19. Razende gedachten

8.5K 297 17
                                    

 © Mari_em

___________________________________________________________

                                                               Anne




'Anne...'

'Anne...?'

'ANNE!'

'Huh wat?' Ik schrik op en zie Lara vragend naar mij kijken.

'Heb je gehoord wat ik aan het vertellen was?'

'Ja, strand, muziek band, vervelende zak aan de bar, je moet hem tussen zijn ballen...'

Lara lacht en begint verder te vertellen over haar vakantie waar ze gisteren van terug is gekomen. We zitten in de sportschool op de fietsen. Lara trapt fanatiek door, maar met het tempo wat ik trap zou ik op een normale fiets omvallen. Ik doe echt mijn best om op te letten, maar mijn gedachten blijven maar afdwalen. Ik voel me een soort van verdoofd. Beelden van die dag flitsen door mijn hoofd heen. Zijn handen op mijn lichaam, zijn mond op mijn huid, zijn....in mijn... zucht. Het is al vijf dagen geleden en sindsdien heb ik hem niet meer gezien. Ik moet ook eerlijk toegeven, ik heb mij ook als een kluizenaar opgesloten in mijn huis. Ik had zelfs een paar dagen vrij genomen van het restaurant en hoefde dus alleen voor Oddy naar buiten. 

Is het wel echt gebeurd... heb ik het niet allemaal gedroomd?

'Anne?'

'Huh?'

'Waar zit jij met je gedachten zeg, je lijkt wel een zombie.'

'Ja, nee ik luister het spijt me.'

'Dus ik zeg tegen Robert dat als hij denkt dat hij hiermee een punt maakt, hij zich toch gelukkig mag stellen dat hij geen carrière in de politiek heeft. Ik bedoel, hij weet wel waar hij het over heeft, maar soms kan hij het niet van mijn kant zien en dat is gewoon heel erg frustrerend.' 

Ik ben er nog steeds helemaal ondersteboven van dat hij een schilderij van mij heeft. Vragen schieten maar door mijn hoofd. Weet hij dat ik het gemaakt heb? Waarom heeft hij precies die? Wat vind hij er mooi aan? Het liefst had ik hem er naar gevraagd, maar ik weet echt niet wat ik ga doen als ik hem weer onder ogen kom. Ergens schaam ik mij ook dat ik mij zo heb laten gaan. Het is waarschijnlijk omdat ik zo lang geen seks heb gehad. Ik zie Lara van uit mijn ooghoek afwachtend naar mij kijken. Ze begint weer wat te vertellen over iets wat ik totaal niet aan het volgen ben. Ik hoor dat ze aan het praten is, maar ik kan alleen maar wezenloos voor mij uitstaren.

'Ik heb sex met Dave gehad,' gooi ik er ineens uit zonder te verblikken of verblozen. 

Lara stopt met praten en begint langzamer te fietsen. Ze kijkt mij verward aan en enkele seconden gaan voorbij zonder dat we iets tegen elkaar zeggen. Al die tijd blijf ik stoïcijns naar de vloer staren. 

'Hij heette toch Michael?' Vraagt ze uiteindelijk de ongemakkelijke stilte doorbrekend. 

'Ja die van het restaurant heet Michael ja.'

'Maar ja zegt net...' 

'Ja dat zei ik,' onderbreek ik haar.

Ik blijf haar strak aankijken en laat haar even ontcijferen wat ik net tegen haar gezegd heb. Het lijkt wel alsof ik een andere taal tegen haar praat, maar dan langzaam lijkt het tot haar door te dringen. Haar ogen schieten geschrokken open. 'Je buurman Dave??????' gilt ze haast door de hele zaal heen. 

Ik kan je niet uitstaan! [Deel 1]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu