bölüm 28

6.4K 227 35
                                    

Anlaşılmayan ruhlara 'deli' demek adettir.
                                 PEYAMİ SAFA

"Recep."

"Hoşgeldin."

"Hoşbuldum."

Recep elini uzatmıştı. Ahsen ne yapsam diye düşünürken Emir arkasından gelip bir elini onun beline dolayıp diğer boşta kalan eliyle Recep'in uzattığı elini sıkmıştı. Şimdi onlar bu haldeyken köy meydanına toplanan insanlar kendi aralarında fısıldaşmaya başlamıştı. Ahsen insanların neden dik dik baktıklarını fark edince Emir'i kendisine doğru çekip kulağına doğru sessizce konuştu.

"Emir köy yerinde insanlar böyle hareketleri yadırgarlar. Bana bu şekilde sarıldığın için böyle bakıyorlar."

"Niye insan karısına sarılamaz mı? Yaptığım yanlış değil ki."

"Olsun sen yine de yapma."

Emir elini çekip normal pozisyona geri döndü.

Recep bir süre garip ama korkunç gözlerle onlara baktı. Ahsen korksada belli etmedi. En son Recep Ahsen'in elindeki yavruyu istedi.

"Niye senin mi?"

"Evet benim. Bir zamanlar sevdiğim kadın bırakıp gidince onun yerine kendime sadık bir köpek aldım. Bu da onun yavrusu."

Ahsen duyduklarından ürperip köpeği hemen yere bıraktı.

"Ahsen bu köpeğe iyi bak. Onun annesi bana sadakatsizlik edip öldü. Dikkat et senin de sonun aynı olmasın. Çünkü sadakatsizlerin sonu budur."

Emir bu adamdan kuşkulanmıştı. Ahsen bu adamın yanında gereğinden fazla gergindi.

"Ahsen bu adam kim? Yoksa o seni zorla evlendirecekleri adam mı?"

Ahsen, Emir'in gözlerinin içine bakıp kafasını salladı.

"Emir lütfen sakin ol. Aslında kötü bir insan değildi."

"Ahsen bana sakin ol deme. Adam gözümün önünde seni tehdit etti."

"Emir lütfen sakin ol."

"Kardeşim senin benim karımla bir derdin mi var? Ne diye saçma sapan konuşuyorsun?"

Recep'in gözü Ahsen'in elindeki alyansa kaydı. O parmakta bu şehirli bebesinin değil onun yüzüğü olmalıydı.

"Ahsen demek evlendin ha. Bu zengin şehirli bebesi yüzünden mi beni terk ettin? Ne oldu üzerindekiler değişince bir hanımefendi mi oldun? Neden beni bırakıp bu adamla evlendin? Yoksa mirasyedi diye mi? Ya da doktor diye mi? Ya da kız gibi bakımlı diye mi? Hangisi ha söylesene."

Ahsen şaşkınca ona baktı. Buradaki kimse Emir'in doktor olduğunu bilmiyordu ki. En son buradan giderken köydeki herkes zengin bir ailenin torunuyla evleneceğini biliyordu ama kimse bu kişinin doktor olduğunu bilmiyordu. Hatta Ahsen bile bu köyden giderken evleneceği adamın doktor olduğunu bilmiyordu. Bu adam bunu nereden öğrenmişti. Bu düşünce Ahsen'i huzursuz etti.

"Recep ben hiçbir zaman sana söz vermedim. Sen Fadime ablayla bana haber yollamıştın ama ben o teklifi kabul etmedim. Sonra dedemin daha ölüsü mezarına yeni konulmuşken yangından mal kaçırır gibi bir daha haber yolladınız ama ben yine kabul etmedim. Bizim seninle, benim sana sadakatsizlik edebileceğim bir ilişkimiz olmadı. Ben seni hiçbir zaman sevmedim. Ayrıca kocamla evlenmemin sebebi saydıklarının hiçbirisi değil. Ben onu seviyorum."

Recep deliye dönmüştü. Ahsen'e doğru bir iki adım atınca Emir hemen Ahsen'in önüne geçip onu arkasına aldı. Ahsen de korkudan Emir'in arkasına sımsıkı yapışmıştı.

Ahsen- bir sessiz çığlık [TAMAMLANDI]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin