Hoofdstuk 6

734 19 0
                                    

POV Hayley

Terwijl we aan het praten zijn, staan er opeens twee jongens bij ons aan de tafel. Ze zien er niet verkeerd uit.
"Hallo dames. Ik ben Mex en dat daar is Dean," zegt hij terwijl hij naar Dean wijst.
"Hallo," zeggen we alle drie te gelijk.
We beginnen daardoor meteen te lachen. "Maar goed we hadden dus een vraag," praat Mex verder.
"En dat is?" vraagt Amy.
"We vroegen ons af of we bij jullie mogen zitten. Onze tafel is namelijk heel saai en bij jullie is het gezellig," zegt Dean voordat Mex kan reageren.
Ik kijk Liz en Amy aan. Ze kijken mij hoopvol aan, want ze weten dat ik het nooit zo fijn vind als jongens bij ons komen zitten. Dan voel ik me altijd heel erg akward. Ik geef een knikje naar ze en ze kijken mij super blij aan.
"Ja kom de maar bij,"zegt Liz tegen Dean en Mex.
"Bedankt,"zegt Mex.
Dean gaat langs Liz zitten en Mex langs Amy. Als ik het zo zie, komen er na deze 4 weken 2 koppels bij. Ze praten met zijn 4e en ik zeg niet zo heel veel, zoals ik al zei akward.

POV Aiden

Ik loop terug naar de tafel waar we zaten.
"Uhm weten jullie waar Mex en Dean zijn," vraag ik aan die leuke en gezellige meiden. Proef je mijn sarcasme.
"Ow die zijn bij die lelijke en niet leuke meiden daar," zegt volgens mij Joshlynn ofzo als ik het goed heb.
"Oke doei," zeg ik.
Maar als ik aan wil lopen houdt Joshlynn mij tegen.
"Aiden lief. Waar ga jij naar toe? Wij zijn veel gezelliger hoor," zegt ze met haar verschrikkelijk stem. Ook knippert ze met haar ogen. Dat ziet er dus super debiel uit, geen idee of ze dat ooit te horen heeft gekregen maar uhm.
"Sorry maar ik ga toch daar naar toe, ziet er net iets gezelliger uit. Ow en Joshlynn met je ogen knipperen werkt niet echt," zeg ik terwijl ik al aanloop naar de andere tafel.

Als ik aan kom lopen kijken 2 meiden mij met een verbaasde blik aan, waarschijnlijk weten ze wel wie ik ben. Ik wil alleen dat Hayley het niet te weten komt, omdat zij de enige is die mij herkend en dat wil ik graag ook zo houden. Ik doe een vinger voor mijn mond als tekenen dat ze niks moeten zeggen. Ze knikken naar mij.

POV Hayley

Op een gegeven moment trekken Liz en Amy een verbaasde blik. Ik kijk ze aan, maar ze zien het niet. Ook geven ze opeens een knikje. Ik vind het maar vaag wat ze aan het doen zijn. Naar een paar seconde staat er opeens iemand bij onze tafel. Ik heb het niet erg door, omdat ik weer in dromenland ben.

POV Aiden

Als ik bij de tafel sta vraag ik of ik mag zitten. De meiden knikken, maar Hayley zegt niks.
"Ow ga maar gewoon zitten. Ze is vast weer in haar eigen wereldje," zegt een van de vriendinnen van Hayley.
"Ik ben Liz aangenaam,"zegt Liz tegen mij
"En Ik ben Amy," vult Amy Liz aan.
"Hoi, ik ben," voordat ik iets wil zeggen kapt Amy mij af.
"We weten wie je bent,"zegt ze lachend.
Ik moet ook lachen door haar opmerking. Dan besef ik me dat ik nog sta, dus ga ik maar zitten. Langs Hayley.

POV Hayley

Ik word uit dromenland gehaald, als ik voel dat het bankje waar ik op zit een beetje beweegt. Als ik langs me kijk zie ik een jongen zitten. Als ik nog iets beter kijken zie ik dat het Aiden is. Ik kijk omhoog in de ogen van hem. Het moment dat we oogcontact hebben draai ik meteen mijn hoofd weg, awkward. Waarom moet ik toch altijd zo zijn. Als ik vooruit kijk zie ik dat Liz en Amy me een beetje met een grijns aan zitten te kijken. Ook zie ik in mijn ooghoeken dat Aiden me aan het aankijken is. Ik krijg het warm en besef me dan pas dat ik aan het blozen ben. Oh god, Ik hoop dat niemand dat gezien heeft. Maar helaas want nu zitten niet alleen Liz en Amy te grijzen, maar ook Dean en Mex. Ik kijk snel weg van hun en kijk naar de tafel toe.

POV Aiden

Als ik zit zie ik Hayley weer uit haar wereld komen, dat denk ik tenminste. Ze draait haar hoofd en kijk naar mij. Als ze iets verder op kijkt kijkt ze in mijn ogen en ik kijk haar terug aan. Als ze doorheeft dat we oogcontact hebben draait ze snel weer haar hoofd weg. Dit bevestig dat ze zeker uit haar eigen wereldje is. Ze kijkt naar Amy en Liz. Terwijl ze dat doet ben ik nog steeds naar haar aan het kijken. Op een geven moment zie ik haar blozen, super schattig. Ik zie dat iedereen aan de tafel naar haar aan het grijzen is, ik ben gewoon alleen maar aan het glimlachen en probeer mijn lach in te houden. Het ziet er namelijk wel grappig uit hoe hun gezichten eruit zien als ze dat doen.

POV Hayley

Ik dacht dat het al awkward was, maar nu is het nog meer awkward dan het al was. Plus het is ook super gênant voor mij. Terwijl hun zitten te praten speel ik onder de tafel met mijn handen, maar dat had ik maar beter niet kunnen doen. Ik raak namelijk Aiden zijn been aan. Snel trek ik mijn hand weg en ga verder waar ik mee bezig was. Met mijn handen spelen.

POV Aiden

Terwijl ik zit te praten met iedereen, voel ik opeens iets tegen mijn been aan. Ik kijk naar beneden en zie dat Hayley met haar handen aan het spelen is. Waarschijnlijk was zij ook de gene die mijn been aanraakte. Zonder er bij na te denken pak ik met een van mijn handen een van haar handen vast. Ze kijkt mij aan en we staren naar elkaar. Ze heeft mijn hand nog steeds niet los gelaten. Ik begin weer te praten en ze laat nog steeds niet los. Volgens mij vind ze het wel fijn zo en ze is niet de enige.

POV Hayley

Opeens voel ik dat Aiden zijn hand de mijne vast pak. Ik kijk hem aan en we staren elkaar een beetje aan. Tot mijn eigen verbazing laat ik zijn hand niet los. Het geeft me gewoon een vertrouwd gevoel. Ondertussen gaat hij verder met praten en ik laat nog steeds niet los. Ik vind het wel een fijn gevoel en ik laat pas los als hij los laat. Ik begin me te vervelen door niks te zeggen of te doen, dus meng ik me maar ook bij het gesprek en praat met ze mee. Liz en Amy kijken mij verbaasd aan. Ik kijk ze allebei met een glimlach aan. Het is toch niet zo awkward als ik dacht.

POV Aiden

Na een tijdje gepraat te hebben pak ik mijn telefoon met een hand uit mijn zak. Ja we houden nog steeds handen vast. Maar goed ik kijk op mijn telefoon hoe laat het is, het is 8:15. Als ik mijn telefoon weg stop en iets wil zeggen komt er een begeleidster aan lopen. Dit geeft mij dus geen kans om iets te zeggen, want de begeleidster begint al met praten.
"Oke jongens en meiden, de personen waarmee je nu zit ga je ook de activiteiten mee doen. We weten dat we eerst hebben gezegd dat dit niet zo was, maar anders wordt het te chaotisch en dat willen we niet."
"Maar mevrouw. Aiden en die jongens daar zaten eerst bij ons," roept Joshlynn.
Ik zucht. Waarom moet ze dat nou weer zeggen.
"Uhm ja dan is het aan die jongens om te kiezen met wie ze willen," ze zegt dit en kijkt ons vragend aan.
Ik kijk Mex en Dean aan en we roepen meteen tegelijkertijd "Wij willen graag met deze meiden."
"Oke dan is dat ook weer geregeld."
"Maar mevrouw. Dat is niet eerlijk, ze zaten eerst bij ons. Plus wij hebben dan geen jongens om activiteiten mee te doen," zuurt Joshlynn.
"Joshlynn je hebt nu gewoon pech. De keuze is gemaakt en het blijft ook zo. Heeft er toevallig iemand nog vragen," zegt de begeleidster.
Iedereen is stil dus dat betekend dat er geen vragen meer zijn. Op dat moment loopt de begeleidster ook weer weg.

Ik pak mijn telefoon en kijk nu weer hoe laat het is.
"Shit," vloek ik. Terwijl ik dit doe laat ik Hayley haar hand los.
"Wat is er?" vraagt Hayley
"Nou ik moet weg. Ik heb beloofd mijn zusje te bellen en ze ligt altijd al in bed rond half 9. Dus ik moet nu echt gaan," zeg ik
"Ow ja dat snap ik," zegt ze
Ik sta op en zie dat Hayley ook opstaat.
"Waar ga jij naar toe?" vraag ik verbaasd.
"Uhm ik ga naar mijn huisje. Verwacht je dat ik met die 4 personen hier blijf zitten. Nee bedankt, ze praten toch alleen met elkaar en bovendien wil ik ze wat privacy. Zie je niet dat het koppels gaan worden," fluistert ze in mijn oor.
Ik moet lachen om haar opmerking. Ook zij zegt gedag en we lopen samen weg. 

Onderweg praten we niet zo veel. Het is best stil, maar het is een fijne stilte. Als ik bij mijn huisje ben zeg ik gedag tegen haar en ze doet hetzelfde. Ik draai nog een keer om en zwaai naar haar. Ze zwaait terug. Daarna doe ik de deur van het huisje dicht, pak snel mijn telefoon en bel mijn zusje op. Ik hoop dat ze niet slaapt.

POV Hayley

Als Aiden de deur sluit bedenk ik me iets. Hij heeft dus tegen over mij een huisje. Dus waarschijnlijk stonden al die personen vanmiddag rond hem of Mex of Dean heen. Ik hoop niet dat het Aiden was. Woow wacht wordt ik nou jaloers, dat heb ik nog nooit gehad. Nee ik ben nooit jaloers, het is vast gewoon dat ik niet wil dat al die mensen mijn rust komen verstoren.

Ik loop naar mijn huisje toe en sluit de deur. Daarna loop ik naar mijn koffer en pak daar dat ene boekje en de pen uit die ik er had in gedaan. Ook pak ik mijn gitaar. Met die spullen ga Ik naar het soort woonkamertje toe en ga op de bank zitten. Ik leg het boekje open met de pen erin en pak mijn gitaar. Ik begin op mijn gitaar een deuntje te spelen en probeer een tekst erbij te bedenken. Ik kan maar niks bedenken, het enige waar ik aan denk ik Aiden en zijn mooie blauwe ogen. Dan schiet er mij iets te binnen en begin ik deze tekst die ik in gedachten heb op te schrijven in het boekje.

~Camp With The Popular Boy~Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon