Eva Söderström

6 0 0
                                    

Starter rett på sak i denne delen, og jeg håper det går bra med alle og en hver der ute <3

I dag skal vi til 1987 og slutten av september. Det er en varm og fuktig kveld og 27 år gamle Eva er på tur med hunden sin. Hun bor egentlig i Sundsvall, men er på besøk hjemme for foreldrene sine i Kramfors nord i Sverige. Det er snart leggedags, og Eva har bare på seg en t-skjorte og en bukse. Hunden Laban surrer lykkelig rundt bena hennes, mens han snuser nysgjerrig på lyktestolper og stener, kanskje han markerer at også han har vært der denne kvelden? Eva og Laban snur, og begynner på hjemveien. De er ikke så langt fra huset der hun denne uken bor sammen med foreldrene og lillesøster Anneli. Plutselig dukker en ukjent person opp og går mot Eva og Laban. Han har med seg kniv, og Eva skal snart dø.

Neste morgen er det oppstandelse i huset til familien Söderström, hvor er Eva og Laban? Eva skulle bare gå en liten kveldstur med hunden sin, men det finnes ingen tegn på at hun i det hele tatt kom hjem. Eva er borte uten et eneste spor. Familien ringer til politiet, og det blir satt i gang en stor leteaksjon. Frivillige leter også, men ingen kan riktig ta rede på hva som har skjedd med Eva. Lillesøster Anneli forstår tidlig at noe er veldig galt, og hjelepr de frivillige med å lete. En av de frivillige sier at han så noe oppe i skogen, ikke så langt fra huset til Eva sin familie. Uten å tenke seg om, løper Anneli i retningen der det ligger noe i skogen.

Anneli går innover i det lille skogholtet rett ved gangveien hun mange ganger har gått tur med Laban. Noe ligger litt lenger borte, men hun kan ikke se hva det er enda, så hun går nærmere. Det er Eva som ligger der. Eva sin hvite t-skjorte er helt rød av alt blodet fra knivstikkene, og hun er naken fra livet og ned. Klærne til Eva ligger på en merkelig måte ved siden av henne, akkurat som om noen har forsøkt å legge de pent fra seg. Laban ligger ved siden av Eva og er også knivstukket. Eva og Laban er døde. Anneli klarer nesten ikke å tenke, og hele verden faller i grus. Hun skriker, men ingen ting hjelper. Eva er borte, kald og kommer aldri mer til å våkne igjen.

Politiet i Kramfors står helt uten spor, og de aner ikke hvem som drepte Eva. Hun var mest sannsynlig seksuelt misbrukt før hun ble knivstykket 11 ganger, men politiet bekrefter ikke dette. Kjæresten til Eva blir avhørt, men slippes fri. En annen mann blir fengslet, men slippes også fri etter en stund siden det ikke finnes tilstrekkelige bevis for å ta siktelse mot noen av de. Det finnes ingen spor. Familien må leve med at Eva og Laban er brutalt drept, og at ingen er tatt for utgjerningen.

I desember 2016 gikk TV-programmet Veckans Brott på SVT. Der ble saken om Eva snakket om rett før jul i siste sending. Camilla Kvartoft og Leif G.W.Persson snakker om saken, og ikke en gang 29 år senere er noen tatt for Eva-mordet. Sendingen blir avsluttet og de tar juleferie. Plutselig ringer en anonnym person til politiet i Kramfors og forteller at han eller hun har informasjon om hvem som drepte Eva. Personen sier at drapet var et bestillingsmord, hvor en leiemordet fikk 10 000 kroner for å drepe Eva. Innringeren navngir også den som skal ha bestilt mordet. Politiet er fra seg av begeistring, for endelig at de noe konkret å gå etter. De bestemmer seg for å ta den navngitte bestilleren inn til avhør, men han nekter enhver forfatning med saken. Politiet har ingen bevis mot mannen, utenom det den anonyme personen forklarte. Derfor blir han satt fri, uten siktelse. Leif G.W. Persson uttalte seg om denne saken og han mener at det ikke er noe hold i de nye påstandene om mordet på Eva. Han sier dette er tull, og avfeier tipset totalt.

Om man skal tenke seg om, er ikke det veldig merkelig at en person skal bestille og betale 10 000 kroner for å knivdrepe en unge jente som er på besøk hos foreldrene sine? Hvorfor skulle Eva drepes? Hun tilhørte jo ikke til i noe spesielt miljø. Det høres nesten ut som en påfunnet mafia-historie uten rot i virkeligheten, hvor en stormannsgal tulling har kjedet seg og ringt politiet i fylla. Dette henger ikke på greip, hverken teorien eller drapsmetoden stemmer med hva som skjedde med Eva.

Å drepe med kniv er personlig, og Eva ble jo knivstukket 11 ganger. Det er ikke nødvendig å stikke noen 11 ganger for å drepe, og hvorfor drepte de hunden? Eva ble mest sannsynlig seksuelt misbrukt, selv om politiet ikke vil bekrefte dette. Siden Eva er naken, er det en naturlig konklusjon å trekke. En leiemorder voldtar ikke offeret før han dreper, rett og slett på grunn av faren for biologiske spor. Da mener jeg ikke bare på grunn av sæd, men også av perspirering og hudceller som legges igjen på offeret.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hva synes dere? Ikke sant at det er rart at hunden også ble drept? Hele saken i seg selv er spesiell spør du meg.

KrimbokenWhere stories live. Discover now