Röportajlar

1.1K 112 42
                                    

Arkadaşlar Siyah ve Mavi'nin yazarı,Ufaklık'ın yazarı ve Sophie Benim Küçük Fahişemin yazarı, Karşı Komşum Meteor'un yazarı ve yakında basılacak olan İstanbul'un yazarı ile röportaj yaptım ve sizinle paylaşmak istiyorum umarım beğenirsiniz.

Bu röportajların aynısını CrnAkgn'ün Wattpad yazarlarıyla röportaj adlı kitabında görebilirsiniz. Kendisiyle de bir röportaj yaptım :) Bakarsanız çok sevinirim :)

Ufaklık-Misbooker
Öncelikle gerçek Irmak nasıl biridir?

Kesinlikle wattpaddeki gibi biri değil.

Peki ufaklık'ı yazmaya nasıl karar verdin? Nelerden esinlendin?

Sadece ufaklık değil de ilk yazmaya başlayışım, arkadaşımın benimle dalga geçmesiyle oldu. Yok sen yazamazsın, kurguya bak ırmak, bu ne ırmak, sen kitap çıkarsan yasaklanır ırmak falan diyordu bana:D Sonra ilk olarak Benimle misin? adlı hikayemi yazdım. Onu yazarken daha çok grinin elli tonundan etkilenmiştim. Ama o hikaye biraz sıkmıştı çünkü karakterlerimin yaşları 20nin üzerindeydi. Ben de onu bitirip liseyle ilgili bir şeyler yazmak istedim. Klasik lise hikayesi gibi başlatıp kızı da kötümsü bi karakter yaptım. Ama asıl farklılık ana karakterlerin sevgili olmaması.

Evet bu o konuya gelirsek Baybars ve gece nin Olmasını isteyen bir çok kişi var fakat sen Olmasını istemiyorsun neden? Ve bu arada arkadaşına seni teşvik ettiği için teşekkürlerimizi yolluyorum :)

Ayşecim bak kaptın teşekkürü :D ya ben klişelerin insanı değilim, beklenmeyeni yapmayı severim. Ve ilk başlarda ufaklıkla ilgili olarak belirli olan tek şey Baybars ve Gece'nin arkadaşlığı ile finalin nasıl olacağıydı. Ben hikayeye başlarken zaten demiştim Gece ve Baybars sevgili olmayacaklar diye. Kararlarımı değiştiren biri değilim pek.

Peki ya karakterleri yazarken gerçek hayattan tanıdığın kişilerle bir bağlantı kurdun mu?

Gece'nin sert kişiliği tamamen kendimden aldığım bir özellik. Dövüşle ilgili derslere gittim, ben de dilciyim ve şuan ben de 12.sınıfım. Baybars karakteri tamamen abimi anlatıyor aslında davranış olarak. Ozan tamamen hayal ürünüm. Hatta diğer karakterlerin hepsi hayal ürünüm.Hah sadece bir ara antalyaya geldiklerinde gay bir çift vardı hatırlıyorsan. Tolga ve emreydi isimleri. Tolga benim eski sevgilim, emre de beni yazmaya teşfik eden arkadaşımın eski sevgilisi :D

Sanırım eski oldukları için gay karakterlerin isimlerini aldılar :) Baybars hepimizin sevgilisi oldu :) ileride Baybars ın başka bir karakterle sevgili olarak görecek miyiz :)

Şimdiye kadar Baybars'ın ilişkilerine pek dikkat çekmediğimi farkettim hikayede, o yüzden son bar sahnesinde bir kızla gitmesini sağladım. Gece hastanedeyken de bir kızlaydı. Baybars'ın kızlara karşı tutumu şimdilik ihtiyaç gidermek. Gerçek anlamda değer verdiği kadınlar annesi ve Gece. İleride ne olacağını da okudukça görürüz :D

Peki ya senin için mutlu son mu yoksa acı dolu bir son mu daha akla yatkın, daha gerçekçi olur?

Bunun cevabını verirsem finale yönelik ipucu vermiş olurum o yüzden bu sorunu cevapsız bırakmak zorundayım

Diyelim ki bir yayın evinden kitabını bastırmak için teklif geldi ne cevap verirsin?

Açıkçası herkesin hayali muhtemelen hikayesinin kitap olmasıdır ama ben Ufaklık'ın kitap olmasını istemiyorum.

Neden peki?

Bilmiyorum, konu olarak yeterince olgun değil gibi geliyor. Ben kitaplarda küfür olmasını pek sevmem. Hikayelerde hoş oluyor ama basılmış kitaplarda sevmiyorum.Ve Ufaklık'ta da küfürler mevcut.

MUTLU KALHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin