Hoofdstuk 11

678 16 0
                                    

POV Hayley

Aiden begint nog steeds verbaasd als iets naar mij toe te lopen. Ik doe hetzelfde. Als ik bij hem ben kijk ik hem aan. We staren naar elkaar totdat ik begin te praten.
"Hallo overbuurman," zeg ik in de hoop dat hij niet boos is. Hij probeert een glimlach op te zetten.
"Hallo," zegt hij.
"Wij gaan alvast naar het strand. We zien jullie zo wel," zegt Liz
Ik kijk haar aan en knik dan.
"Uhm dus."
"Ik ben niet boos op je Hayley. Alleen waarom zei je niks."
"Uhm geen idee eigenlijk."
Ik loog natuurlijk. Hij is super populair en wilt met mij omgaan. Als hij dan vaak naar mijn huisje zou gaan, zou iedereen mij weer aankijken en zou ik vooral stomme reactie naar mijn hoofd krijgen. Plus ik staarde naar hem toen hij omringd was door bijna iedereen, geen idee of hij mij had gezien maar ik leek net een of andere stalker.
"Weet je het zeker?" vraagt hij
"Ja. Sorry."
"Hey. Niks om sorry voor te zeggen het is allemaal gewoon goed joh."
"Dankje Aiden," zeg ik lachend
"Hey waar heb je anders een beste vriend voor."
"Beste vriend? vraag ik verbaasd
"Ja."
Oké ik ben dus zijn beste vriendin. Ik weet genoeg.
"Nou laten we maar naar de rest gaan," zeg ik.
Hij knikt en we lopen samen naar de rest toe.

Als we op het strand aankomen vinden we al snel de rest. We lopen met zijn tweeën naar hun toe. Als we bij de rest aan komen zie ik dat Liz op de tafel zit en Dean zit op het bankje, Liz zit een beetje met Dean zijn haar te spelen. Het ziet er super schattig uit. Amy en Mex daarentegen staan gewoon nog bij de tafel. Ze hadden denk ik geen zin om te zitten. Ik ga wel gewoon op het bankje zitten. Aiden gaat net als Liz op de tafel achter mij zitten. Zonder dat ik het door heb slaat hij zijn armen om mij heen. Ik pak met mijn handen zijn arme vast en druk mijn gezicht in beetje dichter in zijn arme. *klik*. Ik doe snel mijn ogen dicht. Natuurlijk moest iemand weer een foto maken. Ik zucht.
Als ik mijn ogen open doe zie ik dat Amy en Mex helemaal blij naar haar telefoon aan het staren zijn. Ik wist het, Amy doet altijd deze dingen. Ik wil opstaan om haar telefoon af te pakken en de foto te verwijderen maar iets houdt mij tegen. Ik kijk omhoog recht in de ogen van Aiden. Natuurlijk hij heeft mij nog vast hoe dom ben ik.

Na een tijdje zo gezeten te hebben krijgen we van de begeleiders te horen dat we ons eten kunnen gaan pakken. Ik maak me snel los en ga naar de plek waar ik eten kan pakken. Ik pak een bord en schep mijn eten op.

POV Aiden

Hayley heeft zich los gemaakt van mijn greep en ze gaat zo snel als ze kan eten pakken. Ik grinnik. Dat ziet er echt schattig uit. Dan bedenk ik mij dat ik die foto helemaal niet heb gezien, die Amy gemaakt heeft.
"Amy."
"Mmhhh."
"Mag ik die foto van Hayley en mij zien?"
"Tuurlijk."
Ze pakt haar telefoon erbij en laat ze foto zien. (a/n: zie foto hieronder.)

"Jij weet wel hoe je foto's moet maken Amy

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Jij weet wel hoe je foto's moet maken Amy. Dit is al de tweede foto waar Hayley en ik allebei goed op staan."
"Natuurlijk. Ik ben een goede fotograaf," zeg Amy lachend.
"Deze moet je posten op insta," gilt Liz
"Uhm ik weet niet of dat zo'n goed idee is. Dadelijk gaan al mijn fans haar volgend en bad comments achterlaten."
"Ja daar heeft hij een punt," zegt Dean
"Ah kom op. Jullie zijn te cute het moet gewoon," zegt Amy
"Ik zou er over nadenken."
Liz en Amy kijken elkaar met een blije glimlach aan.

Als Hayley terug komt met haar volle bord begint iedereen te lachen.
"Wat," vraagt ze
Ik wijs lachend naar haar bord.
"Ja dat is gewoon eten. Ik kan er niks aan doen dat ik altijd honger heb."
We lachen nog even door. Hayley geeft er niks om want ze begint gewoon rustig te eten. Nadat iedereen uitgelachen is gaan wij ook eten halen. Als we terug zijn gaan we zitten en eet iedereen zijn/haar eten.

POV Hayley

Als iedereen klaar is met eten komen de begeleiders langs met briefjes. Ze leggen ze op tafel, samen met wat pennen. Als ik een briefje pak zie ik er allerlei activiteiten op staan. Tuurlijk vanavond moeten we activiteiten kiezen voor deze week. Gelukkig zit ik samen met leuke mensen. We vullen met zijn 6e de 2 leukste activiteiten in, die we deze week en dus ook morgen moeten doen. Als ik goed kijk zie ik dat de tijden erbij staan. De eerste activiteit van morgen begint om 11:00 en de tweede om 14:00. Best chillen tijden. De begeleiders zeggen dat als we klaar zijn met invullen we de briefjes kunnen inleveren, dan gewoon weg mogen en doen wat we willen. We staan met zijn 6e op met de briefjes natuurlijk en lopen naar de begeleiders. We leveren onze briefjes in en gaan dan naar onze huisjes.

Als we bij de huisjes aan komen kijken we elkaar allemaal aan.
"Jullie weten dat we gewoon in een van onze huisjes kunnen gaan zitten, inplaats van hier elkaar aan blijven staren," zeg ik lachend.
Ze kijken mij aan en knikken dan. We hebben er voor gekozen om in ons huisje te zitten en een film te kijken. O ja dat was ik helemaal te vertellen. Het kamp is zo gegroeid dat ze dachten laten we ze belonen met een tv in hun huisjes, dus nu hebben we eindelijk een tv. Amy start Netflix op.
"Welke film gaan we kijken?" vraagt Amy
"Grown ups." stelt Liz voor
"Uhm welke film," zegt Aiden
"Wacht. Je hebt die film nog nooit gezien." zeg ik.
Hij knikt nee.
"Nou dan is het besloten. We gaan die film kijken," zegt Mex.
Wij knikken allemaal instemmend. Als ik weg wil lopen pakt Aiden mijn arm vast.
"Waar ga je naar toe."
"O even naar mijn kamer. Ik ben zo terug."
Terwijl ik dat zeg loop ik naar de kamer toe. Ik loop naar een kastje en trek een lade open. 'Toevallig' is dit mijn la met eten. Super slim toch. Ik pak er een zak popcorn uit. Ik doe de lade weer dicht en loop met de popcorn weer naar het soort woonkamertje toe.
"Waar haal je die nou vandaan?" vraagt Liz verbaasd.
"Uit een lade."
"Natuurlijk. Jij hebt altijd eten mee," zegt Amy lachend.
Ik moet ook lachen om haar opmerking. Ik open de zak en leg die op de tafel neer. Ik ga op de grond zitten want er is geen plek meer op de bank. Amy zet de film op en we beginnen met zijn 6e de film te kijken.

Als de film al een tijdje bezig is zie ik dat Amy en Mex super schattig samen zitten. Ik kijk Amy met een grijns aan. Ze steekt haar tong naar mij uit. Nadat ze dat heeft gedaan grinnik ik en ga weer verder met de film kijken. Na enkele minuten voel ik iemand aan mijn haar zitten. Diegene is met mijn haar aan het spelen. Als ik omhoog kijk zie ik dat Aiden dat aan het doen is. Hij heeft niet door dat ik aan het kijken ben en gaat gewoon rustig door waar hij mee bezig is. Ik kijk gewoon weer terug naar het scherm, eigenlijk voelt het best wel lekker.

Als de film klaar is beginnen we gewoon een gesprek te voeren. Eerst gaat het over de film dat het echt grappig was en daarna over hele andere dingen. Na een tijdje sta ik op en zeg ik dat ik naar de kamer ga. Iedereen knikt. Als ik op de kamer ben pak ik mijn gitaar en begin wat te spelen.

POV Aiden

Als Hayley weg is naar haar kamer pak ik mijn telefoon erbij en kijk ik hoe laat het is. Half 10. Ook zie ik dat ik gemiste oproepen heb van Loïs. Shit ik ben helemaal vergeten haar te bellen. Snel sta ik op en zeg ik tegen de rest dat ik even ga bellen. Ze knikken. Snel bel ik haar.
"Aiden," hoor ik haar slaperig zeggen
"Ja sorry. Ik had beloofd dat ik zou bellen maar ik was helemaal de tijd vergeten."
"Maakt niet uit ik snap het wel."
"Gaat alles een beetje goed daar?"
"Ja hoor. Ik mocht van mama en papa vandaag een cadeautje uitzoeken."
"Ow, dat is leuk. Je hebt wel iets leuks uit gekozen hè."
"Ja tuurlijk. Als jij terug bent gaan we er samen mee spelen."
"Dat gaan we zeker."
Ik hoor gegaap aan de andere kant.
"Volgens mij moet jij weer verder slapen," zeg ik lachend.
"Ja dat denk ik ook."
"Welterusten kleine meid."
"Welterusten Aiden."
Ik hang op.

Als ik mijn telefoon weggestopt heb hoor ik een gitaar spelen. Als ik goed luister hoor ik dat het van de slaapkamer vandaan komt. De deur van de slaapkamer staat op een kiertje open. Ik doe de deur zachtjes open en zie Hayley gitaar spelen. Ik luister aandachtig. Als ze klaar is begin ik te klappen. Ze schrikt ervan.
"Sorry. Het was gewoon zo goed."
"Oh bedankt."
"Graag gedaan."
Ik loop rustig naar het bed waar ze op zit en ga langs haar zitten.
"Mag ik?" vraag ik terwijl ik mijn hand uitsteekt.
Eerst twijfelt ze maar ze geeft mij toch uiteindelijk de gitaar. Ik speel waar ik aan gewerkt heb, ik zie in mijn ooghoeken dat Hayley met een grote glimlach naar mij aan het kijken is.
"Je kan best goed spelen."
"Dankje."
Ze steekt haar hand weer uit, als teken dat ze de gitaar weer wil. Ik geef haar gitaar aan haar en ze staat op. Ze legt de gitaar weg en gaat weer op het bed zitten. Ze gaat zelfs liggen. Ik ga langs haar liggen en bekijk haar aandachtig. Ik zie dat er een haarplukje in haar gezicht zit. Ik doe met mijn hand het plukje achter haar oor. Ze kijkt naar mijn bewegingen. Ik staar naar haar ogen en dan naar haar lippen. Zij doet hetzelfde. Ik kom steeds dichter bij, maar dan.........

~Camp With The Popular Boy~Where stories live. Discover now