Misterul

20 3 0
                                    

Misterul este o atitudine.

Majoritatea oamenilor suferă de o oarecare dezorientare când vine vorba de necunoscut sau de mister.

Necunoscutul crează frica în om.

Omul zi de zi explorează misterul din sinele lui dar este mereu în dezavantaj când este în fata unui mister.

Ne plac poveștile despre mister dar nimeni nu are curajul sa se aventureze în mister.

Suntem într o lume care rămâne un mister pentru noi atâta timp cât trăim.

Cursul vieții este misterul suprem pe care încercăm sa l completam  după care, următorul plan existențial ne va duce spre alt mister despre care nu avem aproape nici o noțiune.

Misterul rămâne un mister pentru ca omul nu reușește sa descifreze viața pe care o trăiește.
El trăiește tot timpul în mister. Din cauza lipsei de coerenta, el trăiește în frica datorita imprevizibilului și fatalităților care-l pândesc pe individ la colturile viitorului sau.

Cu cât omul este mai coerent, gradul misterului scade pentru ca el devine mai conștient de lucrurile care se întâmplă în jurul lui.

Dacă primim o scrisoare de la cineva, datorita imaginației noastre, înainte s o deschidem, ne trec prin cap varii scenarii despre ce ar putea conține acea scrisoare.

Dacă primim un telefon în mijlocul nopții, ne întrebam dacă s-a întâmplat ceva grav cu cineva.

Ca a poștașul aduce o scrisoare, în general avem un moment prost înainte de a deschide acea scrisoare deoarece este mai mult probabil sa conțină vesti rele.

Nu putem sa descifram misterul fără un fel de slăbiciune.

DE multe ori când lucrurile merg greșit, simțim un gol în stomac.

Omul tinde sa raporteze totul la persoana sa.
Unii oameni trăiesc în aproape o stare constanta de frica pentru ca ei instinctiv se așteaptă la dezastru și de multe ori sunt dezamăgiți ca așteptările lor nu sunt împlinite.

Uitandu ne în trecut putem remarca toate aceste episoade care ne pot încuraja.

Toate lucrurile teribile care trebuiau să se întâmple nu s-au întâmplat. Tot ce se întâmplă este că individul este anxios, cel puțin când ajungi acasă seara târziu sau noaptea.

Contează mai mult ce se întâmplă, în interiorul nostru, din cauza emoțiilor negative, când adevăr, și realitate nu se întâmplă nimic, ce este doar mintea care  ne joacă feste nefaste, datorită lipsei de coerență care generează misterul.

Acest instinct ne face să ne fie frică de necunoscut și întuneric.

Putem transcende acest mister prin cunoașterea de sine, prin educație și lecturi sănătoase.

Aceste sentimente de depresie și anxietate nu le putem nega intelectual, pentru că există în interiorul nostru, și de multe ori când apare o criză nu mai avem timp să le intelectualizăm.

Impactul psihic negativ se produce înainte să conștientizăm că suntem vulnerabili, Iar atunci intervine sentimentul de frică.

Omul trebuie să conștientizeze că sunt unele variabile în viața lui pe care nu le poate prezice. Pentru el ziua de mâine este întotdeauna un mister. Noi ne putem consola doar cu faptul că ziua de ieri a fost misterioasă și totuși unii reușesc să treacă peste aceste obstacole, datorită siguranței care i-o oferă societatea sau cineva din jurul lui.

Încă nu știm cu exactitate ce contribuie misterului ce îl face pe om să trăiască zi de zi cu misterul, însă știm cu siguranță că omul este misterul lui propriu.

Misterul este o atitudine.
De fapt nu există misterul Universul condus de legile lui proprii.
Universal are propriul set de legi de care este guvernat.

Omul nu cunoaște, însă acest sentiment nu trebuie să genereze frică sau anxietate când vine vorba de viitor.

Cheia misterului constă în armonie și relațiile armonioase din Univers.
Să nu uităm că omul este însuși universul care se cunoaște și auto explorează zilnic.
Paradigmele sunt iluzorii.
Nu există interior și nu există exterior există doar ceva întreg și holistic.

Dacă afirmă că unul plus unul este doi este filozofie. Dacă afirmă că unul plus unul este trei, este tot filozofie.
Universul fiind tot timpul în mișcare nimic nu se poate defini cu exactitate. Matematica este iluzorie, dacă vei aduna două mere îți va da cifra 2. Însă acele două mere nu sunt identice și au prea multe variabile ca să fie adunate catalogate sau identificate decât superficial. Pentru a afirma că 1 plus 1 egal 2 adunând două mere, acelea trebuie să aibă același număr de atomi, molecule și toate proprietățile atât fizice cât și chimice identice.

Dacă afirmăm că unul plus unul egal 3, nu este o afirmație falsă, deoarece din doi reiese viață. Când două ființe se întâlnesc de sex opus reiese 3, trei fiind doar începutul, pentru că din unul plus unul poate să reiasă chiar infinitul. Universul fiind infinit, are proprietăți infinite. Că cine știe ce se află mai jos de cea mai mică particulă, sau mai sus de ce considerăm noi multivers... Tot ce știm este că omul este energie care este tot timpul în schimbare, mai mult ca sigur că infinitatea Universului îl face pe om să aibă frica de mister.

Însă înțelepciunea, îl face pe om să transcendă, misterul zilei de mâine, ajutându-l să discearnă mai bine unele variabile din Univers.
Omul este Universul, și Universul este Omul, cu cât omul este mai înțelept, cu atît propriului Univers va fi mai complex și mai frumos.
Misterul face Universul frumos, dacă este condus de înțelepciune iubire și pace.
Iubirea cucerește misterul, care te face supraconștient, care te face omniscient.
Omnisciența însemnând să fii conștient de ce se întâmplă în jurul tău.
Pentru că noi ca oameni nu suntem decât puncte de atenție în univers, iar cu cât deci deținem mai multă înțelepciune cu atât vom avea parte de pace, iubire și armonie universală.
Universul este holistic, și dacă fiecare creatură ar avea parte de înțelepciune, fiecare creatură ar fi înțeleaptă, fiecare creatură ar fi conștientă că doar în pace și iubire se poate coexista mult mai eficient decât în conflict.


Dumnezeu este lumina conştiinţei noastre.Where stories live. Discover now