen, og noe gikk galt? Hadde noe gått galt, er dette ungdommer uten erfaring med å gjemme bort et lik. Det er nemlig ikke så lett som på film, selv om det noen ganger kan se sånn ut. Om noe gikk galt eller om Andreas skadet seg vet et uhell i forbindelse med rollespill, er det i hvertfall noen som vet. Noen sitter på svarene, og burde ha kommet frem med sannheten for lenge siden.

I slike saker som dette tenker man jo også på om det kan ha vært en ulykke. Kan han ha falt, kan han ha blitt påkjørt eller falt i vannet? Kan han ha forsvunnet frivillig? Det er ikke godt å si, men en ting er sikkert. Denne saken er ikke etterforsket nok, og jeg håper at da familien til Andreas ansatte Ola Thune for å etterforske saken privat, ville det kanskje komme frem til noe mer. Det er ikke noe mer, bare en familie som aldri fikk sønnen sin hjem. En plass ved middagsbordet er fortsatt tom, en sønn og bror er fortsatt savnet dypt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hva tror du kan ha skjedd i denne saken? Hvilke saker liker du best? Forsvinninger eller drap? Uansett, så er alt sant og håper du synes det er spennende <3

KrimbokenWhere stories live. Discover now