Capitolul 2

13.1K 412 9
                                    

Lucy P.O.V

— Mă iubește! Natalie mă iubeşte!

Când realizăm ce tocmai a spus, cu toții izbucnim într-un râs copios, dar singurii care nu râd deloc sunt mama şi Leo. Oare ce au păţit? În timp ce Mariano se apropie de noi, observ că mama îl priveşte cu părere de rău, iar Leo într-un fel dezamăgit. Ne face semn să ne oprim din râs şi chiar nu mai înţeleg nimic.

— Fiule, aşează-te jos! Acum! îl aud pe  Leo ţipând la el nervos şi rămân mască.

Chiar nu înţeleg de ce ar avea motive să fie atât de nervos pe el, mai ales că este vorba despre Mariano de care mi-am putut da seama că este un băiat cumsecade şi la locul lui. Nu pare genul care să facă ceva rău. Acesta se așează la masă pe locul liber de lângă Angello şi se lasă o linişte apăsătoare în încăpere. Însă, dintr-o dată Mariano rupe tăcerea şi se ridică brusc în picioare, făcându-mă să tresar speriată.

— Ce ai cu mine din nou, tată? De ce-mi faci asta? De ce nu mă poţi lăsa măcar o dată în viaţă să fiu fericit?

— Crezi că eu nu vreau să fii fericit? Ba din contră, însă nu merită iubirea ta acea...acea târfă despre care tot susţii că te iubește. Îmi pare rău să-ţi spun asta, dar ea umblă doar după banii tăi. Cât de prost şi orb poţi fii încât să nu realizezi acest lucru? Ea doar se foloseşte şi profită de tine. Ai să-ţi dai tu seama într-o bună zi şi atunci îmi vei da dreptate. 

Se pare că disputa dintre cei doi durează de mai mult timp şi cu siguranţă este vorba despre o fată pe care nu prea o suportă nimeni din câte am putut înţelege. Ceilalţi se pare ca ştiau despre ce este vorba, chiar şi mama. Mariano parcă scoate fum pe nări de nervi şi dintr-o dată, dă cu pumnul puternic în masă. Între cei doi parcă ies scântei.

— Tată, ce naiba nu înțelegi? O iubesc pe Natalie şi ea mă iubeşte. Nu pot sa înțeleg de ce ești împotriva ei, împotriva noastră. Termină odată cu prostiile tale şi lasă-mă să fiu fericit!

Acesta urcă scările grăbit şi se face nevăzut, iar Leo rămas fără cuvinte, oftează supărat. I se observă cu uşurinţă pe chip dezamăgirea faţă de  spusele fiului său. Restul cinei a decurs într-o linişte mormantală şi după ce am terminat de mâncat, ne-am retras fiecare în camera noastră. Mă schimb în pijamale şi în timp ce mă spăl pe dinţi, mă tot gândesc oare de ce Mariano a reacţionat aşa de urât. Până la urmă decid să mă duc la el ca să aflu ce s-a întâmplat de fapt şi bat de două ori în ușă, iar acesta ţipă nervos.

— Plecaţi! Nu vreau să vorbesc cu nimeni. Lăsaţi-mă în pace!

Nu mai aştept să zică altceva şi intru în camera sa, găsindu-l întins pe pat şi cu spatele la uşă.

— Mariano... îi rostesc numele cu o voce stinsă şi sper să nu se supere pe mine pentru că am venit aici.

— Lucy?! Ce cauţi tu aici? mă întreabă şi se întoarce spre mine surprins să mă vadă.

— Am venit să văd cum te simţi. Nu arătai tocmai bine după toată disputa de la cină. Vrei să-mi povesteşti ce s-a întamplat?

Totuşi nu vreau să par prea băgăcioasă şi dacă nu vrea să-mi spună, eu nu-l oblig s-o facă. Oftează lung şi ia o gură mare de aer înainte să înceapă să vorbească.

— Totul a început în ultimul an de facultate. Am întâlnit-o pe Natalie, iubita mea. După un timp în care am tot ieşit împreună, am început să mă îndrăgostesc de ea şi o iubesc foarte mult. Deja eram de câteva luni bune într-o relaţie, așa că, am decis să i-o prezint tatei. Însă seara nu a decurs deloc cum mă aşteptam. Când a văzut-o de prima dată, nu a plăcut-o deloc. În tot acest timp, îmi spunea să nu am încredere în ea pentru că este o profitoare şi că mă foloseşte, dar eu nu cred asta. Aproape zilnic mă stresa cu chestiile astea şi chiar nu mai suport. De ce nu mă poate lăsa să fiu fericit când în sfârșit mi-am găsit şi eu pe cineva? Uite, el a găsit-o pe mama ta şi se iubesc, Luciano şi Antonio la fel, iar Angello...habar n-am. El nu a fost niciodată îndrăgostit din câte ştiu eu. A avut relaţii de scurtă durată, dar nicio fată nu i-a picat cu tronc încât să vină cu ea acasă. În fine. Sunt îndrăgostit de ea până peste cap. Nu ştiu ce să mai fac. Tata nu o acceptă, la fel şi ceilalți.

Dragoste la prima vedereWhere stories live. Discover now