Kumla-saken

2 0 0
                                    

I dag skal vi til Kumla som ligger vest i Sverige. Dere skal få høre historien om Linn. Følg med videre hvis du vil høre saken :)

Det er fredag og en fin vårdag i 2013. 13 år gamle Linn har vært på skolen, og står nå ved stasjonen å venter på toget som snart skal komme. Vennene hennes er fortsatt på skolen, men Linn har bestemt seg for å dra hjem litt tidligere for hun orket ikke mer skole i dag. Linn orker heller ikke på sjekke mobilen sin akkurat nå, for hun vet at mamma har prøvd henne flere ganger. Hun har sikkert fått beskjed om at Linn ikke møtte opp til svømmetimen denne ettermiddagen.

Linn hører lyden av toget komme, og tar noen skritt mot skinnegangen. Hun ser toget komme nærmere, og skynder seg. Dermed står Linn midt på togspoet. Hun trekker pusten en aller siste gang før toget treffer hennes.

13 år gamle Linn fra Kumla som ligger vest i Sverige, har tatt sitt eget liv ved å kaste seg foran toget en fredag i starten av mars i 2013. Hva er det som gjør at et 13 år gammel jente, som virket så glad og fornøyd på YouTube-kanalen sin til å plutselig velge å dø?

Det som viser seg er at Linn skal ha blitt mobbet. Familien hennes og de nærmeste vennene hennes visste det. Var dette virkelig grunnen til at hun valgte å dø? Mammaen til Linn hadde fått henne inn i ungdomspsykiatrien på grunn av episoder med selvdskading etter den mistenksomme nettmobbingen, og trodde derfor at Linn kanskje var deprimert nok til å hoppe foran toget. Familien er sjokkert, og prøver å finne svar på hva som faktisk skjedde.

Storebroren til Linn finner ut at hun hadde to Facebook-kontoer. Det de finner på den ene er verre en bare ungdomsmobbing. Linn har nemlig blitt utsatt for gjentatte trusler fra en som kalte seg for "bealarrson97". Hvem er denne personen?

Mammaen og broren til Linn leser meldingene som ble sendt gjennom nettet. Først starter samtalene veldig uskyldige, men etter hvert blir tonen mellom de mer truende og spesielt fra denne "bealarrson97". Han har tvunget Linn til å kle av seg naken foran web-kameraet henens. Han truer henne også med at han skal spre ut bildene av henne til alle hun kjenner, til både treneren hennes, lærere, Facebook og på Instagram om hun ikke gjør det han sier. Linn ber "bealarrson97" om å slette filmen av henne. Hun sier at hun tar livet sitt om han sprer videoen rundt, men ikke en gang da sletter han den. Istedenfor fortsetter han å true 13 år gamle Linn.

Meldingene blir overlevert til politiet, som begynner å lete etter en 15-16 år gammel gutt som kanskje også er fra Kumla. Det politiet ikke vet, er at denne gutten egentlig ikke finnes. "Bealarsson97" er en 44 år gammel mann, som blant annet er fotballtrener for et jentelag. Han er interessert i kvinnene sine rettigheter og innebandy for å bare trekke frem noe. Mannen blir beskrevet av venner som en alltid blid, snill og som en mann å stole på. Ingen som kjenner han kan tro at han kan ha gjort dette.

Mannen på 44 år, nekter for å ha noe med Linn sitt selvmord å gjøre. Han sier at han har en PC, men at den ble stjålet fra en cafe mens han var på toalettet, og det var den samme dagen som Linn døde. Dette tror ikke politiet på, og til slutter de de PC-en hans. De finner også lignende trusler mot flere unge jenter. Politiet kontakter alle jentene han har hatt kontakt med, og til slutt anmelder over 20 jenter han for misbruk, trusler og seksuell krenkende atferd.

Saken om Linn sitt selvmord og truslene mot alle de andre jentene, kommer opp i tingretten. "Bealarrson97" dømmes til 2 år fengsel. Han blir sluppet ut av fengel i juli 2015, etter at han er ferdig med å sone straffen sin.

"Han fikk to år, og hva fikk vi? Livsstid!", sier mammen til Linn.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hva tenker dere om at mannen bare fikk 2 år? Jeg synes det er helt forferdelig, denne mannen skulle hatt en straff som varte mye lengre. Om dere kjenner noen som trenger hjelp, vær så snill å ta kontakt med noen der ute. Slenger med noen hjelpesentraler her, i tilfelle dere trenger hjelp <3 Gjerne ta kontakt med meg også, hvis du føler for det.

Mental Helses Hjelpetelefon: 116. 123, åpent hele døgnet

Angstringen: 22 22 35 30, man-tor (10-13)

Kirkens SOS: 22 40 00 40, åpent hele døgnet

Barneombudet: 22 99 39 50, man-fre (8-15)

Dixi, hjelpsentral for voldtatte: 22 44 40 50

KrimbokenWhere stories live. Discover now