XXIX poglavlje

2.7K 122 0
                                    

Pokušavao je da svu frustraciju izbaci na traci za trčanje. Trčao je kao nikada do sada. Slobodno je do sada uvek mogao reći 'traka za trčanje je moj antidepresiv'. Ovog puta na njegovu žalost to nije bio slučaj. Imao je osećaj da ukoliko trči još 5 minuta, eksplodiraće od besa.

Nije ni sam siguran kako se sinoć obuzdao. Nikada nikome nije tako lako verovao. Sa Petrom je prijateljstvo postepeno gradio. Kroz raznorazne prepreke na koje su nailazili su ojačali svoje prijateljstvo. Zato je i bio zbunjen kako je Heleni dopustio da tako brzo postane deo njega.

Nakon incidenta u klubu Helena je svakog dana spavala sa njim. Svakog jutra kada bi se probudio prvo što bi ugledao jeste Helena. Bio je srećan. Za njega je to bila najdragocenija slika. Ovog jutra druga polovina kreveta je bila prazna, hladna. Želeo je da jučerašnji dan bude san. Da je Helena tu u njegovom zagrljaju. Bila je malena u odnosu na njega. Zato je uživao kad god bi se privila pored njega.

Sišao je sa trake i razgledao sve sprave koje je imao u svojoj teretani. Sada su mu sve sprave delovale dosadno. Podizanje tegova je bila primamljiva ideja. Obećao je sebi da će odraditi ceo trening. Osećao je dug prema svom telu.

Sat vremena kasnije Aleksandar je izmoren ležao na strunjači. Razmišljao je zašto je uopšte kupio ovu strunjaču a onda se setio da je to dobio na poklon kada je kupio opremu za svoju teretanu. Sada je bio zahvalan jer je prešao granicu izdržljivosti nikada nije bio ovako umoran. Ovaj umor je više bio psihičke prirode samo on toga nije bio svestan.

Odmah nakon teretane otišao je pod tuš. Druga stvar koja će ga smiriti. Tuširao se dugo. Opomena je stigla u vidu hladne vode, ali on je bio toliko zamišljen da nije primetio da je voda ledena.

Zahvaljivao je Bogu što je danas nedelja. Biće sa Miom celog dana. Njegova sreća. Odlučio je da će se u potpunosti posvetiti Mii. Ona ga jedina nikada neće izneveriti.

Deset je sati a od Helene ni traga ni glasa. Da ne zna da je sinoć bila u restoranu dok je on bio zabrinut za nju, ponovo bi se zabrinuo. Nije želeo da poklekne i ponovo je pozove. Odlično je znao da je zaslužio jedan poziv od Helene. Ali ona se ni toliko nije udostojila. Sve bi bilo u redu samo da ona nije bila toliko tajanstvena.

Pre svega prema njoj je osećao poštovanje. Ophodio se prema njoj kao prema kraljici, čekao je, a šta je ona uradila? Nije se udostojila ni istinu da mu kaže.

Neće dozvoliti sebi da i ovaj dan uništi. Sa Miom se igrao celog dana. Spremao je Mii hranu i mogao je slobodno da kaže da je uživao.

Dok je uživao, telefon je počeo da zvoni. Nije ni primetio a osmeh se već nacrtao na licu. Mislio je da je Helena, međutim bio je neki nepoznat broj.

"Molim?"

"Dobro veče gospodine Aleksandre. Na vezi je inspektor Saša. Zovem Vas zbog slučaja Vaše bebe. Na kamerama u poslednjih par dana je zapažen mladić sa kapuljačom. Poslaćemo ekipu u blizini Vašeg stana zbog sigurnosti. Postoji mogućnost da se mladić vrati, pa ćemo preduzeti sve mere. "

" U redu. Javite mi ukoliko bude novih informacija. Hvala Vam. "

Ovo je odlična vest. Ukoliko uhapse mladića saznaću ko je Miina majka. Još uvek nisam siguran ni koliko Mia ima meseci. Kada sam je vodio na kontrolu doktorka mi je rekla da Mia ima tri meseca. Verovatno su je ostavili ispred mog stana dan nakon rođenja.

Miin prvi rođendan je uskoro. Želim da proslavim njen prvi rođendan. Zvaću već sutra roditelje da ih obavestim. Verujem da i oni žele proslavu za svoju jedinu unuku.

Verujem da svi novinari žele da vide moju naslednicu. Bilo je toliko članaka o meni i Mii, mom novom životu.. Mnogi su čak zvali i da gostujem u emisiji. Nikada nisam i ne bih pristao na to. Smatram da je moj privatni život moja stvar, poslovni uspeh mogu svi da podele ali ne i moje lične stvari.

Dok sam u svojoj glavi razmišljao i planirao rođendan koji je dostojan moje devojčice telefon je ponovo zazvonio.

Poznato ime detektiva kojeg sam unajmio kako bih saznao ko me je pratio obasjalo je ekran.

"Molim?" Javio sam se nakon trećeg zvona.

"Izvinjavam se što Vam se tek sada javljam, svestan sam da je ova istraga dugo trajala ali imam sve potrebne informacije."

"Da čujem." Jasno sam rekao kako bih prekinuo odugovlačenje ajmo da završimo ovo već jednom.

"Gospodine, sve je vezano sa Vašim poslom. U pitanju je Vaš suparnik na sledećem tenderu za koji ste se prijavili. Naime pokušao je da uništi Vas, zato Vam je pravio probleme i na poslovnom i na privatnom polju. Poslaću Vam sve detalje na mejlu."

"Hvala na saradnji. Dobićeš uplatu na tekući račun istog trenutka kada ja dobijem mejl."

"U redu."

Kao što je i obećao u roku od pola sata imao sam sve najstinije detalje o mom neprijatelju. Pretpostavljao sam da je o njemu reč jer osim ovakve borbe nikada nije bio spreman za nešto bolje. Na svu sreću svi njegovi pokušaji su izuzetno loši ispali. Srediću ovaj problem već sutra.



Život je kocka 🔚Место, где живут истории. Откройте их для себя