Hoofdstuk 43

5.8K 266 20
                                    

Jill pov

Toen ik in mijn eigen kamer was ging ik gelijk in mijn bed liggen, omkleden deed ik morgen wel. Ik was moe, moe van alles. Cameron en ik dat kon gewoon niet. Cameron was te geliefd, te slecht en dacht niet aan school. Ik wist zeker dat iedereen me ging haten, nou ja, ik zou niet geliefd zijn bij de meisjes. Waardoor ik in de aandacht stond. Daarnaast wist ik niet eens of ik hem leuk vond. Ik zuchtte en bedacht me opeens dat Hailey het nieuws aan haar ouders had verteld? Hoe zou dat zijn afgelopen. Ik hoop maar dat haar ouders het goed hebben opgevat, wat me sterk lijkt. Ik kan haar ook niet zomaar wakker maken, het is al laat. Ik kan het nog steeds niet geloven, dat Hailey een kind in haar buik draagt. Dat is ongelofelijk, ze is nog maar zestien. Zestien. Dat is veel té jong, en daarbij kan ze waarschijnlijk niet eens omgaan met een kind. Ik snap goed waarom ze abortus wilt plegen, maar dan nog, ze had er niet aan moeten beginnen. Ik zucht en haal een hand door mijn haar. Soms wenste ik dat ik niet zo intelligent was, klinkt héél erg zelf dunk, maar anders zat ik hier niet op mijn zestiende leefjaar. Dan kon ik nog genieten van het thuis zijn, en naar het middelbaar gaan. Dan was ik daar samen met Hailey, was zij nu ook niet zwanger. Maar het is nu eenmaal zo, je kan er niets aan veranderen. En dat is nou zo jammer, je kan er niets aan doen.

-Tijdsprong naar maandag.-

Er is veel, maar dan ook echt veel gebeurd. Als eerst, Hailey's ouders hebben het geaccepteerd, haar zwangerschap, haar abortus, gewoon alles. Nu laat ze wel in haar woonplaats abortus plegen in een kliniek en niet hier, wat goed uit komt, over twee weken hebben we kerstvakantie. Als tweede, Cameron doet raar. Maar dan ook echt raar. Toen die avond, wanneer we uitgingen, had hij toegegeven dat hij me leuk vond. De volgende dagen zoent hij elk meisje dat hij krijgen kan, ik vond het maar vreemd, maar hij moet doen waar hij zin in heeft.
En op dit moment maak ik me klaar voor school.

Ik loop samen met Hailey de trappen af. ,,Stop met zo om je heen kijken! Niemand gaat ooit weten dat je zwanger bent," fluisterde ik. Ze keek al de hele weg achter zich, naast zich en voor zich. Op een gegeven moment irriteerde het me, ze maakte zich druk om niks. Niemand wist het, en je zag het toch nog niet aan haar buik. Ik snapte haar bezorgdheid wel, want als er iemand achter kwam dan kwam straks ons hele leerjaar er achter en misschien zelfs oudejaars, en het ergste, de leraren. Geloof me, eenmaal ze dat weten, ze zouden anders naar je kijken. Alsof je een groot misdaad hebt gepleegd. Ze zuchtte. ,,Ik maak me zorgen, zie je het echt niet?" vroeg ze wanhopig. Ik rolde met mijn ogen. ,,Geloof me, je bent net zo dun als dat je hier aan kwam." En dat was zelfs niet gelogen.
Ze knikte tevreden met mijn antwoord.

Toen de bel ging namen we afscheid van elkaar om onze lessen te gaan volgen. Filosofie, makkelijk en leuk.
Zoals bijna altijd zat ik alleen in de les, ik vond het opzich niet erg. Maar soms voelde je alsof er wat aan de hand was, en dat was nu ook zo. Er was iets, en het ging over mij. Overal om me heen hoorde ik gefluister, en iedereen keek me aan. Zouden ze het hebben over ons 'afspraakje'. Of was er weer een of ander roddel verspreid? Ik zuchtte en verborg mijn gezicht in mijn handen, dit werd nog een lange dag.

Ik was blij toen het pauze was. Ik moest nu alleen nog Hailey vinden, waar ze ook mocht zijn want ik zag haar niet op ons gewoonlijke plekje. Ik zuchtte en draaide me om, zodat ik oog in oog kwam te staan met een bekend iemand. Ken je dat meisje nog, aan het begin van het jaar? Cameron's zogenaamde vriendin, die mij altijd 'heilige maria' noemde. Precies, zij stond nu recht voor mijn neus. En niet per toeval. ,,Denk je eindelijk dat je Cameron hebt, zoent hij alsnog andere meisjes. Bij mij was hij anders nooit zo," zei ze en een grijns verscheen op haar lippen. Ik keek haar vragend aan, ik wilde Cameron helemaal niet! En wat mij betreft mag hij met iedereen zoenen. Het leek me een betere optie om haar nu te negeren en weg te lopen. Ik gaf haar nog één blik voor dat ik wegliep.
Ik stuurde een Hailey een sms, maar na vijf minuten had ik nog geen sms terug. Ik besloot om naar mijn kamer te gaan, ik ging hier dus niet alleen zitten. Ik liep door de gangen heen, die leeg waren. Ik moest eens echt vrienden maken, wilde ik niet vaker alleen zijn in de pauzes. Mijn gedachten werden ruw onderbroken door dat iemand me van achter greep en een hand op mijn mond drukte. Ik probeerde te schreeuwen, maar het volume werd zwaar omlaag gehaald door de hand die stevig op mijn mond drukte. Ik werd mee naar achter gesleurd. Wat moest ik doen? Ik kon niets doen, angst bekroop mijn lichaam in. Ik werd in een schoonmakers kast gestopt. Het rook er naar vies wasmiddel. Ik hoorde dat de deur op slot werd gedaan en even later voelde ik warme adem in mijn nek. ,,Je gaat doen wat ik zeg ja?" fluisterde diegene. Het was nog steeds donker. ,,Dacht het niet!" siste ik. ,,Nee? Dan wilt de hele school vast wel weten dat jouw beste vriendin zwanger is."
Mijn ogen werden automstisch groot en het zweet brak me uit. Wie was dit en hoe wist diegene dat Hailey zwanger is? Ik wist één ding zeker, het was een jongen. ,,W-wat moet ik doen dan?" piepte ik. ,,Niet veel, ik wil alleen dat je mijn vriendin bent."
Vriendin?! Ik ga niemands vriendin spelen. Ik voelde zijn lippen tegen mijn wang en mijn lichaam verstijfde. Gewoon meewerken, ík moest wel meewerken. Ik wilde niet dat iedereen wist dat Hailey zwanger is. Zijn lippen volgde z'n weg naar mijn lippen, en hij begon me wild te zoenen. Ik hield mijn lippen stijf op elkaar, maar toen hij hard aan mijn achternek vast pakte zoende ik terug. Na een aantal seconde liet hij los. ,,Je kunt nu gaan, vanavond hebben we een date. Om half zeven buiten zijn." ,,Oké.."
Hij liet mijn nek los. ,,M-mag ik wel weten wie je bent?" vroeg ik

,,Jace."

---

Als je wilt weten wie Jace is lees dan hoofdstuk 39/40 terug en die hoofdstukken daarvoor. ( kort samengevat: hij is die jongen waarmee cameron vroeger mee optrok, hij was slecht waardoor hij niet meer met hem omging, toen jill cameron ongeveer had afgewezen ging hij weer met Jace drugs dealen. Door Cameron weet Jace wie Jill is)

Oké, nu even wat anders. Ik weet dat ik dus precies één maand geleden voor het laatst heb geupdate. Geloof me ik begon op 5 augustus met het schrijven van een nieuw deel, telkens klikte ik erop maar had geen inspiratie. Mijn excuses hiervoor dus. Dinsdag begint school weer en daardoor update ik ook niet zo vaak mee, ik probeer nog zeker voor dinsdag een nieuw deel te uploaden!!

Succes met school iedereen :)

I'm a messWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu