Gary Ridgway

3 1 0
                                    

I dag skal jeg snakke om en seriemorder, som har blitt en av de mest kjente. Jeg advarer om at dette kapittelet handler en del om sex.

Det er 18.februar 1949 når Gary Ridgway blir født inn i en familie med to brødre og en dominant mor og en tøffel som far. Gary vokste opp med og se faren sin bli slått, kjeftet på og nedbrutt av moren hans. Moren hadde også en uvane og vaske sønnen sin litt ekstra godt i underlivet gjennom oppveksten hans. Dette holdt på lenge, og når Gary var i en alder av 16 år var hans følelser for moren mikset. Han var forelsket i moren sin og drømte om å ha sex med henne, men i neste øyeblikk fantaserte han om å torturere henne og planla drapet hennes.

Faren hans jobbet med lik og gjorde lik klare for begravelse. Han kom hjem og fortalte om en på jobben som hadde sex med likene, noe som kalles nekrofili. Det var i dette tilfelle at Gary begynte å fantasere om dette. Han sa selv "Jeg likte tanken på å ha sex med de døde. Ingen følelser og ingen som finner ut av det". Gary var dårlig på skolen og ble kalt treig eller tilbakestående. Moren hans truet med å sende han til spesialskole for treige barn. Han var flau og fikk tankene på drapet til moren enda mer fristende. Det var på denne tiden han begynte å drepe fugler og katter. Han skjøt hunder, kastet steiner og banket barn.

Allerede i ung alder begynte han å forfølge jenter, stod utenfor vinduet deres om natten og fant ut alt han kunne om de. Da han ble ungdom begynte han å beføle jenter mot deres vilje og i en alder av 16 år knivstakk han en 6 år gammel gutt og lot han ligge å blø mens Gary stakk. Denne gutten overlevde, men tilbragte flere måneder på sykehuset. Gary sier han hadde druknet to gutter i en elv, og selv om det var sant at to gutter hadde druknet i dette vannet var det ingen bevis på at Gary var den skyldige.

I en alder av 20 år fullførte han skolen. Han traff på Claudia Craig som ble hans første kjæreste og de giftet seg etter skolegangen. Da Gary ble sendt inn til militæret i Fillippinene fant han seg prostituerte kvinner som han hadde sex med, selv om han hatet de og at de var ekle. Han hadde vært utro. Når Gary kom hjem, fant han ut at også Claudia hadde hatt en affære og ble forbannet. Derfor søkte han om skilsmisse etter at de hadde vært gift i mindre enn to år.

Etter en stund møtte han på en ny kvinne, som het Marcha. De ble sammen omtrent to år etter skilsmissen til hans første kone, og Marcha var en stor usikker kvinne. Marcha og Gary fikk en sønn sammen som fikk navnet Matthew. I dag er Gary 26 år gammel og er religiøs. Han leser bibelen hele tiden, sover med den og gråt under gudstjenester.

Sexlysten til Gary gikk fra normal til en fetisj. Han tok med seg kona si og tvang henne til å sex ved kanten av Green River. Han tok henne med på tur i skogen og plutselig ble han borte, og dukket opp bak et tre for å angripe henne. En natt hun skulle gå med søpla kom han bak henne og kvalte henne. Når Macha fikk slankeoperasjon ville ikke lenger Gary være sammen med henne mer.

Selv om Gary ville drepe kona si, tenkte han at politiet går etter mannen eller eks mannen først. Derfor holdt han seg til å drepe kvinner politet ikke lette etter, nemlig prostituerte.

Han fant frem til kvinner som solgte sex, lurte de ut i skogen mot penger og hadde sex med de. Under eller etter økten drepte han de, og hadde sex med likene deres opptil 2 til 3 dager etterpå. Han sa: "Når fluene begynte å komme, kvittet jeg med med de og fant en ny".

Tidlig på 1980- tallet begynte nyhetene å dekke saken om kvinner som forsvant. Kvinner gikk sjeldent alene og prostituerte spurte sine kunder om de var den beryktede Green River Killeren. Selvfølgelig svarer morderen nei, og tok til og med med seg sønnen sin i bilen så kvinnene skulle føle seg tryggere.

I 1984 var politiet rådville. De hadde startet en egen gruppe som skulle spesialisere seg på Green River morderen. Som del av dette begynte Robert Keppel og Dave Reichert som var etterforskere å intervjue diverse psykologer og kriminologer for å få et innblikk i morderens tankegang. Den første som slo de var Ted Bundy.

Ted Bundy var seriemorder, voldtektsmann og drev på med nekrofili, akkurat som Gary. Bundy kunne gi de et hint eller hjelp i form av å fortelle hva han ville gjort. Han ba politiet se i skogen, i tilfelle de så en åpen grav. Han kunne garantere at denne seriemorderen kom tilbake til åstedet for å kose seg med offerets lik.

Politiet gjorde som han sa og akkurat som Bundy hadde fortalt vendte morderen tilbake. De fikk ikke arrestert han før i 2001, på grunn av at han alltid hadde bestått løgndetektortestene.

Han ble tatt og dømt for 4 drap, men da politiet så nærmere på saken kunne de knytte han opp til en liste med savnede personer.

På et tidspunkt der rettssaken tok plass hadde de koblet han opp til 49 drapssaker og han innrømmet 23 av de. Han fikk valget om å samarbeide og få livsvarig fengsel istedenfor dødsstraff. Han godtok og fikk originalt 48 livstider, men på grunn av tull med bevis fikk han ekstra livsstid straff.

Da rettssaken var ferdig kunne det bekreftes at Gary hadde drept flere mennesker enn noen annen seriemorder. Han sa det var jobben hans å kvitte seg med skitne jenter. Det ironiske her er jo at verdens største seriemoder ble fanget ved hjelp av verdens mest kjente seriemorder.

Mange av de han drepte var unge jenter som hadde rømt hjemmefra som han hadde plukket opp langs veien eller prostituerte. Saker som dette viser bare hvor mye barndommen har å si for utviklingen av både hjernen og kroppen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hva synes du om saken? Syns du det var ekkelt eller spennende? Og hvordan går det med dere i denne rare tiden? Håper på tilbakemelding <3

KrimbokenWhere stories live. Discover now