Frumusețea

9 0 0
                                    

Omul este înconjurat de univers și el însuși este universul. Toate elementele din univers sunt frumoase, începând de la fenomenele naturale, fauna și flora, fiecare om în parte până la trăirile din viața de zi cu zi.

Frumusețea este un element etern. Ea este definită de mister și de infinit. Frumusețea este subiectivă. În ochii fiecărui om frumusețea înseamnă altceva dar frumusețea există peste tot în jurul nostru. Toți și totul are o frumusețe personală. Dragostea înfrumusețează sufletul. Omul, pe măsură ce îmbătrânește își transferă frumusețea din fizic în sufletul lui.Poți să-ți dai seama de frumusețea cuiva privind în ochi persoana respectivă. Frumusețea provine din mister. Fiecare lucru frumos din jurul tău te face fericit. Omul prin natura lui este iubitor de frumos. Când ajungi să iubești viața vei vedea frumusețea în cel mai mic detaliu pe care aceasta ți-o oferă. Frumusețea este soarele care strălucește pe cer, vântul care adie, foșnetul frunzelor, sunetul unui izvor, ciripitul păsărilor, frumusețea și diversitatea insectelor precum și muzica produsă de om prin instrumente muzicale, urmate de un alt infinit de elemente care ne înconjoară. Frumusețea constă în simetrie, în simplitate și modestie. Simetria este o altă definiție frumosului.

Cei care cred în frumusețea viselor lor sunt cu adevărat imortali. A spune că viața e frumoasă e un pleonasm! Unele diamante sunt mai frumoase în starea lor naturală decât șlefuite; la fel putem spune despre oameni: omul este frumos cu toate imperfecțiunile lui. El este în căutarea frumosului cât timp trăiește dar uită că prin firea sa el este un artist capabil să creeze din nimic ceva monumental prin puterea gândului lui. Eternitatea și infinitul universului denotă o frumusețe de nedescris. Sufletul unui om reînvie când se lovește de frumos. Adevărata frumusețe o găsim în adevăr. Contemplând la viața ta îți vei da seama de câte lucruri frumoase te înconjoară. Tot spectrul culorilor din univers este armonios de frumos, la fel ca un curcubeu. Esența frumosului constă în unicitate, unitate, diversitate, varietate, sincronicitate, solidaritate, integritate și multe alte elemente. Precum zicea și Confucius, în acest univer infinit orice lucru are frumusețea lui dar nu toată lumea o poate vedea.  

Dumnezeu este lumina conştiinţei noastre.Where stories live. Discover now