Story cover for SWITCH [SLOW UPDATE] by jijahorkid
SWITCH [SLOW UPDATE]
  • WpView
    Reads 4,002
  • WpVote
    Votes 840
  • WpPart
    Parts 16
  • WpHistory
    Time 1h 44m
  • WpView
    Reads 4,002
  • WpVote
    Votes 840
  • WpPart
    Parts 16
  • WpHistory
    Time 1h 44m
Ongoing, First published Aug 05, 2020
'' Beautiful cover by @ainnyahh_"

SWITCH
Nur Rabiatul- Seorang gadis kampung yang hidup dalam serba kekurangan. Dia bakal mengambil SPM tidak lama lagi. Namun, kerana kemiskinan yang melanda, dia terpaksa bekerja sambilan di sebuah kafe di bandar untuk membayar yuran SPM. 

Siti Adawiyah- Seorang gadis bandar yang hidup dalam kemewahan. Walau bagaimanapun, hidupnya suram kerana kekurangan kasih sayang daripada keluarga. 

Pertemuan antara mereka mengubah segala-galanya. Kerana termakan pil ciptaan manusia, roh mereka berdua tertukar. Apa yang lebih merumitkan keadaan, punca roh mereka bertukar jasad adalah angkara Iqbal, bapa saudara Adawiyah. 

Kerana ingin melarikan diri daripada pihak musuh, dia terpaksa menyembunyikan segala hasil penyelidikannya. Adakah pihak musuh akan mengetahui hal yang sebenar? Bagaimana pula Rabiatul dan Adawiyah hendak menyesuaikan diri untuk menjalani kehidupan mereka seperti sebelum ini? Mampukah mereka? 

'Aku tengah mimpi ke sekarang ni?' - Rabiatul

'Ni semua pak su punya pasal! Tak pasal-pasal kami kena hadap benda ni'- Adawiyah

'Baik kau mengaku, siapa kau yang sebenarnya?'- Aniq Mikail

'Aku perlukan penjelasan dari kau Rabiatul'- Farhan



             'Kau dan Aku saling melengkapi'

fantasy + teenfiction + dakwah + romance 

🌹author berbesar hati untuk berbalas komen dgn readers dan jika ada sebarang ayat yg perlu dibetulkan, just komen or pm me.. Thank you...😍🤧
All Rights Reserved
Sign up to add SWITCH [SLOW UPDATE] to your library and receive updates
or
#58kawan
Content Guidelines
You may also like
About erine (Season 2) by myanonimus33
61 parts Ongoing
Satu tahun telah berlalu sejak Erine pergi. Bagi Oline, waktu tidak menghapus luka ia hanya menutupinya dengan lapisan-lapisan diam dan senyum yang dipaksakan. Namun, ketika serangkaian teror misterius mulai menghantui kota, luka itu kembali terbuka. Teror ini terlalu familiar... terlalu mirip dengan pola yang pernah menghancurkan hidup mereka. Kini Oline tidak sendiri. Bersama Lily yang cerdas dan jenaka, Trisha sang perencana dingin, Nala si pelindung yang garang, Regie sang hacker brilian, Aralie sang pengintai misterius, dan Eleanor yang selalu menjadi kompas moral tim, mereka membentuk sebuah kekuatan baru. Masing-masing membawa masa lalu dan rahasia sendiri dan di antara rahasia itu, mungkin tersimpan kunci tentang kematian Erine. Semakin jauh mereka melangkah, semakin dalam pula mereka terjerat. Setiap petunjuk membawa mereka ke lorong gelap masa lalu, setiap pesan anonim yang diterima Oline terdengar seperti suara Erine sendiri. Apakah ini sekadar permainan musuh yang licik? Atau... mungkinkah Erine masih hidup? Persahabatan mereka diuji. Kepercayaan menjadi hal yang rapuh satu kebohongan saja bisa memecah belah mereka. Namun di balik setiap ketakutan, ada momen-momen kecil yang mengikat mereka: canda Lily di tengah misi, perlindungan tanpa pamrih dari Nala, atau tekad Regie yang tak mengenal batas demi melindungi tim. Semua jalan mengarah pada satu titik: sebuah organisasi misterius yang telah mengawasi mereka bahkan sebelum Erine tiada. Untuk menghentikannya, Oline harus mengambil keputusan yang bisa mengubah segalanya-membebaskan masa lalunya, atau membiarkan bayangan Erine selamanya menghantui. Musim ini adalah perjalanan tentang kehilangan, kepercayaan, dan keberanian untuk menghadapi kebenaran... bahkan ketika kebenaran itu bisa menghancurkan.
HADRYANA  DAHLIA | C | SS by aesthyqa
18 parts Complete
(𝖀𝖓𝖉𝖊𝖗 𝕷𝖆 𝕱𝖑𝖔𝖗 𝕾𝖊𝖗𝖎𝖊𝖘🌷) Dibuang keluarga? Apa yang dah berlaku? Hadryana Dahlia, anak gadis yang dibuang oleh ayah kandungnya sendiri atas insiden yang berlaku sejak 17 tahun yang lalu. Gadis yang ceria dan menerima segalanya dengan redha dan ketentuan-Nya. Dia menganggap perkara ni kifarah untuk dirinya atas kekhilafan yang pernah berlaku dulu.. "Lia bersyukur dan berterima kasih sebab ada nenek yang sudi terima Lia. Tak semua orang mampu terima pembunuh macam Lia" -Hadryana Dahlia- "Nenek harap lepas ni Lia akan bahagia selepas ni. Nenek tak nak Lia terus macam ni. Nenek sayang sangat dengan Lia" -Nek Haifa- Walaupun ibu bapanya membuang dia, alhamdulillah dia ada nenek yang sudi mencurahkan kasih sayang untuknya. Kasih sayang yang tak pernah dia dapat dari ibu bapanya sejak dia kecil lagi. "Aku rindu adik aku" -Syed Haiqarl- Tanpa disedari oleh Hadryana Dahlia, abangnya itu selalu merindui dirinya. Namun takdir dan jodoh belum memberi jalan untuk dipertemukan. "Siapa nama awak?" -Tengku Syah Ridzwan- "Dahlia" -Hadryana Dahlia- Namun siapakah Tengku Syah Ridzwan kepada Hadryana Dahlia? Adakah Hadryana Dahlia berjaya mengecapi kebahagiaan yang dirinya dahaga dari dulu? Berjayakah Syed Haiqarl menjumpai adik kandungnya itu? START: 12 Julai 2025 END: 20 Ogos 2025 STATUS : COMPLETED ❗WARNING❗ ❌ DO NOT PLAGIAT OR COPY MY STORY❌ 💯 MY IDEA ♦️CERITA INI HANYA REKAAN SEMATA-MATA♦️
TAKSUB (PBAKL 2019) by FitriUmairah
15 parts Complete Mature
TAKSUB adalah sebuah cerita di dalam cerita yang di tulis oleh seorang penulis yang mempunyai masalah bersosial. Yang sering menyendiri dalam bilik sejak mengalami satu kejadian aneh satu masa dahulu. Namanya Asywad Afendi. Seorang penulis novel bergenre romantik komedi, cuba menyiapkan sebuah manuskrip yang jauh berbeza dengan kebolehannya sebagai penulis untuk cerita seram, hantu. Bermulanya kisah yang cuba dia siapkan berdasarkan kisah benar. tentang seorang gadis yang pernah hadir dalam mindanya, yang membawanya berlayar di sebuah dunia mistik dan penuh kesuraman jiwa. Dia melihat segalanya. Namun dia tidak mampu untuk berkata. Hanya sekadar menjadi mata dan telinga. Jarinya mula menari di atas papan kekunci, menaip setiap detik permulaan jalan cerita yang bermula dengannya dan gadis itu berumah tangga. Mindanya menyatakan, gadis bernama Ainul Batrisyah wujud. Kewujudan yang mengubah jalan hidupnya sendiri tanpa dia sedari, dia dalam bahaya. Hanya dia seorang sahaja.. yang dapat melihat dan merasa sisip kehadiran Ainul Batrisyah. Ibunya, Puan Amalina dan juga temannya yang rapat tidak dapat melihat kehadiran gadis itu. Asywad Afendi mulai berubah sepenuhnya apabila kisah gadis itu di ceritakan pada paparan skrin komputernya. Antara sedar atau lena, sebahagian dirinya telah di kuasai oleh aura Ainul Batrisyah. Bisikan aura negatif gadis itu mula menceritakan kisahnya di zaman persekolahan. Yang mengheretnya jauh dari kebahagiaan keluarga dan kasih sayang kawan-kawan. Dia sering menyendiri, fikiran melayang, dan mindanya sering di hiasai dengan bayangan hitam. TAKSUB.. sedang menghantui minda anda sebagai pembaca.
Hujan Rinduku (Keluarga, Cinta, dan Impian) ☑️ by FitriaImraatul
32 parts Complete
Asyifa Safitri, gadis pecinta hujan dan senja yang memiliki banyak impian di hidupnya, ia suka menuliskan mimpi-mimpinya di buka diary kesayangannya. Dibalik sifat cerianya ternyata ada luka terpendam yang membuatnya berubah jadi gadis rapuh. Seperti pelangi yang tak indah bila hanya memiliki satu jenis warna, sama seperti dirinya yang tak ada artinya tanpa keluarga. Keluarga yang selalu di bangga-banggakannya ternyata telah menorehkan luka di hatinya. Namun, keluarga tetaplah tempat baginya untuk pulang, ia bertekad untuk mengembalikan keluarganya seperti semula, di bantu oleh sahabatnya yang bernama Fikri, mereka membuat misi-misi rahasia. Ada kisah jatuh bangun yang mereka hadapi, kisah persahabatan, cinta, dan impian membuat salah satu dari mereka pergi dan malah menghentikan misi-misi rahasia mereka. Akankah Shifa berhasil mengembalikan keadaan keluarganya kembali? Akankah mimpi-mimpi yang selalu ia tuliskan di buku diary itu akan menjadi kenyataan atau sebatas angan-angan saja? Dan bagaimana kelanjutan misi, cinta dan persahabatan Syifa dan Fikri setelah salah satu dari mereka memilih untuk pergi? Temukan jawabannya di bab-bab berikut ya! . . Pastikan sebelum baca kalian udah follow akun ini terlebih dulu ya! Terimakasih sebelumnya😊 . . . Cerita ini murni hasil pikiran saya sendiri. Jadi mohon kerjasamanya untuk tidak MENJIPLAK atau PLAGIAT karya ini karna butuh perenungan yang lama bagi saya menciptakan satu karya ini. Mohon dibaca, ambil baiknya, buang bila ada yg buruknya. SAY NO JIPLAK. Terimakasih. Bila masih ngeyel buat JIPLAK/PLAGIAT karya ini! Hati-hati tanggung jawabnya nanti di akhirat! . . Ini cerita pertama author, jadi mohon dimaklumi bila banyak kesalahan tanda baca dan EYD. Athornya masih belajar🙏 Thankyou. Peringkat 1. #secret 28/9/21 1. #infidelity 14/11/21 2. #deardiary 10/11/21 5. #familysecrets 12/11/21 3. #hijrah 18/06/23 1. #rindu 25/11/23
You may also like
Slide 1 of 10
Reaching My dream In The Darkness cover
About erine (Season 2) cover
Kupu-Kupu Jangan Pergi [18+ End] cover
C | Senja Terakhir Kita cover
HADRYANA  DAHLIA | C | SS cover
( EBOOK ) The Heartbreaker Muammar Raid cover
L.H. Black Rose's [IN EDITING] cover
TAKSUB (PBAKL 2019) cover
Hujan Rinduku (Keluarga, Cinta, dan Impian) ☑️ cover
Beneath His Gentle Lies  cover

Reaching My dream In The Darkness

26 parts Complete

DON'T COPY MY STORY!! NO PLAGIAT!!! COVER DI BUAT ORANG LAIN, BUKAN AUTHOR.. (TAMAT) Alunan melodi pun berjalan seiring dengan ritme yang ada, namun keadaan mengubah ritme itu menjadi berantakan. Cathrin, Carren dan Lauren, dari 3 latar karakter yang berbeda dan 3 latar belakang keluarga yang berbeda. mereka di pertemukan dalam satu perkumpulan yang dinamakan Reaching my dream in the darkness, namun mereka tidak mengenal satu sama lain secara pribadi, sehingga menimbulkan konflik di antara mereka bertiga. Dengan berjalan seiringnya waktu, banyak hal yang tak terduga terjadi dalam kehidupan mereka. 3 pilihan menjadi pilihan mereka, yaitu bunuh diri, membunuh dan terhilang dalam kegelapan. Namun di sisi lain ada pilihan lain yang mereka miliki, yaitu membuat sebuah perubahan, sesuatu yang mustahil mereka lakukan, namun semua itu akan berdampak dalam kehidupan mereka. Keputusan mengubah kenyataan yang ada tetapi ada harga yang harus dibayar, yaitu pengorbanan... APAKAH PENGORBANAN YANG AKAN MEREKA LAKUKAN? DAN APAKAH MEREKA AKAN BERANI BERKORBAN UNTUK MEMBUAT SEBUAH PERUBAHAN ATAUKAH MEREKA AKAN TETAP TINGGAL DALAM RITME MELODI BERANTAKAN YANG MEMBELENGGU KEHIDUPAN MEREKA?? JAWABANNYA HANYA AKAN ADA KETEMUI SETELAH MEMBACA NOVEL INI...