În goana după fericire

5 1 0
                                    

În goana după fericire

De când ne naștem până când trecem pe următorul plan al existenței suntem în goana după fericire. Ea este subiectivă. Pentru fiecare om, fericirea constă în ceva diferit. Cheia fericirii o deținem noi înșine. Trebuie să fim conștienți de lucrurile care ne fac fericiți. Fericirea este de fapt un lanț de plăceri mărunte. În noi se află toate motivele de a fi fericiți, care pot fi nenumărate.

Pentru a atinge o stare de fericire maximă ar fi de dorit să adopți obiceiurile de mai jos:

Aceste obiceiuri se împart în două categorii și anume obiceiuri benefice pentru fizic și obiceiuri benefice pentru minte și spirit.

Obiceiuri sănătoase pentru fizic

- Formează-ți obiceiuri alimentare sănătoase, atât cantitativ cât și calitativ.

- Consumă apă cât mai pură posibil și cât mai multă posibil.

- Fă exerciții fizice zilnic, cel puțin 30 de minute pe zi.

- Odihnește-te suficient în raport cu efortul fizic zilnic pe care îl depui. Corpul și mintea se regenerează în timpul somnului, deci acest aspect este foarte important.

Dacă respecți aceste obiceiuri, corpul tău îți va mulțumi și o să te simți considerabil mai bine.

Obiceiuri sănătoase pentru minte și spirit

- Învață să privești oamenii și lucrurile prin prizma benevolenței

- Meditează și contemplează

- Fii sincer și corect în orice scenariu

- Învață să ai vise mărețe

- Fii răbdător; lucruri bune se întâmplă celor ce așteaptă cu răbdare

- Învață să nu judeci pe nimeni

- Zâmbește pentru lucrurile mărunte pe care ți le oferă viața

- Iubește-te pe tine însuți

- Iartă ușor și de nenumărate ori

- Arată recunoștință față de toți oamenii

- Exersează să vezi tot timpul doar partea plină a paharului. Nu uita, pozitivitatea atrage pozitivitate iar negativitatea atrage negativitate.

- Ai încredere în forțele tale proprii

- Orizonturile trebuie să-ți fie întotdeauna deschise

- Învață să nu te desconsideri

- Nu inventa scuze

- Vorbește-i pe alții doar de bine

- Ascultă-i pe alții nu cu intenția de a da replică ci cu intenția de a înțelege cu adevărat ce au aceștia de spus

- Înlocuiește teama cu încrederea

- Trăiește clipa din plin

- Exersează autodisciplina

- Evită să te compari cu cei din jurul tău și în societate

- Privește eșecul ca pe o oportunitate

- Nu îți împovăra sufletul cu bagaje emoționale negative

- Înconjoară-te cu oameni care te elevează

Dacă nu suntem fericiți, noi suntem singurii vinovați. Prima condiție a fericirii constă în puterea autosugestiei. Omul este făuritorul propriei sale fericiri. Putem fi fericiți prin efectul placebo. În viață trebuie să visezi și să te bucuri de micile lucruri. Putem să găsim fericirea și armonia în tot universul care ne înconjoară.

De multe ori avem fericirea și trecem pe lângă ea, fără să o recunoaștem. Fericirea este darul voinței tale. Cine nu se consideră un om fericit, este un om nefericit, chiar dacă ar fi stăpânul lumii. Fără un cod moral puternic nu există fericire. Doar un om care a fost cu adevărat nefericit poate cunoaște fericirea adevărată. Lacrimile omului nefericit sunt mai prețioase decât tot aurul din lume. Nefericirea este o fericire cu pozitivitate mai scăzută. Nenorocirea îl face pe om mai blând și mai virtuos, îi sporește compasiunea, altruismul; natura lui devine mai sensibilă.

A fi vulnerabil câte-odată înseamnă a fi puternic. Faptul că un om nu are caracterul tare ca piatra și e deschis la minte și inimă, îl face eligibil să experimenteze cele mai frumoase emoții și sentimente. Aici se află frumusețea acestui lucru.

Fericirea este o plăcere durabilă. Noi suntem făuritorii propriei noastre fericiri. Ea există unde există credință și entuziasm. O poți găsi în toate argumentele raționale pe care ți le oferă mintea ta și a persoanelor care te înconjoară.

Oamenii care radiază de fericire atrag în jurul lor mai mulți oameni pozitivi. Toți oamenii tind la fericire, fie în mod conștient, fie în mod inconștient. Folosința și practicalitatea, nu posesiunea, ne fac fericiți. Un om care se folosește de înțelepciune nu are niciun motiv să fie nefericit. Toată lumea s-a născut cu dreptul de a fi fericit. Fericirea o poți găsi în persoana pe care o iubești, în lucrurile mici pe care ți le oferă viața.

Tot ceea ce te face fericit sau dă iluzia de fericire, creează dependență.

Factorii fizici și chimici ai fericirii sunt 6 la număr:

1. Adrenalina intră în funcțiune atunci când alegi să rupi rutina. Adevărata magie se întâmplă atunci când ieși din zona ta de confort.

2. Dopamina se eliberează atunci când, de exemplu, facem ceva ce ne-am dorit de foarte mult timp, când atingem scopuri în viața noastră. Toate visele și speranțele sunt storate în mintea noastră, lăsate să fermenteze, ca atunci când acestea în sfârșit se împlinesc, să producă o explozie de elemente chimice care să ne facă să ne simțim euforici.

3. Endorfina poate fi găsită în sentimentul pe care îl avem atunci când mângâiem o pisică, un câine sau un iepuraș, când mâncăm ciocolată dar mai ales, când facem exerciții fizice

4. Gaba (acidul y-aminobutiric) efectele acestei substanțe se fac simțite în momentul în care ne liniștim, medităm, atingem o stare de spirit de seninătate și calm.

5. Oxitocina se eliberează atunci când oamenii se îmbrățișează între ei. Atenție! Expunerea la multe îmbrățișări repetate poate duce la dependență.

6. Serotonina. Câteva moduri de a elibera serotonină în corpul nostru:

- să învățăm să fim recunoscători pentru lucrurile care ni se întâmplă în fiecare zi

- să ne autofelicităm: nu trebuie să uităm niciodată micile reușite din viața de zi de zi. Pentru fiecare obstacol pe care îl depășim trebuie să învățăm să ne felicităm.

- Visează cu ochii deschiși - nu uita, visele devin realitate dacă crezi cu adevărat în ele!

- Fă dragoste!

- Expune-te la soare cel puțin 20 de minute pe zi, dacă ai oportunitatea. Pe lângă un sentiment frumos, razele solare asigură și un aport de vitamina D, foarte necesară organismului nostru.

Dumnezeu este lumina conştiinţei noastre.Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum