anakucağı

474 21 0
                                    

Duru'dan
"Hi mom."dedim anneme
İşten gelmişti ve ben her zaman ki gibi kendime kahve hazırlıyordum.
"Hi."dedi.
"Neden kızım demedin?"
"Pek kullanmıyorlar ya darling desem ööögg diyecektin."
"Ooo iyi tanıyorsun beni anniş."
"Kızımsın sonuçta Duru." Kafamı salladım. Doğruydu. Ben de konuşuyordum işte. Kahvemi hazırladım ve odama çekildim. Çantamdan defterlerimi çıkardım ve ders çalışmaya başladım. Umarım çalışabilirdim.

Eveeettt. Sadece iki saat çalışabilmiştim ve daha sonra uyumuş annem beni yatağa yatırmıştı. Ama iki saatte iki saattir yani değil mi? Bu sabah erken kalkmıştım. En azından uyumuştum buna da şükür. Hemen duşa girdim. Sabah biraz üşüdüğüm için sıcak su iyi gelmişti. Hızlıca duştan çıktım ve bornozuma sarıldım.
Gönenç'ten
"Günaydın oğlum."dedi annem. Kahvaltı hazırlıyordu. Annem bana bayağıdır kahvaltı hazırlamamıştı.
"Günaydın."dedim. Gidip ellerimi yüzümü yıkadım ve daha sonra mutfağa gittim. Annem kahvaltıda yumurta kırmış pastırma ve patates kızartmıştı. Patatesin kokusu çok güzel geliyordu.
"Kahvaltı için biraz ağır olabilir ama olsun."
"Yok sorun değil ellerine sağlık uğraşmışsın."
"Bugün antrenmanın var mı?"
"Var ama az yerim sorun değil. Bunlardan bir şey olmaz."
"Tamam o zaman. Çayını koyayım mı?"
"Olur. Ya da dur sen otur ben doldurum."
"Yok yok ben koyarım."dedi. Ayağa kalktım.
"Sen otur anne ben koyarım." Annemi yerine oturttum ve çayları koydum.  Annemin çayını önüne koydum. Kendiminkini de aldım ve koydum.  Tabağıma patates kızartması, iki tane pastırma ve yumurta aldım. Yaklaşık 3 dakika hiç konuşmadan yemek yedik. Ve daha sonra annem bu sessizliği bozdu.
"Oğlum?"
"Hı."dedim.
"Sana bir şey sormak istiyorum."
"Sor."
"Biliyorsun biz sana her ay 12.000₺ gönderiyoruz. İhtiyaçlarını al diye gezip toz diye. Peki sen neden bu parayı kendin için harcamıyorsun?" Çatalım tabağa bir anda düştü. Annem bunu nereden öğrenmişti? Aras'tan mı? Yoo o da bilmiyordu bu olayı. Öksürdüm.
"Kendi payımı alıyorum tabii ki ama hepsini değil. Bir kere anne 12.000₺ dolar benim için çok fazla. Sana kaç defa o kadar fazla yollama dedim. Resmen 72.000 lira yapıyor. Ben sizden her ay 72.000 lira alıyorum. Bu benim için çok fazla bir para. Ben kendi payıma düşeni alıyorum. Gerisini de.."
"Gerisini de bir anakucağına bağışlıyorum."dedim. Annemin tepkisini merak ediyordum ama kötü bir tepki vermesinden de korkuyordum. Yavaş yavaş annemin suratına baktım. Annemin gözleri dolmuştu.
"Anne iyi misin? Kötü bir şey mi dedim? Aslında kötü bir şey de dememiştim."
"Yok kötü bir şey demedin."
"O zaman ne oldu?"
"Sadece kendi paranı bir anakucağına bağışlaman beni çok mutlu etti. Sen gerçekten çok iyi bir çocuksun. Seni çok seviyorum."

Özel Alança Lisesi (TAMAMLANDI)Kde žijí příběhy. Začni objevovat