2. Bölüm

2.7K 162 159
                                    

Şapka konuşmaya başladı. "Çok zekisin, Cesursun, hilekarsın ama hak edene Slytherin olmaz, Hufflepuff için fazla intikamcısın. Gryffindor için Fazla zekisin Ama Ravenclaw için ise fazla cesur ve hırslısın. Peki nereye gitmek istiyorsun. Bilmiyor musun? Pekala o zaman sen RAVENCLAW olmalısın!" Dedi gülümseyerek masama ilerledim.

———Lumos———

  Harry'e Gülerek baktığımda beni görmüyordu umursamadım tanışalı iki gün oluyor nasıl ısınalım birbirimize. Pfff keşke bir içsese sahip olsaydım en azından o bana hep önerilerde bulunurdu diye yakındım kendi kendime. O esnada bir bağırış duydum. "Yumulun" dedi ben olayın şokundayken yemekler belirdi. Anladımki Dumbledore fazlasıyla kaçık bir dede...

  Daha Flichfick'ten ders programımı alacağım falan filan offf üşengeçliğim tuttu. Yemek yiyesim gelmediğinden olsa gerek birkaç dakika masaya öylesine baktım ardından kimseye bakmadan kütüphaneyi aramaya başladım. Birinci katı tamamen aradıktan sonra ikinci, üçüncü ve dördüncü kata geldiğimde aradığım yeri bulmuştum. Ama şanssızlıktan olsa gerek kütüphane kapalıydı. Ben "Offfff zaten ne zaman şanslı oldum ki yarın gireceğim derslerde bilmediğim sorular sorulursa ne yapacağım kim bilir! Tanrım neden bana bu kadar cimri davranıyorsun?" diye sitem ettiğim sırada arkamda ayak sesleri duymaya başladım.

  Ve ardından Ravenclaw binasına nasıl gideceğimi bilmediğimi fark ettim. Böyle mi zeki oluyorum ben! Resmen kayboldum. Gelenler devriye gezecek olan bina başkanlarıydı ve bu en azından körkütük şanssız olmadığımı gösteriyordu. Onlara binamın yerini sorduğumda  batı yakasında ve beşinci katta olduğunu söylediler. Bu bilgiler yetersiz olsa da Ravenclaw ortak salonuna giriş için bir kartalın soracağı soruyu cevaplayacaktım.

Aradığım kapıyı bulduğumda yarım saat geçmiş saat dokuza geliyordu. Kartal oyması olan tokmağı tıklattığımda bana bir soru yöneldi.

"Ay tutulması, Güneş tutulmasından neden farklıdır?
A) Ay güneşin arkasında kaybolur.
B) Güneş çok büyük olduğundan tamamen gizlenemez." Dediği iki şeyde mantıken doğruydu ama hatalıydı doğru cevap.

"C) Ay tutulması aslında önüne geçen bişeyler yüzünden değil, yansıtacak ışık bulamadığından olur." Dediğimde kapı açılmıştı. Rovena'ya göre zeka 3. Bir seçenek yaratamıyorsan bir işe yaramazdı. Bunu nereden bildiğimi bilmiyorum belki ama gerçekliğini sorgulayamam.

Ertesi Gün

Sabah uyandım, dişlerimi fırçaladım üzerimi giyindim ve hemen ortak salona indim. Sabah erken saatlerde uyandığımdan kimse yoktu. Bende bunu fırsat bilip yine kütüphaneye gittim. Bu sefer kütüphanede Madam Pince vardı. Heyecanla önce İksir sonra bugün göreceğim dersleri düşündüm.

  Ders programımı benimle aynı odada kalan Padma Patil, benim için almıştı zaten. Bugün biçim değiştirme ve tılsım dersi görecektim ayrıca ilk dersim iksirdi bu yıl az öğrenci olduğu için derslere tüm binalar birlikte girecekti. (3 binaya birlikte aah e vermem gerekebilir bu yüzden böyle yaptım)

  Önce kalın bir iksir kitabı aldım bir saate bitirebileceğim bir kitaptı. Bir diğeri biçim değiştirme içindi. Bu yarım saat ile bir saat arası sürebilecek bir kitaptı. Sonuncu yani tılsım kitabı ise fazla inceydi onu yarım saate bitirirdim.

  Hepsini alıp büyük salona gittim. Orada da kimse yoktu bende burada çalışmaya başladım. Birkaç saat sonra etrafıma insan sesleri geldiğinde döndüm, büyük salonun doluluğuna şaşırdım. Bazı öğrenciler beni göstererek konuşmaya başlamıştı. Ben ise bitmek üzere olan tılsım kitabımı aldım ve kütüphaneye gittim iki kitabı bıraktım ve üçüncüsünü birkaç dakika inceleyip onu da bıraktım.

Daisy Lily Potter| Harry Potter İkiz Fanfiction [ASKIDA] Onde histórias criam vida. Descubra agora