bölüm 17

7.1K 261 26
                                    

Havam bozulmaya başladı yine, gözlerim de dolmaya. Sanırım içimde bir yerlere sen yağdı gece gece.
                               CEMAL SÜREYA

Ahsen
_______
Sabah uyandığımda onun nefesini yüzümde hissediyordum. Gözlerimi aralayınca beni kollarının arasına aldığını fark ettim. Niye bu halde olduğumuzu merak ettim. Sonra aklıma dün gece karanlıktan korkmam geldi. Bu şekilde korktuğum zamanlarda bilincim bulanıyor ve olayları çok hatırlayamıyorum. En son ona yaklaştığımı hatırlıyorum sonrasında o uykusunda dönüp bana sarılmıştı. Şu halimizi görse ya bana kızar yada dalga geçerdi. Sonuçta o uyurken sarılmıştı. Kollarının arasından çıkmaya çalıştım. Uykusu çok hafif değildi. Bunu daha önceden biliyorum. Onun için çok hareket etmeden kollarının arasından çıksam beni fark etmez. Üzerimdeki elini yavaşça tutup yatağa bıraktım. Sonra örtüyü üstümden çekip yavaşça yerimden kalktım. Aklıma dün gece yorgunluktan duş almadığım gelince giyinme odasından kıyafetlerimi alıp kendimi banyoya attım.

Başımdan aşağıya süzülen ılık su beni kendime getirdi. Yavaş yavaş dün geceyi hatırlamaya başladım.Annem öldükten sonra karanlıktan korkar olmuştum. Ve o zamandan beri ilk defa karanlıkta uyudum. İlk başta çok korktum ama onun yanımda olduğunu hissettiğimde tüm korkum uçup gitti. Şu dört seneden sonra ilk defa Emir'e güvenebileceğimi hissetmeye başladım. Bu his beni korkutuyor. Ona güvenmek doğru bir karar mı emin değilim.

Duştan çıkınca onun hala yattığını fark ettim. Aklıma muzip bir fikir geldi. Banyodan bir kaba su doldurdum. Sonra sarı renkli saç bakım yağlarımdan birini ekledim. Sessizce yanına yaklaşıp yavaş yavaş bu karışımı yattığı yere döktüm. Soğukluğu hissedince uyanacağını bildiğimden hafif ılık bir su hazırlamıştım. Daha sonra balkona çıkıp bir süre burada bekledim. Su yaklaşık on dakika sonra soğur ve o soğuklukla uyanırdı.

Ne kadar da güzel bir sabah. Bana gülümseyen güneşe bende gülümseyip tertemiz havada vücudumu esnettim. Bir gözüm de içerideydi. Uyandığındaki o şoku görmek istiyorum.

Balkon kapısıda açık olunca suyun soğuması ve Emir'in uyanması beklediğimden daha hızlı oldu.

Uyanır uyanmaz hissettiği soğukluk yüzünden elini şortuna götürdü. Şortu ıslaktı ve bembeyaz yatak örtüsü hafif sarı bir suyla ıslanmıştı. Allah Allah acaba bu ıslaklık ne olabilirdi ki? Yüz ifadesini görünce gülmemek için yanağımın içini dişledim. Tahminen şuan uyku sersemi olduğunu düşünüyor. Gözlerini ovuşturup yeniden açtı ama ıslaklık hala oradaydı. Balkondan bir kuğu edasıyla odaya süzülüp yatağı toplama bahanesiyle yanına yaklaştım. Islanan şortunu görünce yüzüme şaşkın bir ifade takındım.

"Oha Emir ben yanlış mı görüyorum yoksa o ıslaklık gerçek mi? İnanmıyorum yoksa ben bu yaşında altına yapan bir adamla mı evlendim?"

"Ahsen saçmalama ben çocukken bile altıma kaçırmazdım."

"Emir sana mı inanayım yoksa şu gördüğüme mi inanayım? Şuna baksana bembeyaz çarşaf sararmış. Kusura bakma ama görünen köy kılavuz istemez."

Emir sinirlendi. Alnında beliren damar her şeyi açıklıyor. Fark ederse elinden kurtulamamaktan korktum. Yok ya bir şey yapmaz değil mi? Biran yarın ki gazetede üçüncü sayfa haberi olmaktan korktum.

"Ya sabır. Ahsen zaten daha ayılamadım birde seni çekemeyeceğim şimdi önümden çekil de duşa gireyim."

Emir sinirli sinirli banyoya girdi. Su sesini duyunca rahatladım. Galiba yaptığım şeyi anlamadı. O banyoya girince içime hapsettiğim kahkahamı daha fazla tutamayacağımı fark ettim. Ben kahkaha atarken banyodan bir gürültü duyuldu. Sonra Emir acıyla bağırmaya başladı. Banyoya gidip kapı koluna uzandım. Kilitlememişti. Gözlerimi kapatıp içeriye daldım.

Ahsen- bir sessiz çığlık [TAMAMLANDI]Where stories live. Discover now