3.Bölüm

142 65 34
                                    

Mirayla çok iyi anlaşıyorduk. Tek tartıştığımız nokta tuttuğumuz takımlar olurdu.

O Galatasaray tutkunuydu.Bense Fenerbahçe. Birbirine rakip iki takım işte bilirsiniz.Onu görmek cidden beni rahatlattı. Hava alanından çıktık dan sonra taksilere bindik.

Bir otele yerleştim.Odaya girer girmez bavulu elimden bırakıp kendimi yatağa attım.Derin bir nefes aldım.Birkaç dakika tavanı izledim . Daha sonra kalkıp telefonuma uzandım.İlk önce annemi arayıp otele yerleştiğimi haber verdim.Hemen Kerem'i aradım.

''Canım ben geldim haberin olsun.''dedim .''Tamam Busem.Ev buldun mu?Eğer bulmadıysan ben bir yer buldum.'' diyordu.

Evet henüz kalacak yerim yoktu. Otelde kalarak devam edemezdim.

''Uygun bir yerse bakayım canım'' dedim.Ve bana o evin adresini attı.Yarın gider bakarım diye düşünüyordum.

Telefon konuşmamız bittikten sonra bir duş aldım. Ve güzel bir uyku çektim.Sabah olunca kahvaltıyı tek başıma yemeği sevmediğim için Miray'ı arayıp eğer buralardaysa buluşabilir miyiz? diyecektim.

Hemen aradım.Çok bekletmeden açtı.O da yakınlarda bir otelde kalıyormuş.Hemen yeni aldığım bir elbisemi giyip çantamı hazırladım.Ve otelden çıktım.Burada otobüs işlerini bilmediğim için,taksiye bindim.Cidden çok soğuktu.

Mirayla bir restoranda de buluşacağız.O restorana gelmiştim.İçeri girdim.Miray bir masada oturmuş,telefonuyla uğraşıyordu.Hemen yanına gittim sarıldık.Karşısına geçip oturdum.

''Selammm'' dedim bir tebessüm eşliğinde.''Selam nasılsın?''

''İyiyim sen nasılsın? Neler yaptın görüşmeyeli herşeyi anlat'' dedim.Çünkü onu çok seviyordum ve uzun zamandır konuşamamıştık.

''Sen gittikten sonra aynı liseye devam ettim. Üniversiteyi memleketten tutturdum.Ve orada üniversiteye başladım.Ve hayattımın aşkı sandığım kişiyle tanıştım.Okulu onunla beraber bitirdim.Daha sonra burada bir yere atandım.Ama ona bu haberi vermek için evine gittiğimde onu başka bir kızla beraber gördüm.Ona haber vermeden buraya geldim.Ve beni sürekli arıyor.Açarsam dayanamayıp ağlarım.Bu yüzden kuzenime haber verdim o konuşacak.Aslında hiç keyfim yok yani.Ama seni buralarda görmem çok güzel Buse.Hala kankayız demi? Uzun zaman konuşmasakta bir kaç kere konuşmuştuk yani.''

Onun bir gün hayallerine kavuşacağını biliyordum ama aldatılmış olması da en acı şeydi.

''Tabi ki hala kankayız canım.Bende gittiğim liseye uyum sağlayıp bitirdim liseyi.Daha sonra üniversiteyi okudum.Ve buraya atandım.Düşünsene Miray hayallerimizdeki gibi aynı karakolda çalıştığımızı.Ne güzel olurdu. '' dedim.

"Evet belki olur da. Bak aynı şehirdeyiz.Ya senin Kerem vardı.Aranız nasıl?'' diye sordu. Keremle uzun zamandır sevgiliydik ve Miray da bu yüzden Keremi biliyordu.

''Biz iyiyiz.O da kendi işiyle meşgul.Mühendis oldu o . Çalışıyor. Arkadışıyla beraber bir şirketleri var.'' diyerek biraz da Keremden bahsetmiş oldum.''Vay be yıllardır hiç ayrılmamanız çok iyi ya.''diyordu sanki dokunsam ağlayacaktı.Bu yüzden konuyu değiştirdim.''Ee annenler nasıl?''

''İyiler.Kendi hallerinde takılıyorlar işte ''

'' Ayrılmak zor oldu ya.Onları göremiyecem. Resmen filmlerdeki gibi doğu görevindeyiz ama sen buradasın.'' diyip gülüyorduk.Sonra biraz daha sohbet edip,görüşemediğimiz günlerden bahsettik.

'' İyi ki buradasın Buse ya.Cidden seninle dertleşmek çok iyi geldi.'' 

'' Bence de.Her zaman kanka.İstediğin zaman ara beni konuşalım ya.''dedim.'' Olur ararım.Nerede kalıyorsun? Ev buldun mu sen?'' diye sordu. '' Kerem bir yer bulmuş.Birazdan oraya gidiceğim.Sen buldun mu?'' diye sordum meraklı gözlerle.

'' Hayır henüz bulamadım.Ama bulurum bir yer.'' dediğinde neden onunla ev arkadaşı olamayalım diye düşündüm.Ve bu fikrimi onunla paylaştım.''Neden beraber yaşamıyoruz?''bu soru üzerine çok şaşkın bakıyordu.Bir süre cevap vermedi.Daha sonra ''Hımm. Neden olmasın?'' diyerek onaylıyordu.Ve beraber ev bakmaya gittik.

Evi ikimizde beğenmiştik.Ve evin eşyalarını tamamlayana kadar otelde kalıcağız.Bu yüzden eşya bakmak için birçok mağaza gezdik.Seçtiğimiz ürünler yarın nakliyatla gelecekti.

Yeni ev,yeni şehir. Hayırlısı olsun

Bölümün sonuna geldiniz. Yeni bölüme geçiniz lütfen..

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
Sevgilerimle..

Yıllar SonraWhere stories live. Discover now