Hoofdstuk 19

10.9K 623 114
                                    

Jill pov

Het was maandagavond, en ik zat te studeren, terwijl andere zaten te feesten. Het was niet dat ik het erg vond dat ze zaten te feesten, alleen het feit dat Cameron daar ook aanwezig was. Dat was hem nou net, Cameron. Al heel de week zat hij in mijn gedachte, sinds het 'incident' . En het maakte me gek, en het maakte me nog gekker dat hij misschien nu met andere meisjes zat te zoenen. Ik kon het hem natuurlijk niet verbieden, ik bedoel we hebben niets. Maar ergens hoopte ik dat hij wel wat had met mij. Het klinkt gek, ik weet het. En weetje? Ik weet zelf ook niet wat het is. Het kan niet zo zijn dat ik hem leuk vind.

Dat kan niet.

Dat mag niet.

En dat gaat nooit gebeuren.

Ik bedoel, zie je het al voor je? De 'Bad Boy' en de Nerd? Het klonk als een of ander cliché verhaal, eerlijk gezegd wilde ik dat mijn leven ook zo'n cliché verhaal was. Ik moest echt stoppen met het nadenken over hem. Ik mocht hem gewoon niet leuk gaan vinden. Ergens raakte het me wel pijnlijk, vorige week, toen zijn ogen groot werden, snel wegliep alsof er niks was gebeurd en mij verbaasd achterliet. Ik wist gewoon dat het een ongeluk was, een stom, fout ongeluk dat nooit moest gebeuren.

Ik wist dat het niet langer ging helpen dat ik hier zat, ik raapte wat boeken bij elkaar en liep naar de bibliotheek. Ik had voor morgen een toets, maar al de hele week heb ik niet kunnen leren. Of nouja, wel kunnen leren, maar mijn gedachten waren er gewoon niet bij. De bibliotheek is een plek waar je eigenlijk veel meer concentratie op je werk hebt, en alle andere dingen achter je laat. Ik liep de bibliotheek binnen, en zoals ik had verwacht was het er vrij rustig. Waar ik dan ook blij om was, want ik kon alle rust nu wel gebruiken. Net wanneer ik wilde beginnen met leren, kwam er een roodharig meisje bij me aan tafel zitten. Ergens kende ik haar van, zat ze misschien bij mij in de klas? Ik heb echt geen idee.

''Hey.'' zei het meisje vrij kalm, alsof we elke dag praatte. Ik keek haar wat ongemakkelijk aan, wie was ze? ''Euh hoi?'' Ze lachtte, alsof ik zojuist wat doms had opgemerkt. ''Ik weet het, het is raar dat ik zomaar hier kom zitten. Maar ik zie je wel vaker in de bibliotheek.'' Aha, dat was het dus! Ik heb haar wel eens in de bibliotheek gezien. ''Ik dacht, laat ik maar een praatje maken.'' 

''Trouwens ik heet Merel.''

''Oh oké, ik heet Jill.'' Ze glimlachte, en keek naar mijn boek. ''Hm, heb je morgen een toets?''

''Ja.''

''Ik háát toetsen.'' lachtte ze, en ik lachtte mee. 

Na twee uur met Merel gekletst te hebben, wist ik zeker dat ik een nieuwe vriendin erbij had. Ze was een totaal niet verlegen meisje, en het leek alsof ze alles durfde. Maar, ze was dan ook wel behoorlijk slim! Terug in mijn kamer was Abigail er niet, natuurlijk het was nog maar negen uur. Ik besloot wat tv te kijken, en na een paar minuten viel ik in slaap.

-----

Hallo, maak kennis met Merel. De nieuwe (beste) vriendin van Jill. En mijn beste vriendin in het echt. Gosh, ik wist niet dat ze mijn verhalen las. Maar ja Merel, nu zit je ook lekker in het boek (:

Dit hoofdstuk was dan inderdaad ook aan de korte kant, maar ik moest gewoon even update om een beetje verduidelijking op te brengen, of so iets.

Anyway, jullie reactie's zijn echt megasupergeweldig. Jullie zijn officieel grappig (: . I mean, sommige reactie's. Vooral van vorig hoofdstuk.

Wie is er een Cameron en Jill shipper, en weet iemand toevallig een SHIPNAAM?

Ik in ieder geval niet. Nouja, verder dan Cill & Jameron kom ik niet. Lol, als je een supercoole shipnaam weet zet het in de reactie's en de leukste gebruik ik! + je krijgt opdraging voor het volgend hoofdstuk.

Keep doing what you do, and make a kid smile ( me) to vote and comment.

Loveyouu.

I'm a messWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu