EPISODE 16

10.9K 843 144
                                    

Giray karanlık yolda motorunu sürerken Zühre de Giray'ın beline sıkıca kollarını dolamıştı.Davette ki sıkıcı ortamdan sonra,rüzgarı teninde hissetmek Zühre'ye çok iyi gelmişti.Giray motor için olan ekipmanlardan kaskı ve montunu Zühre'ye giydirmiş olsa da açıkta kalan bacakları biraz üşümüştü.Giray motorun hızını biraz daha düşürüp hep geldiği uçuruma geldiğin de yavaşça durmuştu.Karanlık geceye inat şehrin ışıkları oldukça parlaktı.Zühre bir süre karşısında ki manzaraya bakıp keyifle mırıldandı.

"Burası çok güzelmiş."

Giray motordan tamamen kalkıp anahtarı da aldığın da kadının naif çıkan sesine gülümsedi.

"Öyledir.Herkesin gizli yeri olur ya benim de burası."

Zühre,Giray'a ait olan bir şeyi daha keşfetmenin keyfiyle yüzünde ki gülümseme daha da büyüdü.Bir saat önce olan yakıcı birleşmelerinin üzerine bir de Giray'a özel olan bir yerde bulunmak.adamın hayatına her gün biraz daha girdiğinin kanıtıydı.

Giray,kapılarını kadına sonuna dek açmış içeriye davet ederken Zühre hiç o kapıdan girmez miydi ?

Giray,motorunun sepet bölümünden altığı ufak şilteyi yere serip yine aynı bölmeden aldığı kırmızı şarabı ve kadehleri de şiltenin üzerine koydu.Zühre,Giray'ı izlerken kendisi de ayağında ki yüksek topuklu ayakkabıları çıkarıp şiltenin üzerine oturdu.

"Gece pikniği mi yapıyoruz ?"

Zühre'nin sorusuyla eline aldığı bambu tabağı da şiltenin üzerine bırakıp pakette ki peynirleri de tabağa bıraktı.

"Bilmem.Seninle bir birimize özel olan bir yerler de olmak istedim.Ama adını gece pikniği koyacaksak o da olur benim için.Seninle olan her şeyin oluru var bende Çoban yıldızım.

Giray,içerisin de kırmızı şarabın olduğu kadehlerin birisini Zühre'ye uzatırken çimen yeşili irisleri karanlık geceye inat parlıyordu.Zühre,bu parıldamayı seviyordu.

Bir süre gecenin sessizliğini dinlediler,bulundukları yüksek konumdan dolayı görebildikleri yıldızları seyrettiler.Zühre,kendince Giray'a toparlanması için bir süre tanımıştı ve şuan da aklındakileri sormak istiyordu.

"Babanla aranda ne var Giray,neden öyle birbirinize düşman gibisiniz ?"

Giray,Zühre'nin sorduğu soruya bir süre cevap vermeyince Zühre tekrar konuştu.

"Sevgilim.Bak benden bir şey saklama.Tamam sana zaman vereceğime söz verdim ama ben sana bu denli açıkken seninde öyle olmanı isterim.Çünkü bazı şeyler tek başına atlatılmaz.Belli ki sende bu konuda yaralısın ."

Giray,kadehinde ki şaraptan büyük bir yudum alıp Zühre'ye döndü.Kendisine ilgiyle bakan kadının hayatın da olduğu için bir kez daha yaratıcıya minnetini sundu.

"Amacım seni hayatımın dışında bırakmak değil tabi ki güzelim.Ama o kadar uzun süredir kimseye bir şeyler anlatmadım.Haliyle öyle anlat deyince de bir an ne diyeceğimi bilemedim.Ama haklısın.Sen benim hayatımın en güzel yerindesin ve ben neysem ben de ne varsa bilmelisin."

Kadehinden bir yudum daha alıp gözlerini şehrin ışıklarına dikti.

"Babam,Annemi yıllar önce bıraktı.Yani aldattı ve bizi terk etti.Biliyor musun insanın karakterini ve kararlarını yaşadıkları belirliyormuş ? Mesela ben yirmi dört yaşına kadar babama daha sonra da anneme benzedim.Babam,Annemi ve beni bırakıp aşık oldum bahanesiyle gittiğin de bende değiştim.İlk kötü anlamda değiştim hatta o kadar kötü ve çekilmez bir pisliktim ki başıma gelen her şeyi hak ettim.Aslın da fark ediyorum da bedenimin bu haline bile o kadar üzülmemişim çünkü bir yerler de içten içe bunu hak ettiğimi bildim."

Ç İ R K İ NHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin