21. Dubbel

8.1K 303 16
                                    

© Mari_em
___________________________________________________________

                                                               Anne

Het is op zich al iets om te vallen. Het is een heel ander ding als je op de grond geduwd word. Niets evenaart echter om op de grond te worden geduwd en alleen maar een handdoek aan te hebben. Terwijl Dave de kamer uit stormt, zit ik op de grond en voel ik hoe de handdoek bijna van mijn lichaam valt. Panisch trek ik hem strakker om mijn heen terwijl ik tegelijk op probeer te staan.

'Uhm Anne?' zegt Lara terwijl zij mij een hand uitreikt en helpt op te staan. 'Wat verstoorde ik net?'

'Het was niet wat je denkt,' zeg ik al vraag ik mijzelf af of het niet wel was wat ze dacht...

Ging hij mij nou serieus weer zoenen?

En het ergste is nog... ik denk dat ik het ook wilde.

Als Lara niet naar binnen was gekomen had ik het denk ik ook gedaan... Wat is er mis met mij?!?!  

'Hij wilde dat ik de rekening ging betalen voor het opnieuw witten van zijn plafond. Ik heb hem voor zijn neus verscheurd,' zeg ik trots en wijs naar de kapot gescheurde rekening op de grond. 

'Nou het zag er niet uit alsof hij een rekening met je wilde vereffenen.' Lacht ze  'Misschien was het wel een excuus om je te zien.' 

'Doe niet zo gek, hij haat mij net zoveel als ik hem haat. Gisteren stond hij weer met zo'n blonde del te flikflooien in de gang, terwijl ik er bij stond!'

'Tja als jij het zegt,' vervolgt Laura en loopt naar de gang. 'Ik denk alleen dat er wat meer achter zit en niet alleen van zijn kant.'

'Nou dat denk jij dan maar lekker' kaats ik fel terug. 'Maar geloof mij dat er niks meer gaat gebeuren tussen ons'.

Ik kleed mij aan en ga bij Lara in de woonkamer zitten. Wanneer wij door de papieren heen zijn gespit en we alles geregeld hebben - lees: Lara alles geregeld en ik bij elke pagina vragend of we al klaar waren - nemen we afscheid van elkaar en maak ik mij klaar om te werken. 

Ik heb vandaag een late dienst in het restaurant. Die naar mijn verbazing gelukkig snel voorbij gaat. Behalve een klant die in de dierentuin werkte en vertelde over een chimpansee die ooit ontsnapt was, is er niet echt iets interessants gebeurd. Het was druk, maar goed te doen.

'Anne, sluit jij voor mij af vandaag?' Nick kijkt mij aan en knippert overdreven met zijn wimpers. 'Ik heb zo een date met een erg lekkere Spanjaard en die wil liever niet te lang laten wachten.' 

Het komt mij eigenlijk wel goed uit, ik heb niet echt zin om naar huis te gaan.

'Prima hoor.' 

Nick gooit de sleutel naar mijn kant en trekt zijn schort uit. 'Aaaaaah je bent een schat. Ik heb de keuken al schoongemaakt dus als jij de kassa wil afsluiten ben je echt een engel.' Hij stapt op mij af en geeft mij een kus op mijn wang. 

'Ga je zo naar je date?' Vraag ik en trek mijn neus op. Er dringt namelijk een walgelijke combinatie van braadvet en schoonmaakmiddel mijn neus binnen. 

'Haha, ja vind je het niet opwindend dan?' egt hij lachend terwijl hij naar de deur loopt. 'Nee hoor, ik ga mij eerst even douchen en alles scheren' hij geeft mij een dikke knipoog voor hij de deur opent en er vandoor gaat. 

Niet te lang stilstaand bij wat hij met 'alles scheren' bedoeld begin ik ijverig de bar schoon te maken en alle over gebleven kopjes op te ruimen. Daarna veeg ik de vloeren en dweil ik na. Wanneer ik de kassa aan het aftellen ben zie ik dat ik nog twee glazen vergeten ben in de tafel in de hoek. Ik sluit de kassa af en berg het geld op in de kluis. Dan ruim ik de twee glazen op en loop weer terug naar de klapdeuren.

Ik kan je niet uitstaan! [Deel 1]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu