Hoofdstuk 23

599 9 7
                                    

POV Aiden

Dan gebeurd het.......................................
We worden verstoord door mijn telefoon die af gaat. Waarom gebeurd dit altijd als er iets gaat gebeuren tussen Hayley en mij. Heeft het universum iets tegen ons. Hayley schrikt van het geluid. Ze gaat verder weg zitten van mij en kijkt zoals altijd naar haar handen. Ik daar in tegen pak mijn telefoon en neem op.

"Hallo?"
"Jo waar ben je?" vraagt Mex.
"Gewoon ergens. Ik heb Hayley trouwens gevonden. Ik weet het ik moest haar met rust laten van jullie maar dat kon ik niet."
"Ik wist al lang dat je haar zou gaan zoeken gast, dus mij maakt het niet eens iets uit. Maar goed we vervelen ons dus kom snel terug. Ow en breng Hayley met je mee."
"Is goed. We komen er zo aan. Denk ik."
"Jo tot zo. Niks geks doen."
"Mex meen je die."
"Oke oké sorry. We zien jullie zo."
"Doei."
"Doeg."

Ik pak Hayley haar handen vast en ze kijkt meteen mijn richting op.
"Ga je mee terug?"
"J.ja is goed. I.ik pak even alles in."
Ik knik en help haar met inpakken. Eenmaal klaar lopen we samen naar het huisje toe, in complete stilte. We weten allebei niet wat we moeten zeggen en we moeten nog verwerken van wat er net bijna gebeurd was. Als dat gebeurd was had ik geen idee wat de uitkomst ervan geweest zou zijn. Ik weet alleen dat ik nu heel erg in de war ben.

POV Hayley

Wat is er zojuist gebeurd. Ik weet gewoon niet wat ik er van moet vinden. Ik ben zo in de war. Ik had bijna net gezoend met Aiden. Wat is er mis met mij. Hij is mijn vriend, meer niet. Hij zou wel perfect zijn als vriendje, knap, aardig, behulpzaam en eigenlijk nog wel meer. Oké Hayley stop zo moet je niet denken. Alleen vrienden.

Als we bij het huisje zijn lopen we naar binnen en kijken 8 paar ogen ons aan. Ik lig opeens op de grond door Amy en Liz. We liggen met zijn drieën knuffelend op de grond, ik heb geen idee waarom maar het is fijn. Dit heb ik gemist.
"Zijn meiden altijd zo?" vraagt Mex zachtjes aan de andere jongens.
"Ja Mex zo zijn wij altijd, nou niet alle meiden denk ik. Maar Liz, Amy en ik in ieder geval wel," reageer ik op zijn vraag.
Hij kijkt mij betrapt aan. Ik schiet in lach door zijn gezicht. Iedereen kijkt me raar
aan waardoor ik nog harder moet lachen.
Ik krijg tranen in mijn ogen door het lachen.
"Gaat alles wel goed?"
"Jup Amy als gaat goed. Had gewoon even een lachbui," zeg ik uitgelachen tegen haar.

POV Aiden

"Uhm jongens."
Nu kijken alle ogen van Hayley naar mij.
"Ja?" vraagt Dean.
"We kunnen gewoon hier blijven slapen."
"Echt?" vraagt Dean.
"Jup."
"YESS!" Schreeuwt iedereen behalve Hayley en ik.
Hierdoor kijken ze ons allemaal weer aan.
"Waarom ben jij niet blij Aiden. Hayley vind het toch goed."
"Uhm daarover. Hayley gaat in ons huisje slapen."
"Ja daarom zijn we toch blij. We kunnen met zijn alle hier slapen en het ons huisje noemen," zegt Amy vrolijk.
"Uhm nee dat bedoel ik niet."
"Hij bedoelt dat ik in het huisje van de jongens blijf slapen," onderbreekt Hayley mij.
"Wat!" zeggen Liz en Amy tegelijkertijd.
"Uhm ja ik wil gewoon even alleen slapen en erover kunnen nadenken of ik wel met jullie wil slapen en het fijn vind. Het word misschien te druk voor mij en dat kan ik niet altijd even goed aan, dat weten jullie," zegt Hayley tegen Liz en Amy.
Ze kijken elkaar aan en knikken dan.
"Sorry."
"Nee Hayley dat moet je niet zeggen. We snappen het. We hopen gewoon dat je snel een goede keuze maakt. De goede keuze is trouwens om bij ons te komen slapen," zegt Liz.
Ik hoor Hayley zachtjes lachen.
"Het komt goed. Dat heb ik ook al tegen Aiden gezegd. Ik heb denk ik snel mijn keuze gemaakt."
"Mooi zo."

~

We zitten al een tijdje een film te kijken in het woonkamertje. Mex en Amy zitten op de bank, Liz en Dean daar langs en Hayley zit met mij op de stoel. Ik heb haar zover gekregen om op mijn schoot te zitten zodat ze niet weer op de grond hoefde te zitten. Ze leunt met haar hoofd op mijn schouder. Ik heb mijn armen om haar heen geslagen. Ik zit nu eigenlijk heel fijn, fijner dan normaal. Dus ik hoop dat de film nog lang gaat duren. Ik let ook gewoon niet op de film, het enige waar ik mij mee bezig hou is Hayley. Ze kijkt aandachtig naar het scherm en het enige wat ik doe is naar haar staren staren en nog eens staren. Wie wil dat nou niet.

~Camp With The Popular Boy~Where stories live. Discover now