12.Bölüm(Orman)

76 45 22
                                    

Buse'den

Dün Asya bizimle biraz daha oturdu.Komik birisiydi.Anlaşmıştık da.Dün o bize gelmeseydi vaktimi ağlayarak geçirirdim belki de iyi ki gelmiş ya.

Sabah uyanır uyanmaz bir duş almıştım.Miray'da o arada kahvaltıyı hazırladı.Beraber oturup kahvaltımızı yaptık.''Ya kanka bu Asya'nın gelmesi hiç normal değildi bak ben diyim.İlk gün kız fazla soğuk duruyordu.Bir geldi çok cici.''dedi.''Niye garipsedin ki yani ?Sen de öyle değil miydin sanki?Pisss! Kendi ilk halini bir gözünün önüne getir istersen.Soğuk nevale seni.''diyip gülmeye başladım.Bana gözünü devirdi.''Hıı getirdim gözümün önüne .Ne güzel davranıyormuşum ya.Yeniden hatırlamak istersen hemen hatırlatabilirim yani takma kafana sen.''dedi.Ve sinsi bir gülüş attı.Sonra ciddi bir şekilde birbirimize bakmaya başladık.Bir süre böyle bekledik ama dayanamadan aynı andan gülmeye başladık.Ne tür bi piskopatız ya biz.Manyaklıkta level atlıyoruz resmen.

''Buse! Latte,mocha ne içersin?Ben mocha içecem sana da yapayım mı?''dedi.''Ne latte si ?Ne mocha sı ya? Bana nescafe yaparsan daha iyi olur.Ne ara aldın sen mocha falan?Ve mocha ne zamandır içiyon olum sen?''dedim.Ardarda soruları dizmiştim.''Ben lisedeyken kahve içmeyi sevmediğim için marketten mocha alıyordum.Ara da latte de içiyordum.Türk kahvesi de içerdim ama az içerdim.Ve bunları da çantamdan çıkardım.Her zaman hazırlıklıyımdır ben.''dedi ve göz kırptı.''İyi iyi nescafe de vardır o zaman demi?''diye sordum.''2'si bir arada var içersin demi?''dedi. Kafamla onayladım.Telefonu elime aldım ve annemle konuştum.Miray'da kahveleri getirdi.Karşılıklı içtik.Ben telefonu kapattım. 

Kapı çaldı ve Miray gidip kapıyı açtı.Gelen Asya'ydı.''Selam Miray.Buse'de burada mı?''diye sorduğunda.Oturduğum yerden kalkıp,yanlarına gittim.''A evet Buse ve Miray,evde çok sıkıldım.Ve temiz havaya bir yerlere mi gitsek ,hatta orada kamp mı yapsak ?dedim.Siz ne dersiniz? Gidelim mi? Temiz hava falan siz de işe başlamadan önce güzel bir vakit olur yani.''dedi.Mirayla birbirimize baktık bir süre.Adeta gözlerimizle anlaşıyorduk.Yani öyleydi de.

''Olabilir aslında,kafa dağıtmış oluruz demi Miray?''dedim.''Hıı. Olur ,olur gidelim tamam.Ne zaman çıkacağız?''dedi.Asya bir düşündü.Ve''Siz hazırlanın.Bende eşyaları ayarlıyım. Ararım sizi.''dedi. Arkasını döndü ve merdivenlerden çıkacaktı ki Miray''Ararsın da numaramızı verdik mi biz sana?''dedi.Asya arkasını bile dönmeden,yukarı çıkarken ''Buraya taşınmak için annemle görüşmüştünüz değil mi? Yani annemde numaranız var canlarım.Alırım ondan veya gelir kapınızı çalarım canım uzak mı sanki?''dedi.Biz de içeri girdik.

Miray yiyecek alıyordu.Ben de bizim için uyku tulumu ve giyecek bir şeyler ve bir kaç bir şey aldım.Çabucak hazırlanmıştık.Bir süre bekledikten sonra Miray'ın telefonu çaldı.Arayan Asya olduğunu tahmin ediyordum ama Ares miş.Miray telefonla konuştuktan sonra başını olumsuz anlamda salladı.''Bu çocuk hiç değişmeyecek.Bir akıllansa keşke''dedi.Kaşlarımı hafif bir şekilde çattım.''Ne yaptı acaba?''dedim.Tam konuşacaktı ki kapı çaldığı için konuşma yarım kaldı.Gittim ve kapıyı açtım.''Kızlar hazırsanız hadi gidiyoruz ''dedi.''Hazırız,gidelim.''dedi Miray.Bende kafamla onayladım.Eşyaları alıp,aşağıya indik.Arabaya yaslanmış şekilde bize bakan Baran'a anlamsız gözlerle baktım.Neden buradaydı ki yani.''Asyacım kız kıza gitmiyor muyduk canım?''diye sordum.Arabanın yanına doğru geçti ve ''Kızlar annem bizi tek göndermek istemedi. O yüzden abiciğimi de bizimle koruma olarak verdi.Üzgünüm kızlar.''dedi.Miray'la birbirimize baktık.Baran ne alaka ki yani.Ne güzel kız kıza gidecektik işte.Artık geri dönemeyiz .Neyse gidelim bali diye düşündüm.Miray ''Hadi Buse gidelim dikilme orada.''dedi.Düşüncelerin arasından alıvermişti beni.

Arabaya binip yola koyulduk.Yolda bir benzinlikte durduğumuzda Baran markete girip bize içecek almıştı.Hava sıcak olduğu için baya iyi gelmişti.Yol baya eğlenceli geçiyordu.Son ses müzik açıktı ve şarkı söylüyorduk hep beraber.Araba durdu.Eşyaları arabadan indirdik.Baran çadırı kurmak için uygun bir yer seçti.Ve çadırı kurmaya başladı ki Asya ''Abi bırak biz Mirayla çadırı kurarız.Sen Buse'yi de al ateş yakmak için odun toplamaya git.Hadi bakim gidin.''dedi.Miray ve Asya çadırı kurarken biz de ormanın içinde dolanmaya başladık.Ben topladığım odunları Baran'a veriyordum o tutuyordu.Tuniğimi hiç batıramam.Odunu alırım kucağıma takılır falan mazallah yani.Topladığım odunlardan yine ona verirken ''Sevgilinle neden ayrıldın?''diye sordu.Aklıma bile getirmek istemiyordum o şerefsizi.''Biz onunla yıllardır beraberiz.Ona o kadar güveniyordum ki,beni üzecek son kişi gibi hissediyordum.Meğer en çok üzen olacakmış.Buraya taşındığımız da o da buradaki şirketlerine geçti.Ceketini bizde unutmuştu.Yağmur yağıyor,üşümesin diye ceketini şirkete götürdüm.Odasına girdiğimde ise biriyle beraber gördüm.O an yıkıldım.Yüzsüz yüzsüz konuşuyordu.Üç tane de tokat attım.Keşke yumruk da atsaydım.Bu olayı ne kadar unutmaya çalışsam da aslında içim yanıyor.Beni kandırmış olması beni çok üzdü.Böyle şerefsizlerle işim yok.Nefret ediyorum.Neyse boş ver sen beni.Peki sen neden bu kadar olgun,ağır abi gibisin?''dedim.Aslında olayı anlatmak iyi gelmişti ama hatırlamak da istemezdim.''Seni en iyi ben anlarım Buse.Geçen hafta sevgilimin başkasıyla görüştüğünü öğrendim.Bende beklemezdim ondan bunu.Senin dediğin gibi güveniyoruz işte.Aslında eğlenceliyim ama bazen aklıma geliyor,tadım kaçıyor.''dedi.Kafamı olumlu anlamda salladım.

Topladığım odunların birazını da ben aldım.Çok da önemli değildi belki de tunik .Alabildiğim kadar odunu aldım.Son odunu da Baran'ın kollarına koymaya çalışıyordum.Hem kendi kollarım da kilerini dökmeden ona vermek baya zor gelmişti.Odunu ona verirken elini uzattı.O an elli elime değmişti. Bilmiyorum o an donup kaldım.Ona baktığımda o da bana bakıyordu.Yaklaşık on saniye kadar göz gözeydik.Daha sonra kendime gelip elimi hızlıca geri çektim.Tabi bu hareketim üzerine odunların yarısı döküldü.Hemen odunları topladım.Hiç bir şey konuşmadan Mirayların yanına döndük.''Sonun da geldiniz.Acıktık ya.''dedi Asya.Miray'ın telefonu çaldı.''Alo canım.Nasılsın? Napayım işte Buse ve arkadaşlarla kamp yapmaya gittik.Aynen kuşum.Sen napıyorsun? Kolay gelsin.Hahaha güzel güzel.Aa sen mi? Ne değiştirdi düşünceni.Ah iltifatların için sağol balım.Şimdi kapatayım ben,ateş yakacağız,sonra da yemek yiğeceğiz.Ben seni ararım yine konuşuruz tamam mı ?Ya yerim seni lan. ;) Tamam hadi bay bay.''dedi.''Ares miydi ?''dedim.''Hayır Ares değil.Benim koruyucum aradı.''dedi.İlk başta bir sorgulasam da,kim olduğunu anlamak zor değidi.Miray'ın uzun yıllardır arkadaşı,dostu her ne olduklarını çözemediğim türden bir yakınlıkları vardı.İyi anlaşıyorlardı.''Selam söyle bir daha aradığında'' dedim.Hiç görmemiştim onu ama namını fazla duymuştum.

Hep beraber ateşi yaktık.Asya ve ben çadırların içini düzenledik.Miray ve Baran'da yemekleri hallediyorlardı.Yemeğimiz yedikten sonra ateşin etrafına oturduk.Asya gitarı getirdi.Bizim meraklı Miray'da hemen gitarı aldı.''Kanka sen gitar mı çalıyorsun?''dedim.Kafasını sallayarak onayladı.Ne ara öğrenmiş ya diye düşünürken çalmaya başlamıştı.Asya'da sözleri söylüyordu.

Ben yağmurları durdurum,

Kopamıyorum nedense senden,

Gel,güneşini al yanında,

Sol yanım sa sen bir tarafım engel. x4  .......

Sesi gerçekten çok güzeldi.Ama Miray'da gitarı baya güzel çalmıştı şaşırdım.Ben de marshmallow kızartıyordum. Kızarttığım bir marshmallowu Baran'a uzattım.Yüzüne bakmamıştım.Teşekkür etti.Asyalar da başka şarkıya geçti.Ama bu sefer Asya çalıyor,Miray söylüyordu.

Bak bir kollarımda uyuyup gitmem diyordu gitti.

Biri can verip de ölsem bitmez diyordu bitti.

Yüreğim ses etmez inanır,sözler şerefsiz oldu.

Bu yolun sonu yok, ne olur söz verme sen de aşkım.....

Bu şarkı o kadar doğru gelmişti ki.O an dalıp gitmişim.''Hop Buse yaktın,yaktın''dedi Miray. Marshmellow'u yakmışım.''Uykum geldi galiba.Konseriniz için çok teşekkür ederim.Çok güzeldi.Ben uyumaya gidiyorum.''dedim.''Bizde yatalım.Yeterince geç oldu zaten.''dedi Baran.Herkes aynı anda ayaklandı.Ayakkabı bağcığıma bastım ve bu eylemim benim düşmeme neden oldu.Ama bir dakika düşmedim.Sıkıca kapattığım gözlerimi açtım ki Baran'ın kolları arasındayım.Hemen kalktım.''Teşekkürler.Her seferinde tutmak zorunda değilsin.''dedim.Onun bir şey demesini beklemeden çadıra geçim.İki çadır vardı.Birinde ben ve Miray, diğerin de de Baran ve Asya kalacaklardı.Çadıra geçtip yattım.Gözlerimi kapattım.Yarın Ankara'da ki ilk iş günümüz olacaktı.Ve Mirayla beraber çalışıyor olacaktık.Bunları düşünürken uyuya kaldım..



Umarım bu bölümü beğenmişsinizdir. Yeni bölümümde polisiye olaylara hazır olun.Bu bölümüme ne kadar destek gelirse yeni bölüm o kadar hızlı gelir arkadaşlar.Oy kullanıp,yorum yapmanız yeterli. Sizleri seviyorum.

                                                                                                                                              Sevgilerimle...



Yıllar SonraWhere stories live. Discover now