Şeytan tüyü var ibnede!

10.7K 502 9
                                    

Semih'le konuşmam gerekiyor!

Bu arada selam. Biraz pat diye olaya girdim ama bu beni gerçekten zorlamaya başladı.

Ben bugüne kadar standart hayatı olan ve kimse beni beğenmiyor, asla beğenmeyecek diye ağlayan çirkin bir kızdım. Ynlış anlaşılma olmasın hala çirkinim ama biri beğeniyor. Ve şimdi asıl problemin farklı olduğunu görüyorum. Eğer siz birilerini severseniz problem değil ama biri sizi severse başlı başına problem. Hele de sizin istediğiniz kişi değilse bu!

Yaptığım kendini beğenmişlik olarak gözükebilir. Evet, bir konuda hakılılar da. Sonuçta bana ilgisi olduğunu söyleyen kişi, evet söyledi bu konuya sonra geleceğim, son sınıflardan, fazlasıyla ilgi gösterilen bir çocuk. İlgiden kastım da burada okul ikincisi olması değil. Nasıl anlatsam, mesela kumral, ki ben esmer severim, yeşil gözlü, ki ben mavi severim, sıcak kanlı, aslında Mert de öyle, anlaşılması kolay bir insan. Kısaca kızlar bu çocuğa ilgi duyuyor çünkü çocuk gerçekten hoş. Başkalarına göre tabi ki.

Bilmiyorum.

Bildiğim tek şey, Semih'i değil Mert'i istediğim.

Ona bir abi olarak davrandım. O da bunu kabul ediyor üstelik.En iyisi olayı anlatmam, sanırım.

Bugün hafta sonu malum, geç kalktım ve akşam dizimi izleyebilmek için kahvaltı yaptıktan sonra ödevlerimin başına oturmuştum. Bir süre sonra doğal olarak sıkıldım. İşte o zaman kapı çaldı ve kapıda Semih vardı. Benle konuşmak istediğini söyledi. Ve beraber evin yakınındaki parka gittik.

Parkta merakla bana anlatacağı o önemli konuyu anlatmasını bekledim ama oynayan çocukları izledi. Sonra konuyu ben açtım. Bana yazın ve bu sene ne kadar eğlendiğini anlatan bir konuşma ayaptı ve sonunu da bana bağladı.

'Evet, daha öncesinde de beraber takıldığımız zamanlar vardı ama bu sene çok farklıydı. Sen artık o saklanbaç oynadığım, bize geldiğinde kafama bırakılan ya da sinirlendiğinde öylece oturup ağlayan kız değildin. Sen, Melis olmuştun. Komşunun sevimli ve akıllı kızı.Sanırım sana ilgi duyuyorum, Melis.' dedi.

Evet, tabi ki tüm konuşmayı hatırlıyorum. Sonuçta bir daha böyle bir itiraf alabilir miyim emin değilim. Ama konumuz itirafın tatlılığı değil, itirafı Semih'in yapmış olması. Mert'in değil.

Ona aslında birini beğendiğimi ve bunun o olmadığını söylemeyi istedim tabi ki. Ama buna engel oldu. Onu abi olarak gördüğümü bildiğini ve bunu değiştirmek için herşeyi yapacağını söyledi. Beni bunlarla sorumlu tutmadığını, bunun bir teklif değil sadece itiraf olduğunu söyledi. Zatan bana kimse bir taklifta bulunmayacak, bunu bilmek için doğaüstü güçlere gerek yok.

Son olarak günlük, Semih gerçekten değer verdiğim biri ve onun hayatımda olmasını seviyorum. Ama onu bu şekilde hayatımda istemiyorum. O benim için hep aynı insan olarak kalacak.

O, komşunun başarılı oğlu, parmakla gösterilen çocuk, bana iyi davranan ilk erkek ve benim kız olduğumu, biraz geç de olsa, fark eden. Ve o, bana daima yardım eden ve edeceğine söz veren kişi. Yanımda olmayı istediği sürece yanımda olmasına izin vereceğim kişi o. Ve gerçekten mutlu olmasını istediğim kişi.

*****

İşten geldikten sonra öylece oturmuş elimdeki kitaba bakıyordum. Evet, kafam herhangi bir iş yapamayacak kadar doluydu ve ben de kitabı sadece tutuyordum. En sonunda son on beş dakikadır duvarın boyasına baktığımı fark ettiğimde, oflayarak kitabın sayfasına baktım ve kitabı koltuğun üstüne bıraktım.Mert'in uyuduğu koltukta oturuyordum, salonda olduğumda hep yaptığım gibi.

Tesadüfen Evli (Tesadüf Serisi-1)Where stories live. Discover now