KÜLÖN FEJEZET - ismertető, órarend

103 5 3
                                    

Hadley Isla B. Ainsworth

- Születési hely, idő: Szt. Mungó Varázsnyavalya -és Ragálykúráló Ispotály, 1978. július 25.

- Vér státusz: Aranyvérű

- Anyja neve: Bianca Mary Ainsworth

- Apja neve: ?

- Háziállata: Persephoné, fekete macska, felemás szemekkel

- Roxfort béli háza: Griffendél

- Pálcája: 10 és ¾ hüvelyk fenyőfa, sárkányszívhúr maggal, tűrhetően rugalmas

- Patrónusa: ?

- Külseje: Lily körülbelül 168 cm magas, karcsú, csinos leányzó. Sötétbarna, göndör haja, zöldes kék szeme, benne arany pöttyökkel, nem túl telt ajkai, pisze orra, hosszúkás, vékony arca van. Érdekesség, hogy a szeme színe változik, a hangulatától függően: amikor dühös, egészen méregzöld, mikor beteg, vagy fáradt, átcsap égszínkékesbe, stb.

- Személyisége: Lilyt egyáltalán nem érdekli, hogy egy mágus félvér, mugliszületésű, vagy aranyvérű. Nem tolerálja az igazságtalanságot, kiáll magáért és a barátaiért. Hangos, jókedvű, határozott lány, akire mindig lehet számítani. Nyelve gyorsabban pereg, mint a rokka, sokszor előbb beszél, mint gondolkodik – emiatt sok galibába keveredik. Vérbeli bajkeverő, George és Fred Weasley csapatának harmadik tagja. Ebből következik, hogy bizony nem ejtették a fejére kiskorában, éles eszét tökéletesen kihasználja – megtanul latinul, ezen kívül, saját animágia jegyzeteket készít S.O.B. könyve mellé. Nagyon tehetséges gyógynövénytanból és a bájitalok mesterségére is hamar ráérzett. Egyedül, a repüléssel vannak problémái, ám nem akar kviddics játékosként babérokat aratni. Helyette eszét, és nagy száját kihasználva, kviddics meccseket szeretne kommentálni az iskolai mérkőzéseken.
Bár nem szokott róla beszélni, borzasztóan hiányoznak neki a szülei. Minden Hallowe'en éjszakán két gyertyát gyújt, „beszélget" a szüleivel, majd álomba sírja magát. Ezt, csak Dora tudja róla, ám ő nem mondja el senkinek.

- Becenevek: Lily, Lil, Lils, Prücsök, Ainsworth

Jackson Montgomery McAdams

- Születési hely, idő: Szt. Mungó Varázsnyavalya -és Ragálykúráló Ispotály, 1978. december 13.

- Vér státusz: Félvér

- Anyja neve: Charlotte Amelia McAdams

- Apja neve: Abraham Michael McAdams

- Házi állata: Írisz, egy gyöngybagoly

- Roxfort béli háza: Griffendél

- Pálcája: 11 hüvelyk tölgyfa, főnixtoll maggal, rugalmas

- Patrónusa: Farkas

- Külseje: Jack magas, majdnem annyira, mint az ikrek. Bozontos világosbarna haja van, karakteres arcán óriási őzikeszemei, vastag szemöldöke és hosszú, egyenes orra helyezkedik el, amelyen elvétve szeplőket is találni. Arcát, karját és egész testét hegek fedik, mivel a fiú farkaskórban szenved, amellyel Fenrir Greyback fertőzte meg.

- Személyisége: Jack visszahúzódó, félénk és magának való gyereknek tűnhet először, ám ha valaki a barátjának mondhatja, az tudja, hogy bár ritkán szólal meg, akkor érdemes odafigyelni. Páratlan szarkasztikus humorral áldotta meg Merlin, amelyet Lily örömére gyakran meg is csillogtat. Nehezen bízik meg másokban, mivel magát szörnynek tartja és emiatt nem akar senkit sem közel engedni magához, ám ha valakit a szívébe zár, akkor tűzön-vizen át harcol érte. Ha nagyon belemélyed a gondolkodásba, rágcsálja az ajkát és összehúzza szemöldökét, ha pedig belejön a magyarázásba, heves gesztikulációkkal és fején ide-oda repkedő hajával nagyon édes látványt nyújt. Eszes fiú, SVK és Bűbájtan órákon mindig megcsillogtatja hatalmas tudását, ezenkívül ő is tud latinul.
A lelke nagyon sérülékeny, a bátyja elvesztése óta.

- Becenevek: Jack, Jacks, McAdams, Jackie

Lucynda Aurore Springstone

- Születési hely, idő: London -i St. Thomas' kórház, 1977. december 31.

- Vér státusz: Mugli születésű

- Anyja neve: Amelié Moira Blanc-Springstone

- Apja neve: Martin William Springstone

- Házi állata: Louise, fajtársaihoz képest eltérően, éjfekete szembogarakkal rendelkező hóbagoly

- Roxfort béli háza: Griffendél

- Pálcája: 10 és fél hüvelyk ciprusfa, unikornisszőrmaggal, mérhetetlenül merev

- Patrónusa: ?

- Külseje: Lucy középmagas, felsőbb éves korában teltkarcsúnak mondható lány, gyönyörű, mézszőke hajjal, világítós kék szemekkel, turcsi orrocskával, telt ajkakkal, kerekded arccal. Mindig belecsempészi az egyenruhás hétköznapokba saját stílusát, egy- egy nyaklánccal, kendővel, hajpánttal, szalaggal, vagy egyéb kiegészítővel.

- Személyisége: Bár elsőre a szőke- kék szemű barbie babának hinné a legtöbb ember, ezzel ellentétben, Lucy borzasztóan kedves, és nagylelkű, néha naiv is. Ám, ha valaki elveszíti a barátságát, azzal kegyetlen, rideg és undok lesz. Ő a végletek királynője, vagy oda-vissza van érted, vagy teljes szívéből gyűlöl.
Mivel mugli születésű boszorkány, sok hasznos kis trükkel van felszerelkezve, minden eshetőségre, ezek egytől-egyig varázslatmentesek.
Nagyon szorgalmas lány, mindent megtesz azért, hogy ne tűnjön ki származása miatt az aranyvérűek közül, ezt a törekvését Lilynek még nem sikerült megértenie.

- Becenevek: Lucy, Luce, Rory, Cindy, Springstone

-          Becenevek: Lucy, Luce, Rory, Cindy, Springstone

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Bittersweet (Harry Potter ff..)Where stories live. Discover now