Глава 9 Странен ден/редактирана/

99 9 19
                                    

~  Даяна тъкмо се беше изкъпала и си отиде в стаята. Легна на леглото и реши да почете докато изсъхне. Настани се удобно и разтвори една от любимите си книги. Кръстоса крака и се зачете. След известно време клепачите й започнаха да натежават, усети как й се доспива и остава книгата встрани. Затвори очи за няколко минути.

Събуди се изведнъж от силен шум и не можа да помръдне, защото беше притисната от нечие тяло. Осъзна се, че е на Гейбриъл. Гледаше я изпитателно.

– Какво правиш тук? – попита едва.

– Дойдох, за да те видя. – отговори и започна да я целува, където му дойде на ум.

Даяна се разбунтува и опита да освободи китките си, но Гейб ги държеше здраво. Сърцето на момичето заби бясно, сякаш щеше да изскочи... ~



Момичето се изправи рязко в леглото си. Дишаше учестено и се беше изпотила. Сложи ръка на сърцето си се осъзна, че това беше само кошмар. Огледа се плахо в стаята си и си отдъхна. Легна обратно и хвана главата си с ръце. Не можеше да повярва, какво беше сънувала току-що. Сега вече знаеше, че няма да може да го погледне. Премигна няколко пъти и реши да види часа. Беше обяд. Бавно се надигна от леглото си. Не помнеше кога беше заспала. След закуската с родителите си, реши да се качи в стаята си и да почете, но неусетно беше заспала. Отиде в банята, за да се освежи и приготви. Имаше ден, за да се научи да се държи нормално пред бодигарда си. Имаше чувството, че ще бъде разкрита. Знаеше, че на следващия ден ще си дойде. До тогава трябваше да поработи над себе си и да овладее емоциите си. Чувстваше се радостна, но и притеснена. Излезе от стаята си и мина покрай тази на Гейб. Видя Валя да излиза от стаята развълнувана. Любопитството на Даяна надделя и реши да надникне. Не беше влизала досега в тази стая. Когато отвори вратата й  причерня. Завари нахвърлени червени и розови венчелистчета навсякъде, преобладаваше аромата на тленни пръчици. Имаше няколко рози в една ваза. Пристъпи вътре и се огледа. На леглото беше постлано одеяло със сърца, а на възглавницата беше сложен бял плик. Зачуди се как може да очаква, да го впечатли с тези женски декорации? Валя се беше престарала. Реши да спести тази гледка на Гейб и да махне всичко, което беше добавила Валя. След тридесет минути беше готова и стаята беше в приличен вид, подхождаща на мъж. Провери в банята, дали не беше оставена някоя „изненада", но нямаше нищо. Оставаше само да проветри стаята от задушливия аромат и отвори прозореца. Усети приятен, хладен бриз и се вгледа навън. Гледката беше чудесна. Зелените корони на на по-голямата част от овошките се виждаха. Слънцето печеше и подухваше вятър. Вдиша и издиша няколко пъти. Пчели жужаха, а птици летяха из небесата.

Толкова близо и толкова далеч.Where stories live. Discover now