Κεφάλαιο 22ο

448 45 6
                                    

Τι σκατά συμβαίνει μόλις;
Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό ,όπως και οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους στον χώρο που με κοιτάζουν.

Ο Τύραννος γυρίζει και με κοιτάζει κάνοντας μου νόημα να σηκωθώ δίπλα του. Το κεφάλι μου γνευει αρνητικά από ντροπή ,αλλά τότε με κοιτά με εκείνο το βλέμμα που σημαίνει την τιμωρία μου.
Παίρνω μία βαθιά ανάσα και σφίγγω τον λαιμό μου καθώς σηκώνομαι και κάνω τρία βήματα προς τη κατεύθυνση του για να σταθώ λίγο πιο πίσω του.

«Κυρίες και κύριοι ,μπορείτε να καταθέσετε μερικές από τις ερωτήσεις σας ενώ μετά θα σας τις απαντήσω ξεχωριστά. Κύριε Winslow, παρακαλώ.» λέει ο Τύραννος πάντα περήφανα και με σιγουριά.

«Λόρδε Peyton ,με όλο τον σεβασμό, δεν πιστεύετε πως το αντικείμενο όχι μόνο έχει να αντιμετωπίσει την ηλικιακή αλλαγή της θέσης της αλλά και τη πίεση ολόκληρου του προγράμματος; Τα παιδιά γίνονται ανεξέλεγκτα, αν θέλετε να θίξω αυτόν τον τομέα.» απαντά ένας κύριος μερικές καρέκλες μακριά μας.

Φίλος μου πολύ αυτός! Winslow μπράβο σου , έχεις μυαλό!

Ο Τύραννος γνεύει.

«Τρεις λέξεις κύριε Winslow. Συστηματικός εγκεφαλικός έλεγχος.» απαντά περήφανα.

Τι στο διάβολο;

Μια γυναίκα στο βάθος που έχει δύο τρεις φακέλους μπροστά της σηκώνει το χέρι της.
Ο Τύραννος της δίνει τον λόγο με το νεύμα του.

«Λόρδε Peyton , με όλο το θάρρος, ως νομική σύμβουλος τόσο δική σας όσο και της επιχείρησης, θεωρώ πως έχετε πράξει επιπόλαια με αυτές σας τις κινήσεις.» λέει η κυρία στο βάθος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!

Ο Peyton την κοίτα με περιέργεια.

«Πως ακριβώς κυρία Danton?» ρωτά ο τύραννος ,σίγουρα σκέφτεται από τώρα τα επιχειρήματα του.

Η κυρία αφήνει στο τραπέζι ένα στυλό που κρατούσε στα χέρια της .

«Σύμφωνα με τα διαδικαστικά έγγραφα που ο ίδιος έχετε υπογράψει , έχετε υιοθετήσει μέχρι στιγμής ήδη 8 κοπέλες, και με τη νεαρή 9. Η συνεχής υιοθεσία ανηλίκων κοριτσιών κάτω από τα μάτια ενός ειδικού θα μπορούσε να γίνει αναμφίβολη κατηγορία εναντίον σας για διακίνηση πορνείας ή ακόμα χειρότερα για σεξουαλική κακοποίηση. Ένας οποιοδήποτε παπαράτσι θα μπορούσε να δει τη σπανιότητα των εξόδων των κοριτσιών στη κοινωνία ,ενώ μια κοινωνική λειτουργός θα μπορούσε όχι μόνο να πάρει πίσω από εσάς την κηδεμονία τους αλλά παράλληλα να δοθεί εισαγγελικό ένταλμα για επιθεώρηση της κατοικίας τους. Του κουκλοσπιτου. Αυτό θα μπορούσε να ήταν η μεγαλύτερη από όλες καταστροφή, καταστροφή για την οποία σας είχα ήδη προειδοποιήσει όταν δύο από τα κορίτσια αυτά έπρεπε να βγουν ...οριστικά εκτός προγράμματος.»λέει σοβαρά και με ανησυχία η γυναίκα ,ενώ πολλοί γύρω της γνευουν και σχολιάζουν μεταξύ τους.

The DollhouseWhere stories live. Discover now