12. Bölüm

944 79 116
                                    

Diagon Yoluna gelmiştik ve Severus'u bekliyorduk. Saat fazlasıyla da geç olmuştu. Weasleyler şuanda büyük ihtimalle pijamalarını giymiş ve odalarına çekilmişlerdir. Bu sebeple bir gün için Hogwarts'da kalıp ertesi gün Weasley'lere gitmeyi uygun görmüştük. Severus geldiği gibi Hogsmade'e cisimlenmiş ve yürüyerek Hogwarts'a varmıştık. Koskocaman kaleyi bomboş halde görmek insanı ürkütüyordu ancak hala o sıcak olan yuvam hissini kaybetmemişti.

  Burada kaldığımız bir gece boyunca ben kendim için kütüphanede araştırma yapacağım, Harry ise uyuyacaktı. Yasak Bölüm dışında aradığım şeyleri bulabileceğimi sanmasam da tüm raflara bakacak ve umudum kesilirse Yasak Bölüme geçecektim.

  Öyle de yaptım. Önce yaklaşık bir saat boyunca tüm kütüphaneyi gezdim ancak sadece üç tane Morgana ile ilgili kitap vardı, onlar da Merlin ile olan savaşını vesayre anlatıyordu. Benim ihtiyacım olansa mümkün olduğunca Morgana'nın elinden olmalıydı. Belki bir günlük ya da bilemedin kendi yazdığı bir kitap. Asamı çıkarıp kapıya doğrulttum kendimce üzerinde bir büyü olup olmadığına baktım ve içeriye girdim.

   Pek temiz olduğunu söyleyemem ancak umursamadan yapmam gerekeni yaptım ve Morgana ile ilgili bulabildiğim tüm kitapları topladım. Kendim yazamayacağımı bildiğimden derin bir nefes alıp tüy kalemimin sesli olarak söylediğim şeyleri yazmasını sağlayacağı bir büyü yaptım. Aynı şekilde parşömenime ise bir bağlantı büyüsü yaptım bu sayede üzerine yazılan şeyleri sandığımda olan not defterime geçirecekti. Eğer birisine yakalanırsam notlarım bu sayede elimde kalacaktı.

《》《》《》《》《》

"Yok yok yok! Hiçbir yerde yok!" Kendi kendime konuşmaya başlamıştım. Saat sabahın altısına geliyordu ve benim elime geçen en işe yarar bilgi bir teoriydi. Morgana güçleri yüzünden ölmüş olabilir diyen de vardı, Morgana suikastle öldü diyen de. Ama en ilginç olanı yaklaşık olarak onun ölümünden 400 yıl sonra onun güçlerinin benzerine sahip birinin olduğuydu. Bu da benim aklıma kendisinden daha güçlü bir varis için kendi hayatını feda etmeyi göze almış olma olasılığını getiriyordu. Hem gayet mantıklıydı.

Derin bir nefes alıp ayağa kalktığım esnada camdan dışarıya baktım. Hava aydınlanmak üzereydi. Hemen Harry'yle beraber kalmamız gereken Gryffindor yatakhanesine gittim. Dersler başlamadığı için bir şifreye ihtiyaç yoktu. Gizlice yatağa yattım ve saat dokuza kurduğum alarm çalana kadar uyudum.

   Yaklaşık üç saat uyusam da zindeydim çünkü haftada otuz iki saatten fazla uyumazdım. Yani günde yaklaşık altı. Ama bu tür durumlar için boş günlerimde fazladan uyuyup zinde kalmayı başarıyordum. Çalan saat Harry'i kendisine getiremeyince kalkıp onu dürttüm. Uyanmayınca saçlarını karıştırdım.

  Babama çekmişti, babamıza. Benim babamdan aldığım tek özellik süpürgeyi iyi kullanabilme olmalıydı. Çünkü gözlerim hariç tamamen albümdeki anneme benziyordum. Bir saniye? Ben anneme değil de Morgana'ya benziyorsam? Ya annem sadece Morgana için varisini doğuracak kişiyse? O kadın bunu yapardı değil mi? O kadar kalpsiz olabilirdi. Belki de annem erken öldüğü için varis olamamıştı.

  Ufff çok düşündüm ve kafam allak bullak oldu! Şimdi Harry'i uyandıracağım sonra ise aşağıya inip kahvaltımızı yapacağız. Bir süre sonra da Weasley'lere gideceğiz. Haftayada ben Hogwarts'a Severus'un yanına dönerim. Harry ise onlarda kalmaya devam eder. O sıralarda mektuplarımızda gelecektir zaten. Severus gelmeyeceği için tek başıma giderim. Başka bir sorun var mıydı? Yoktu, pekala Harry'i uyandıralım.

"Rictusempra!" kahkahalar atmaya  başlayan Harry'e gülümsedim. İnsanlar su yerine en iyi böyle uyandırılırdı bence. Tabi büyü yapamıyorsak durum farklı. "Lan! Harry çelik yelek gibi uykun var. Bu nasıl uykudur." Bana ters bir bakış atıp yüzünü yıkamaya gitti. Ben de sıramı beklemeye başladım, zaten işi beş dakikacık sürdüğünden sıra bana geldi.

Daisy Lily Potter| Harry Potter İkiz Fanfiction [ASKIDA] Where stories live. Discover now