Donald Harvey

6 1 0
                                    

Tenk om du blir gammel, og får en sykepleier som kommer inn til deg med et smil, gir deg medisiner, mat og forteller deg at uansett hva som feiler deg kommer det til å bli bedre snart. Du plasserer en pute over hodet ditt, og du blir sakte kvalt. Ikke akkurat det ideele sykehus oppholdet eller hva?

I dag skal skal vi snakke om Donald Harvey. Han ble født 15. april 1952 og vokste opp i Booneville i Appalachia.

Familien hadde ikke så mye penger, men de klarte seg. De bodde i nærheten av resten av familien hvor Donald skal ha blitt droppa på hodet når han var et par dager gammel. Han skal også ha blitt misbrukt av sin onkel og onkelens venner fra en alder av 4 år. Donald lekte minimalt med barn på skolen og holdt seg mest rundt voksne. Allerede i 9.klasse droppa han ut av skolen.

Donald dro til Kentucky da bestefaren hans ble syk og lå for døden. Da bestefaren døde fant Donald svært fascinerende ting og se på. Hodeskader, misbruk og fascinasjon for døden som betyr at man har en serie morder å gjøre.

Heldigvis begynte han tilfeldigvis å henge rundt på sykehuset. Etter å ha tilbragt nok tid der ble han spurt om han ønsket å jobbe der. Hvem takker vel ikke nei til det? Han fikk ansvaret for å gi pasienter medisinene sine og passet på de medisinske behovene og det personlige til pasientene. Han ble besatt av følelsen av makt og det kontrollerte de hjelpesløse.

30.mai 1970 gikk han inn på rommet til en mann som hadde hatt slag. Han la en pute over hodet hans og kvalte han. Dette ble Donald sitt første drap! Dette skulle bli starten på en heftig periode hvor han festet tomme oksygen tanker til pasientene, bytta ut innholdet i væsken pasientene skulle ha og kvelte de i søvne. Han gjorde dette med opptil 13 pasienter.

Siden alle ofrene var gamle eller døende, var det ingen som mistenkte noenting. Folk la jo merke til at så og si alle pasientene han hadde døde. Donald fikk kallenavnet Angel Of Death som en spøk.

I et intervju sa Donald: "De fleste doktorene var så overarbeidet, så en pasient kunne fint dø. De ville ikke en gang stikke hodet innom og erklære personene døde. Det var vi pleierne som gjorde den jobben. Vi kunne si de var døde og de ble sendt rett til begravelseshjemmet uten å bli sjekket".

Mot slutten av arbeidstiden hans var over 100 pasienter drept. Arsenikk, rottegift og cyanid var hans favorittmetoder. Han puttet det i mat, frukt, juice og desserter. Etter hvert ble han deprimert og hadde tanker om selvmord. Han møtte Vernon Midden som introduserte han for det okkulte. Sammen med denne gruppa lærte han nye ting om hvordan kroppen virket.

Etter et par mislykkede selvmordsforsøk drakk han seg full og politiet kom for å fjerne han fra et privat område. Mens han satt i politibilen begynte han å skryte om drapene han hadde gjort, og tilstod til 15 drap på Marymount sykehus. Ingen trodde på han!

Han ble mer deprimert og ble mer og mer involvert i den okkulte gruppa han var med i. Han begynte også å ha flere forhold med menn. Dette gikk så langt at når han trodde en av hans partnere skulle forlate han, dopet han mannen ned og holdt han syk nok til at han måtte bli i Donald sin leilighet. I denne perioden drepte han også vennen til partneren, naboen og faren. Han gikk også på draps runde på diverse sykehus mellom Kentucky og Ohio.

Tidlig i mars 1987 kommer en Mr. John Powell inn på sykehuset etter en motorsykkelulykke. Han døde kort tid etter, og da en doktor tok seg tid til å gjøre en obduksjon av kroppen hans åpnet han magen og luktet noe som bare 60% av mennesker lukter. Nemlig cyanid. Dermed kom det fram at denne mannen ikke døde av skader. Han ble forgiftet og hvem var sykepleieren hans? Jo, det var Donald Harvey.

Donald ble kalt inn til en løgndetektor-test, men dukket ikke opp. Senere ble han kalt inn til spørsmål hos politiet og han tilsto til drapet. Han mente han syntes synd på både Powell og familien. Han tilstod ikke noe om de andre drapene, men da undersøkelser gikk hardere innpå han oppdaget de tilfeldigheten om at så mange drap hadde skjedd med hans pasienter. Det ble nok bevis for å koble han opp til 37 drap.

I retten begynte Donald og le når han fikk se listen over navn på alle han hadde drept. Når alt kom til alt hadde han drept 70 mennesker. Han fikk 20 livstider, men i september 1987 sa han seg skyldig i 12 ekstra drap. Derfor fikk han sine 20 livstider pluss 25 år ekstra.

30. mars 2017 ble Donald funnet død, 64 år gammel. Han døde etter å ha blitt banket av en av de andre insatte.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Håper du synes denne saken var like interessant og spennende som det jeg synes <3 Har du hatt en fin dag? Hvordan går det med dere i denne isolasjonstiden? Håper virkelig det gir seg snart, slik at vi får komme litt inn i hverdagen igjen.

KrimbokenWhere stories live. Discover now