Küçük Prens

386 61 42
                                    

Multimedyada alt köşede Prens Carl ve üst köşede d'Artagnan var yeni karakterlerimiz ;) Keyifli okumalar...

"Sabah olmuş artık uyanma vakti Chris Welton." dedim kendi kendime koltuktan doğrulup kafamı mutfağa doğru çevirdim. Anlaşılan Will uyuyordu daha uyanmamıştı. Dün yaşadıklarımızdan sonra nasıl bir tavırda bulunacağını kestiremiyordum doğrusu. Üstümü değiştirmek için valizimi aradım ancak etrafta yoktu sanırım William'ın odasındaydı. Sessiz adımlarla merdivenlerden çıkıp kapıyı araladım hâlâ uyuyordu.

Valizimi aldım tam çıkacakken Will "Nereye gidiyorsun ?" diye sordu. Yeni uyanmışa benzemiyordu.

"Hiçbir yere. Sen uyumuyor muydun ?"

"Valiz ?" Sanki sorumu duymamış gibi bir de soru sormuştu. Sıkıla sıkıla da olsa cevap verdim.

"Kıyafetlerimi almaya geldim üstümü değiştirmek için." Dediklerime inanmamış gibi bana baktı "İyi." dedi. Hızlıca aşağı inip hemen üstümü değiştirdim. Dünden sonra ilk konuşmamızın böyle olmasını beklemiyordum sandığımdan daha sakindi. Ben aşağı indikten birkaç dakika sonra o da indi.

"Yarın okulda elemelere katılacaksın."

"Biliyorum bunu daha dün söyledin."

"Hatırlatmak istedim."

"Aklımdan hiç çıkmıyor ki çok heyecanlıyım,  öyle bir okulda okumak benim için büyük onur."

Birden sessizlik oluştu ve ikimizde kahvaltı etmeye başladık sonra o ayaklandı.

"Ben okula gidip son düzenlemeleri ayarlayacağım. Kral şartları kabul etmiş ancak  en küçük oğlunu yani prensin de okulda en iyi eğitimi almasını istemiş. İlk defa bir prens silahşörlük okulunda okuyacak."

"Yani benimle aynı okulda mı okuyacak?" gözlerim şaşkınlıktan yuvalarından fırlayacak şekilde büyümüştü. Bu kadar şaşırmama o da şaşırmıştı.

"Sonuçta bir okul ve evet o da seninle aynı okulda okuyacak, tabi sen elemeleri gelebilirsen." ahh, evet şu elemeler...

"Elemeler zor mu peki ?"

"Okulu ne kadar istediğine ve ne kadar hakettiğine bağlı." Derin bir iç geçirdim.

"Merak etme senden orada

kılıç tutmanı veya adam öldürmeni istemeyecekler ki senin tecrüben var sayılır." dün hakkında bir şey söylemesini bekliyordum zaten o yüzden bir şey demedim o da devam etti.

"Sadece soru soracaklar. Neden bu okulu istiyorsun, ailende silahşör var mıydı gibi. Bence çok basit elemeler bu yüzden de ilk elemeleri herkes geçiyor sınavlardan sonra da birer birer eleniyorlar. İçin rahatladıysa gjdebilir miyim ?"

"Evet." dedim ve evden çıktı, bense yine evin içinde oturmuş saniyeleri sayıyordum. Demek bir prensle aynı okulda okuyacağım. Acaba nasıl biri ? Abisi gibi biri değildir umarım. Bugünün bitmesini istiyordum hem de hemen. Gözümü kapatıp açsam ve elemelerde olsam... Bu saçma düşünceyi gerçekleştirmek için koltuğa uzandım.

........

"Bayan Welton bu okula geliş amacınız nedir ?"

"İyi bir silahşör olmak efendim. "

"Senin gibi bir kız mı. Ha ha. Sen ancak bu okulun temizlikçisi olursun hatta onu bile olamazsın ! Hahahaha. Prens senin gibi birini görmesin okulu kapattırır hemen. Atın bunu dışarı."

"Hayır, bırakın, hayır hayır..."

.....

"Hayırrr !!!"

Küçük Bir Kalbin Büyük SavaşıWhere stories live. Discover now