The Wineville Chicken Coop Murders

4 0 2
                                    

Wineville Chicken Coop Murders berget en liten by i Sør-California på slutten av 1920-tallet og førte til hengingen av Gordon Northcott. Følg med i dette kapittelet hvis du vil vite hva som skjedde.

Du finner ikke Wineville i California noe sted på et kart. Den sørlige California byen eksistere, men forsvant brått i 1930, og ble erstattet av Mira Loma. Det som skjedde var at Wineville Chicken Coop Murders sine forbrytelser var så avskyelige at byfolk ikke orket å bli assosiert med Wineville lenger.

Tilfellet med Wineville Chicken Coop Murders er fylt med så mange bisarre vendinger og vitnesbyrd, at til og med J. Michael Straczynski knapt kunne tro at det var sant. Etter å ha lest historien i byarkivene i Los Angeles, tenkte han at dette ikke kan være ekte, men at det måtte være en feil.

Mordene på flere unge gutter i Sør-California fra 1926 til 1928 ble betatt og avskrekket nasjonen. De genererte en så ekstrem mengde negativ omtale at byen der det hadde skjedd, tok det drastiske skrittet med å endre navnet sitt etterpå. De grusomme forbrytselene kom først ut i 1928, da politiet fant den hodeløse kroppen til en mannlig tenåring i en grøft. Saken kan ha forblitt uløst og glemt hvis ikke myndighetene hadde mottatt en merkelig telefonsamtale fra USA sitt konsul i Canada, som satte i gang en utrolig rekke hendelser.

Konsulen hadde blitt tipset om Chicken Coop-drapene av den 19 år gamle Jessie Clark, som hadde kommet tilbake til landet i panikk etter å ha besøkt broren sin i California. Femten år gamle Sanford Clark  jobbet på kyllingfarmen til sin 19 år gamle kusine Gordon Stewart Northcott.

Jessie hadde vært opptatt av at noe virket rart med brorens brev og tok en tur ned for å besøke han. Til tross for Gordon sitt forsøk på å sørge for at søsknene aldri var alene sammen, klarte Jessie å tømme sannheten fra broren. For fetteren deres hadde ikke bare misbrukt han seksuelt, men var også en morder.

Sanford spurte søsteren sin om hun hadde husket å lese i avisene om en liten gutt som het Walter Collins som ble kidnappet. Walter hadde forsvunnet i mars 1928 på vei for å se en film. Sanford fortsatte deretter med å si at Gordon Northcott hadde holdt Walter på ranchen i litt over en uke og haddde drept gutten da folk begynte å lete etter han. Han fortalte også søsteren sin om drapene på to andre gutter, samt en meksikansk ranch-hånd som Gordon hadde skutt og halshugget.

En livredd Jessie flyktet tilbake til Canada og fortalte den amerikanske konsulen hele historien, som igjen varslet politiet i Los Angeles. Selv om Gordon Northcott og moren Sarah Louise Northcott prøvde å flykte, men ble arrestert i Canada og ble utlevert til USA for en rettssak. I mellomtiden fant politiet på ranchen menneskelige rester som var begravd i kalkstein under hønsehuset.

Gordon tilsto bare ett drap, nemlig det fra den meksikanske tenåringsbedriften som antas å være gutten som politiet hadde funnet i sekken. Gutten het Alvin Gothea. I et desperat forsøk på å beskytte sønnen, hevdet Sarah å ha drept unge Walter Collins. Under rettsaken hevdet hun også at hennes mordiske sønn var et produkt av et pedofilt forhold mellom ektemannen og deres datter, selv om dette aldri ble bevist.

Gordon Northcott ble funnet skyldig i drapet på tre av guttene. Han ble dømt til døden og ble hengt i 1930. Moren hans ble funnet skyldig i drapet på Walter Collins og fikk livstid i fengsel, men denne rare historien slutter ikke her.

Selv om Walter hadde forsvunnet i mars 1928, dukket en august gutt opp i august samme år i Illinois. Etter å ha betalt for reisekostnadene sine dro moren til Walter til Los Angeles politi og hevdet av denne fremmede sønnen ikke var hennes. På det tidspunktet var politiet under et enormt press for å kunne løse kidnappingen, og kaptein J. J. Jones som var leder i etterforskningen var mindre begistret for at saken ble gjenåpnet.

Uansett om Walter Collin sitt tannregister beviste at denne nye gutten faktisk var en anklager, prøvde Los Angeles politiet å kvitte seg med en sørgende mor ved å ha henne på en psykiatrisk avdeling. På dette tidspunktet hadde historien hennes skaffet seg enorm oppmerksomhet i media, og da hun ble løslatt fra sykehuset fem dager senere, hadde publikum styrtet hennes rundt. Påminnelsen vil senere innrømme at han ikke var Walter Collins, men bare hadde etterlignet han for at han ønsket å komme inn i filmene i Hollywood.

På den tiden var det for sent for sønnen hennes. Selv om J. J. Jones ble suspendert og en dommer, hevdet nordkotene at Walter lenge var død. Walter sin historie ville inspirere til Clint Eastwood-filmen Changeling.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Litt kortere kapittel i dag, men det gjør ingenting. Håper du likte det :)

Krimbokenजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें