46| Final: Never Not.

22.1K 1.5K 2K
                                    

Normal bölümün iki buçuk katı uzunluğunda, iyi okumalar dilerim
💜


2 Mayıs 2020

Dünyayı etkisi altına alan bulaşıcı hastalık, bizim de elimizi kolumuzu bağlamıştı.

Gerçekten büyük bir hevesle hazırladığımız geri dönüşümüzü hayranlarımıza canlı olarak sergileyememiştik ve çekim yapılan o alanda ARMY'ler olmadan asla keyfi çıkmamıştı. Bu durumdan ne biz memnunduk ne de hayranlarımız.

Hiçbirimizin keyfi yoktu. Hayranlarımıza bir şeyler vermek istiyorduk fakat yapabileceklerimiz sınırlıydı. Yayın açmak, birkaç bireysel içerikli video yüklemek ve önceden çekilen Run BTS'lerin yayınlanması dışında elimizden pek bir şey de gelmiyordu. Elbette normale döneceğimiz zamanları düşünerek yeni çıkaracağımız albüm için hazırlıklara başlamış olsak da hepimizin içinde bir boşluk, akıllarımızda bir soru vardı.

Ya gerçekten de hiçbir şey eskisi gibi olmazsa, o zaman ne yapardık? Bu soru hepimizin üzerinde çokça düşündüğü ama aynı zamanda da düşünmekten kaçtığı soruydu.

Bu süreçte hepimiz birlikte kalmaya devam etmiştik ve sanırım bu bizi ayakta tutan nadir şeylerden biriydi. Fazlalaşan boş zamanlarımızda kendimizi geliştirmeye çalışsak da açıkçası internette de daha fazla vakit geçirir olmuştuk ve bu hiçbirimize iyi gelmiyordu fakat Taehyung, aramızda bundan en fazla etkilenen kişi olmuştu.

İnternetteki yorumları okudukça strese giriyordu. Bütün boş zamanında Weverse'de gönderileri okuyor, cevaplıyor, söylenilen şeylerden kafasına takılanları not alıyor ve o konularda kendisini geliştirmeye çalışıyordu. Psikolojik olarak iyi bir dönemde değildi ve bu da yorumları algılama şeklini etkiliyordu.

Mesela göbeğinin çok tatlı olduğunu söyleyen bir gönderi gördüğünde o bunu bambaşka bir şekilde anlıyor, asla gülmüyordu. Kendisini zayıflamaya zorluyor, spor yapmaya daha fazla odaklanıyordu. Başka bir örnek verecek olursam; kendisinin komik fotoğraflarını paylaşanları gördüğünde kendisini fazlasıyla çirkin hissediyordu. Aslında kötü bir amaçla paylaşmıyordu insanlar genel olarak ama ruh hali, gerçekten algılamada önemli bir rol oynuyordu. Ben gülüp geçebilirken Taehyung bunu kafasına takabiliyordu.

Kendisini çirkin hissettiği zamanlarda kaç defa saatlerce ne kadar güzel olduğunu anlattığımı bir ben bilirdim, bir de o.

Derin bir nefes alıp verdikten sonra düşüncelerimi bir kenara bırakmaya çalışmış ve karşımdaki kameraya odaklanmıştım. Açıkçası biraz sonra yapmayı planladığım şey beni biraz tedirgin hissettiriyordu.

Parmaklarımı çıtlatarak boynumu esnetircesine hareket ettirmiş ve derin bir nefes vererek düşünceleri tamamen kafamdan uzaklaştırmaya çalışmıştım. Karşımda açık olan kamerama bakarak görünüşümde bir problem var mı diye kontrol etmiştim.

Kolumdaki büyük olay yaratan dövmelerimin dirseğime kadar olan kısmı açıkta olduğu için de biraz tedirgin hissediyordum. Üzerimi değiştirsem mi acaba diye bile düşünmüştüm fakat kendimi tutmuş ve açıkta kalmalarını tercih etmiştim. Çünkü her ne kadar çekinsem de dövme yaptırdığım için beni eleştirmek yerine destek olmaya çalışan, beni dövmelerimle birlikte seven hayranlarıma cesur olduğumu, utanmadığımı göstermek istemiştim.

Dövmelerimi yaptığım ilk zamanlar büyük dedikodular çıkmıştı. Dövmeyi yapan arkadaşımla verdiğim samimi poz medyaya bir şekilde sızarak büyük eleştiri almıştı ve onunla sevgili olduğum dedikoduları bile çıkmıştı. Ben o zamanlarda Taehyungun yüzüne bakmaya utanmıştım. Zaten ilişkimizi açıklamamız imkansız bir durumken bir de bu tür ilişki haberine karışmak beni gerçekten utandırmıştı. Ayrıca hyunglarıma karşı da çok kötü hissetmiştim kendimi. Makalelerde de yazıldığı gibi, neredeyse grubun skandallara karışan tek ismi ben olduğum için kendimi gerçekten çok kötü hissetmiştim.

İdol: taekookHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin