Floarea Soarelui

71 0 0
                                    

Floarea soarelui se intoarce dupa soare

Oops! Questa immagine non segue le nostre linee guida sui contenuti. Per continuare la pubblicazione, provare a rimuoverlo o caricare un altro.

Floarea soarelui se intoarce dupa soare. Cu alte cuvinte, floarea respectiva "urmareste lumina". Probabil ca stii deja asta, dar este ceva ce probabil ca nu stii, in privinta Florii soarelui.
Te-ai intrebat vreodata ce se intampla in zilele innorate sau ploioase, cand soarele e acoperit complet de nori? Aceasta este o intrebare interesanta, nu-i asa?
Ceea ce se intampla este ca aceste flori se intorc una spre cealalta, pentru a-si impartasi energiile.
Perfectiunea naturii e uimitoare...
Acum hai sa aplicam aceasta "lectie" in vietile noastre. Multi oameni se pot afla intr-o stare de mare tulburare, iar cei mai vulnerabili, uneori, ajung la depresie. Ce-ar fi sa urmam exemplul Florii soarelui, sa ne sustinem și sa ne ajutam unii pe altii in a ne ridica vibratia?
Natura are atat de multe sa ne invete... (Kim Klyn)

Numele ei? Numele Floarea-Soarelui vine din cuvântul compus "Helianthus" al limbii grecești unde "Helios" este "Soare" iar "anthus" este "floare". Denumirea acestei flori nu este ales întâmplătoare, ea având explicația într-un mit grec.

Povestea spune că un rege avea o fiică tare frumoasă care, fiind îndrăgostiă de Soare, a plecat într-o zi în căutarea lui. Când a văzut-o, Soarele s-a îndrăgostit, la rândul lui, de ea. S-au căsătorit și imediat fata s-a preschimbat în floare! De atunci această floare îşi întoarce pălăria după Soare pentru că îi este dor de el, ca o dovadă a loialităţii şi iubirii pe care i-o poartă din vremuri de legendă!

În "Legende populare româneşti" găsim aceeași fată frumoasă de împărat care nu vrut un muritor ca soț, fiind îndrăgostită de Soare, mergând după el și căsătorindu-se cu acesta dar neputând fi împreună cu el decât în întuneric, fiindcă oricine vedea Soarele în lumină era sortit să se preschimbe în floare. Într-o noapte, nemairezistând ispitei, fata a aprins o lumânare, și-a privit soțul și l-a sărutat pe frunte. Soarele s-a trezit și fata s-a transformat pe loc într-o floare ce nu își poate desprinde niciodată fața de la Soare.

O altă legendă românească ne spune despre fata lui Ștefan-Vodă, o prințesă fără asemanare de frumoasă dar mută din naștere

Oops! Questa immagine non segue le nostre linee guida sui contenuti. Per continuare la pubblicazione, provare a rimuoverlo o caricare un altro.

O altă legendă românească ne spune despre fata lui Ștefan-Vodă, o prințesă fără asemanare de frumoasă dar mută din naștere. Voievodul, povățuit de un sfetnic-vraci, l-a invitat pe Soare la un ospăț cerându-i acestuia să-i dea o sărutare fetei, în acest fel ea putând să își capete graiul. Piaza rea a auzit cuvintele acestea și a vestit-o pe Lună, stăpâna nopții și soața Soarelui, care la rândul ei își jelea soarta grea de a nu-și întâlni niciodată bărbatul. Geloasă la gândul că fata lui Vodă i-ar putea fura soțul, Luna s-a strecurat lângă palat în ziua ospățului și atunci când fiica lui Ștefan i-a cerut Soarelui sărutarea binecuvântată prin care își putea găsi glasul, Luna o transformat-o într-o floare galbena. Soarele și-a azvârlit, manios, soața în nori și a sădit floarea în grădina palatului. De atunci Floarea-Soarelui nu face altceva decât să se uite după Soare, cerșindu-i sărutarea izbăvitoare.

Dumnezeu este lumina conştiinţei noastre.Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora