İkinci Bölüm

179 22 2
                                    

Arabada denizi izlerken , aklına anneannesi geldi. Liz'in anne tarafı amerikalı babası türk'tü. Anne babasını gençken bir kazada kaybetmişti. Tek yakını annanesiydi. O da Amerika'da yaşıyordu.

Hayatında ki tek varlığı en sevdiği. Onun için en iyi kalpli ve en sevgi dolu insan anneannesi  idi. Altıncı hisleri güçlü bir kadın. Ne söylerse oluyordu. Liz onun doğa üstü güçleri olduğunu iddia etse de , o sadece gülerdi. Telefonu eline aldığında on beş cevapsız arama ve bir sürü mesaj vardı. Tabiki hepsi Emre 'dendi. İkisi hariç. Biri Zeynep' ten di.
"Bir saate sendeyim " yazmıştı.
Diğeri ise anneannesinden.
"Bana ihtiyacın olduğunda burdayım" yazmıştı. Liz bir yandan arama tuşuna basıp aynı anda kendi kendine konuşuyordu.
"Ah Pamuğum müneccim  gibisin".
Telefon çalarken Liz gülümsüyordu.

"Bebeğim ! İyi misin tatlım ?"

"Sesini duyup ta iyi olmamak mümkün mü hiç pamuk Yumağım ? Hem bir saniye ;sen yine nasıl anladın sana ihtiyacım olduğunu ? Tam aramak için telefonu elime almıştım ki, iki dakika öncesinden mesaj attığını gördüm. Çakraların bayağı açık sanırım bu aralar. "

"Benim güzel bebeğim . Söz konusu sen olunca onlar hep açıktır biliyorsun" dedi kıkırdayarak.

"Biliyorum ama şu an sana ihtiyacım var" dedi sonlara doğru sesi kısılarak.

" Pamuğum neden yanımda değilsin? Onca şeyi yaşarken neden yalnızdım ?"

"Tatlım yapma böyle .Bunları daha önce de konuştuk. Ben hep seninleyim ve bu hep böyle olacak."

"Keşke beni durdursaydın. Yanlış yapıyorsun , yapma deseydin. Üzüleceğimi anlamış olmalısın"

"Liz ;evet biliyordum ama unutma ki seni uyardım. Üzüleceğini söyledim. Onunla kaderinde göz yaşı var dedim".

Liz hıçkıra hıçkıra ağlıyordu . Annanesinin haklı olduğunu biliyordu.

" Ağlama meleğim .Sen onu sevmiştin. Onu sevdiğin , inandığın ,tehditlerine boyun eydiğin için kendini suçlama  yaşaman gerekiyormuş .Daha doğrusu bu senin kendi tercihindi. Üzerine fazla gelmedim doğru ama madem ki sen bu tercihi yaptın ,o zaman sonuçlarını da yaşayarak deneyimlemeliydin . Unutma ki hepimiz tercihlerimiz ile yaşarız. Bende yaşadım sende yaşadın ve bitti. Tamam mı canım? "

"Kendime çok kızdım  kızıyorum da"

"Hayır ,kızma kendine. Ne dedik bitti. Kendini bu suçlamalardan azad et. Ve yeniden başla. Sanırım azad  ettin de. Yoksa yeni adımlar atmazdın değil mi ?"

"Ağlarken beni güldüren ve şaşırtabilen tek insansın biliyorsun değil mi ?"

"Kızımı tanıyorum diyelim.Şimdi kafandaki plan ne söyle bakalım."

"Buradan gidiyorum. Birikmiş param var ve gitmeden arabamı satacağım.Hatta yarın sabah satıyorum. Evi de satabilirim belki ."

"Peki nereye gideceksin ?"

"Deniz olan bir yere . Kafamda bir yer vardı zaten turistik bir yer. Ev fiyatları bir hayli yüksek uygun bir şey bulursam alırım ya da şimdilik sadece tatil için gideceğim."

"Dinle canım . Gitmeyi düşündüğün yer, bu düşünce olarak kalmasın ki  kalmayacağını da biliyorum. Orası senin yeni yuvan olacak tatlım. İnanıyorum ki mutluluğu orda bulacaksın. Sakın pes etme bebeğim yaşa , herşeye rağmen yaşa ve yeniden sev.  İliklerine kadar hissedeceksin. Bana güven pişman olmayacaksın. Yeter ki kendine inan."

"Tanrım ben ,ben anlayamıyorum. Sen nasıl oluyor da , nereye gideceğimi anlamış gibi konuşuyorsun.Geleceği mi görüyorsun ? Düşündüğüm yeri de söyle de tam olsun. Bilirsen söz gideceğim ".

"Bildiğim için değil ; sen istediğin için gideceksin çünkü iç sesin seni oraya çağırıyor. Kendini orda yeniden bulacak ve eksik yanını tamamlayacaksın.

Liz'in dili tutulmuştu sanki ne diyeceğini bilemedi. Bir kaç saniyelik sessizlikten sonra;

"Bebeğim orda mısın ?"dedi kadın.          "Biliyorum şaşırdın. Ama ,benim hayatım sensin biliyorsun. Ve senin orayı hep merak ettiğini biliyorum. Ben anlatırken hep mutlulukla dinlerdin beni .Git Liz , bir an önce git ve yaşa . Sen benim nefesimsin herşeyimsin senin mutlu olman benim bu dünyada ki tek dileğim.

"Pamuğum sana son bir şey soracağım. Sonra eve gitmeliyim."

"Sor meleğim"

"Hani sürekli gördüğüm bir rüya vardı ya yine gördüm. Deniz kenarında bir evin içindeyim. İçim huzurla dolu ve sende ordasın ama çok gençsin. Duvar da asılı bir resim var. Sensin ve yanında biri oturuyor ama sırtınız dönük . Bu ne anlama geliyor?

"Tatlım ben... ben ilaç saatim geldi. Akşam konuşalım olur mu ?"

"Tamam pamuğum . Seni seviyorum iyi ki varsın."

Pamuğunun tavrı onu şüphelendirse de üzerine düşünmedi ve eve gitmek için arabayı çalıştırdı .
  

YENI BAŞLANGIÇLARWhere stories live. Discover now