Hoofdstuk 30

12.2K 565 210
                                    

Jill pov

Ik probeerde me vooral te concentreren op wat de leraar te vertellen had, niet iedereen die het over Cameron's supertoffe feest van vanavond had, niet mijn woorden. Maar het leek haast onmogelijk, bijna iedereen was uitgenodigd. Waar haalt hij toch dat geld vandaan?

Oh wacht. Domme vraag. Ik schreef de aantekeningen over van het bord. Waarschijnlijk kon ik vanavond rustig leren, iedereen was weg. Ik kon sowieso wel rustig leren, alleen soms hoorde je hier en daar geschreeuw van de gang, muziek van je buren of mensen die buiten lol trapten. Eigenlijk had ik al voorspeld dat ik niet werd uitgenodigd, ik bedoel waarom zou hij? Door zijn gedrag kon ik gewoon merken dat hij me niet mocht, dat wist iedereen. En toch bleef het aan me knagen.

Toen ik door de gangen liep, zag ik Hailey staan. Haar had ik ook lang niet gesproken. "Hey!" zei ik. Ze keek mijn kant op en glimlachte. "Hey. Ik zocht je net." zei ze. "Ga je met me mee naar de stad om een jurk te kopen?" vroeg ze. Waarvoor had ze een jurk nodig? "Hoezo?"

"Vanavond is het feest van Cameron."

"Oh, sorry maar ik moet nog een verslag maken voor maandag." loog ik snel. Ze keek me teleurgesteld aan, maar knikte dan toch.

Soms was ik echt jaloers op haar. Ze was én mooi, en slim. En ik was enkel een soort van slim, en niemand mocht me. Maar dat laatste was niet echt iets waar ik trots op mocht zijn.

Toen de laatste bel van vandaag ging was ik opgelucht, dat gepraat over dat feest kon ik dus echt niet meer aanhoren! Als laatste liep ik de klas uit, tot dat de leraar me bij riep. Wat had ik nu weer gedaan? "Hey Jill." zei hij. "Ehm hoi?" zei ik ongemakkelijk. Hij legde een aantal toetsen in zijn tas en keek me aan. "Ik vroeg me dus af, ook al gaat dit raar klinken, of je iemand bijles kan geven?" Bijles? Bijles geven vind ik niet echt een probleem, maar wat was er raar aan? "Ehm ja. Het rare gedeelte komt nu. Hij zit in het 2e leerjaar." Het was een hij. Uit de 2e. Iedereen uit de 2e haat mij, denk ik. "Wie?" vroeg ik meteen. "Cameron." Nee dus, dat gaat hem echt niet worden. Maar, ik kon niet gelijk nee zeggen want dat zou misschien gemeen overkomen. "Kan ik erover nadenken? Ik zit nogal krap met mijn rooster." Hij knikte begrijpend, natuurlijk loog ik dat. Ik zou Cameron nooit willen helpen, hij zou makkelijk een voldoende kunnen halen als hij ook daadwerkelijk ging leren. Ik zei nog een gedag voordat ik het lokaal uitliep. De gangen waren heel leeg, iedereen bereidde zich vast voor. Ik zuchtte en liep verder door. Ik besefte me dat ik echt eenzaam was, naast Hailey, David en Abigail dan. Maar hen zie ik bijna nooit. Doordat ik niet zo oplettend was botste ik tegen iemand op. Toen ik opkeek zag ik niemand anders dan Cameron, hij keek me chagrijnig aan. Ik rolde met mijn ogen, en stapte een stap opzij om weg te lopen, maar hij hield me tegen. "Wat?" vroeg ik. Ik had echt geen zin om hier te blijven hangen, ik had wel betere dingen te doen. "Je hebt me nog niet gefeliciteerd." zei hij droog. Hij verwacht dat ik hem ga feliciteren? Dacht het niet. "Ehm, oké?" zei ik. Niet dat het me veel interresseerde. Wat maakt het uit als hij  van één iemand geen felicitatie krijgt? "Hé, kom je vanavond wel naar mijn feest?"

"Nee."

"Hoezo niet?"

"Omdat je me niet hebt uitgenodigd?"

"Dan nodig ik je bij deze uit."

"Leuk, maar ik weet nog niet of ik kom." Hij keek me weer saai aan. Net dat hij zijn mond wou open doen, sloot hij hem weer. "Je weet toch dat je zonder uitnodiging makkelijk binnen kon komen?" Ik schudde met mijn hoofd, ergens had ik het wel een klein beetje verwacht, ik bedoel hij ging niet controleren naar wie hij berichtjes had gestuurd. "Nou oké, ik ga en nog gefeliciteerd." Ik liep snel weg voordat hij nog wat ging zeggen.

---

Volgend hoofdstuk HET FEEST

stelt eigenlijk niet veel voor

Misschien wel

Mwuhahaha.

Laten we met z'n allen cameron feliciteren . ook al zou het raar zijn eigenlijk hij niet echt bestaat...

Helaas..

Vote & Comment?

-niet nagekeken-

OHJAAA

IS DE JURK BLAUW & ZWART. OF WIT & GOUD.

COMMENT HIER ALS HET BLAUW & ZWART IS:

#BLAUWENZWART

COMMENT HIER ALS HET WIT&GOUD IS:

#WITENGOUD

Afbeelding van jurk bovenaan.

I'm a messWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu