3.Bölüm 🌻🌻

552 406 333
                                    

Iyi okumalar galaksilerim.


" Evet var. Ama Athena gibi güçlerini kontrol altında tutmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız." demişti. Iremin gözleri sulanmaya başlamıştı. Sesi titrek bir şekilde konuşmaya başladı " P peki koruyucu olmayı kabul etmez isem. O zaman ne olacak." demişti Ustanın gözlerine bakarak. Usta da Irem gibi üzgün ve çaresiz bir biçimde ona bakarak " Kabul etmezsen tanıdığın veya tanımadığın 20.000 kişi ölecek." Irem Ustanın dediği şey karşısında histerik bir kahkaha atmıştı.

" Ama bu çok saçma neden benim seçimim bir başka kişinin hayatına son veriyor.Hem kim koydu bu kuralı." demişti hafif sinirli bir biçimde. Usta derin bir nefes alıp konuşmaya başlamıştı. " Bunu bilmiyoruz. Athena buna bir çözüm bulmak için araştırmalar yapıyordu. Her şeyi didik didik inceleyip not tutuyordu. Fakat kayboldu yaptığı araştırmalar nerde bilmiyoruz. Sadece dünya üzerinde değil diğer galaksilerde de durum aynı. O burda olsaydı herşey daha kolay olurdu." demişti.

" Diğer galaksiler derken." demişti Irem Usta kafasını sallayıp onayladıktan sonra "Evet ama onlar burdan çok uzak bizim galaksimiz dışındalar. Onların da senin gibi koruyucusu var ve onların da başına aynı şey geliyor. Onlarda da ölümler oluyor."

"Peki Irem güçleri öğrenmeye ne zaman başlayacak?" demişti geldiğinden beri konuşmayan Ege. Usta biraz düşünüp konuşmaya başlamıştı. " Bugün merkezi gezdirin yarın Mitolojikler ile ilk güçleri öğrenmeye başlayacak. Ben size çalışma çizelgesi hazırlarım." demişti.

Usta ile konuştuktan sonra odadan çıkmışlardı. "Şimdi en üst kattan başlayarak neyin nerde olduğunu öğreneceksin." demişti Eray. Ardından en üst kata çıkmışlardı.

"Dinle kapıların üstünde semboller var dikkat etmişsindir. Mesela bu kapı üzerinde denizkızı var yani bu oda denizkızlarına ait. Diğer odalar da aynı şekilde üzerinde hangi sembol varsa orda o güce sahip kişiler kalıyor yani daha doğrusu çalışıyor. Anladın mı?" Eray konuşmasını bitirip Ireme doğru bakmıştı. Irem dikkatlice Eray'ı dinleyip anladığını göstermek için kafasını sallamıştı. Kolay olacak diye düşünmüştü. Kapılarda ki semboller ona kolaylık sağlayacaktı. " Bu kattakilere Mitolojikler adı verilir. Medusa, Peri, Pegasus gibi şeyler bulunur." diye devam etmişti.

Ege öne atılıp ilerdeki kapıyı gösterdi. " Hadi oraya girelim. Hem bir merhaba demiş oluruz." demişti. Eray olumsuz anlamda kafa sallayıp geri geri gitmiş ve "Ben oraya hayatta gitmem başka yer seç." demişti. Irem kapıya doğru ilerlemiş ve kapıdaki sembole bakmıştı. "Yılan içerde yılanlar felan mı var?" demişti.

Eray gözlerini sıkıca kapatıp arkasına dönmüştü. Irem Egeye bakarak " O iyi mi? demişti. Ege Eray'ın kolunu tutup odanın önüne kadar getirmişti. "Korkularını yenmen gerek dostum hadi girelim." diyip kapıyı açmıştı. Irem Eray'ın yılanlardan korktuğunu anlamıştı fakat kendisi yılanları çok seviyordu.

Içeri girip kapıyı örtüklerinde odanın sesiz, boş ve hafif karanlık olduğunu görmüşlerdi. Etrafta tek tük eşyalar görmüşlerdi." Harika kimse yok hadi gidelim." demişti Eray kapıya doğru ilerlerken. " Hey" duyduğu ses onun olduğu yerde heykel gibi kalmasına sebep olmuştu.

"Hay lanet olsun." Eray arkasına dönüp Irem gilin yanına dönmüştü. " Biz merhaba demek için gelmiştik." demişti Eray Iremin arkasına saklanarak. " Sen hala korkunu yenemedin mi? " demişti karanlıkta nerden geldiğini bilemedikleri bir kıza ait olan ses. " Pek sayılmaz. " demişti Eray farkında olmadan Iremin elini tutmaya başlamıştı.

Koruyucu ( Kitap Oldu)Where stories live. Discover now