O 3 ROKY NESKÔR

2.6K 115 24
                                    

Alex

Dnes bol naozaj krásny deň, preto som si zobrala v práci voľno a rozhodla som dnešný deň stráviť s malým Denisom.

Keby ste ho videli. Má kratučké hnedé jemné vlásky a oči po ockovi. Už dokáže sám chodiť bez pomoci a je jediné na čom mi v živote záleží.

A nie len on sa zmenil na nepoznanie. Prefarbila som si vlasy na blond, miesto šošoviek som začala nosiť okuliare a z svalnatej postavy vznikli zaoblené tvary.

Z malého domčeka sa stal domov. A všetci traja sme tam šťastne žili. Ja, malý Denis a Molly... I keď tá trávila väčšinu času vyvalená na gauči alebo vo svojom pelechu.

Bolo mi jej ľúto. Čím ďalej išiel čas tým sa mala horšie. Ťažko sa jej chodí a už si ani nepamätám kedy naposledy vyhrabala jamu.

Denis

Dnes bol piatok. Sobota. Počkaj. Pondelok. Áno! Určite pondelok.

Za posledné dva roky sa mi tie dni zlievajú do jedného a ani jeden nie je ničím výnimočný. Pretože jedine Alex dávala môjmu životu nejaký zmysel.

Oooo isteže, asi vám dlžím jedno vysvetlenie ako je vôbec možné, že žijem.?

Dobrá otázka... Jednoducho šťastie.

V lietadle, ktoré havarovalo som nesedel. Mal som letenku, ale nenastúpil som. Chcel som počkať na Alex.

A keď som sa dozvedel čo sa stalo, rozhodol som sa v tajnosti vyriešiť zopár problémov a zopár sa ich už vyriešilo mojou smrťou. Nemohol som do toho zatiahnuť Alex.

Dokonca som bol na vlastnom pohrebe. Poviem vám. Nič moc. Ľudí bolo veľa, to áno, ale ani na jednom z nich mi nezáležalo a stavil by som sa že ani im na mne.

Tiež som bol na cintoríne keď tam prišla Alex. Keď som videl ako vytiahla tu zbraň a priložila si ju ku spánku. Žalúdok sa mi otočil o 360 stupňov a smelo som vykročil k nej. Ale otec ma zastavil som slovami, že ak ju nechcem ohroziť...nepôjdem za ňou. Môj otec bol jediný kto vedel, že žijem. A keď Alex odišla rozhodol som sa, že sa prestanem skrývať a privediem si svoju lásku domov.

No a tak prešli tie tri roky. Človek by povedal, že to ubehlo ako voda, ale mne to prišlo ako celá večnosť. Nič sa na mne nezmenilo, teda výzorom som bol stále rovnaký.

A už dva roky ja a moji muži prehľadávame každý jeden kút Ameriky. Bojím sa o ňu. Viem, že sa o seba dokáže postarať ale teraz nemá nikoho kto by jej pomáhal. A čo ma štvalo najviac je fakt, že neviem či je vôbec nažive.

Alex

Čakala som s Molly u veterinára keď ku mne prisadlo jedno dievča. Bola o niečo málo staršia ako ja. Spustili sme sa do reči. Pred tromi rokmi by si vyslúžila maximálne tak otrávený pohľad. No teraz....

Celkom sme sa zakecali a pozvala ma na kávu. Musím priznať, že sme si aj sadli. Vravela že na týždeň odchádza do Ameriky, ale že keď sa vráti, určite sa mi ozve.

Bola to zaujímavá osoba a zdala sa mi strašne povedomá. Len som si nevedela spomenúť...

Keď som prišla domov spravila som večeru a poliala kvety. Zajtra mám dovolenku, tak som sa rozhodla, že doobeda zoberiem Denisa na výlet a poobede pôjdem nakupovať.

Pondelok ráno som odprevadila Denisa do škôlky a šla do práce. Poobede som ho vyzdvihla a išli sme domov. Navarila som. Upratala dom. Uložila Denisa spať a ľahla si von na lavičku.

Toto bol môj deň. Ano. Priznávam. Občas mi chýbalo to vzrušenie a adrenalín, ale nikdy by som to nevymenila za to čo mám teraz.

Pri mojich myšlienkových pochodoch som zacítila slzu. A ďalšiu. A ďalšiu.

Nepatrila môjmu starému životu, ale Denisovi, ktorý na mňa dáva zhora pozor.

...

Utorok ráno...

"No taaaaaak Alex. Zas sa ti z toho auta ide dym." poznamenala Jess, moja susedka.

"Veď som na ceste do servisu." odvrkla som jej.

"Vieš lacnejšie by si to mala keby si mala chlapa doma." a mala pravdu. O peniaze nešlo. To vôbec. Tých mam dosť. Ale veľa veci by bolo jednoduchších.

"Neprovokuj Jessie!" nebol ten správny čas.

...

Po týždni sa Mia vrátila z Ameriky. Opäť sme sa stretli a rozprávala mi aká je Amerika úžasná, keďže každý si myslí, že odmalička žijem tu. Moja pekná, ja viem svoju pravdu.

Vravela mi, že si sem priviedla dvoch rodinných známych. A že bude rada ak sa s nimi stretnem. Tak sme sa dohodli, že pôjdeme všetci na večeru.

Denis

Odišiel som s Thomasom a mojou sesternicou na týždeň do Londýna. Vyvetrať hlavu. Potrebujem na chvíľu oddych. Iked výlet s Thomasom a Miou nie je žiaden oddych.

Mafia v krviWhere stories live. Discover now