YOB 1.

23.6K 651 180
                                    

Bugün yaz tatilinin ilk haftası.
Okula 1 hafta daha yaklaştığımızı duymak, acı verici. Neyse okul konusunu kapayalım. Ben Doğa. 18 Yaşındayım. Eğlenceliyimdir, herkesi esprilerimden kendimden rahatlıkla soğutabilen bi cinsim. Genelde evde oturur, dizi izlerim. O türden de sıkıcıyımdır. İrem, my bf. O olmasa dışarı çıkmam, evde çürüsem de çıkmam. İremle aynı evde kalıyoruz. Annem ve babamla ayda 1 kez görüşürüz genelde. Onlar hep işleriyle yoğun olduğu için, ben akıllarına pek fazla gelmem. O yüzden 2 senedir İremle beraber yaşıyoruz. İrem benim çocukluk arkadaşım, ailemden çok seviyorum onu. Zaten tek ailem o gibi. O erkek meraklısıdır. Benim sevgili işiyle uzaktan yakından alakam yok. İrem şu aralar Yaz okuluna gitmek istiyor, yani beni ikna etme çabalarında. Ama gitmeyeceğim. Gidemem ya mal mıyım ben? Bütün yaz boyunca kış uykusuna yatmış ayılar gibi uyuyacağım ben.

"Doğo yoz okolono godolom moo? Noloor noloor,hodo bonom BFF'om" diyerek odaya dalan bi kardeşiniz varsa, onu öldürün.
" İrem, başka bi isteğin varmı canım? Not alıcam da?"
"Ya Doğa, geceleri rüyama taş çocuklar giriyor kızım, böyle bayılacak gibi oluyorum allah belamı versin. Gitmessem beni dövecekler gibime geliyor!"
"Gelmeyeceğim kızım, git Anılla, rahat bırakın lan beni. İstemiyorum lanet olasıca!"
"İyi kal evde, öcüler, yılanlı böcekler bassın evi, geber git, zaten evde kala kala sonun böyle olcak, neyse ya, ben gidiyorum."
" Tamam be gidelim, ama şimdiden diyorum, beni orda boşlayıp, erkek peşinde koşarsan senle bidaha tuvalete bile gelmem."
"Oha Doğa, allahım biliyodum! O son dediğin cümle bakılır bebeğim, hadi çabuk hazırlanalım, geç kalacağız"
"Lan daha 1 gün var lan, ne geç kalacağız, mal mısın?"
"Off anlamıyosun beni Doğa, hiçbir zaman anlayamıycaksın" ,diyerek odadan çıktı.
Harbi mal bu. Ama çok seviyorum, o olmasa, napardım bilmiyorum. Neyse 1 gün sonra yaz okuluna gideceğiz. Of o yüzünü görmeye iğrendiğim lanet hocalarla, tam 1 ay.
Allahım sen yardım et.
Telefonumu alıp, Anılı aradım. O bizim ailenin 3. bireyi. Aynı yaştayız ama abimiz gibidir. Eğer yaz okuluna gidip ona söylemezsek, bizi 40 gün 40 gece eve kilitler, aç susuz bırakır, sonra yaz okuluna o giderdi. Ciddiyim.
Telefonu sonunda açarak "Ne var Doğa bu saatte? Nedir kızım sizden çektiğim? Lan, saat daha 9 lan?"
"Günaydın Anıl reis! Naber?"
"Doğa aramamın bi açıklaması var de."
"Aramamın bi açıklaması var."
"Hassiktir!"
"Yaa Anıl, biz yaz okuluna gidiyoruz, gelecek misin diye sorayım dedim."
"Ulan irem, hep senin yüzünden dimi! off tabi ki geleceğim kızım, neyse bana saati falan mesaj at, ben alırım sizi, şimdi iznin olursa kapayıp, devam uyuyacağım!"
"Yürü be koçum kim tutar seni!"
Dıtdıtdıt.

Evet, yüzüme telefonu kapattı. Bende Doğaysam bunun acısını çıkarırım ulan.

Son 4 saat. Herşeyin hazır olduğuna karar verdikten sonra Anılı aradım. 10 dk ya burda oldu zaten. Beraber toplanma yerine doğru gittik. İrem sitem etmeden durur mu sizce?
"Yaaa, kırmızı elbisemi unuttum lanet olsun"
"Ya makyajım olmuş mu baksanıza hıı"
"Lan doğa, ulan ben sana böyle mi yapıyorum lan"
"Anııl!"
"Ulan irem, erkekler sana nasıl katlanıyor? Bu gevezelik nedir? Ulan biraz sussana be" diyen Anıla, aynen koçum devam et arkandayım bakışımı attım. Herneyse toplanma alanına geldik. 200 den fazla kişi gelmiş. Vay anasını.
Arabadan indik, otobüslerde yerlerimize oturmaya gittik ki, bi öküz benim yerime oturmuş.
"Benim yerimdesin" dedim.
"Hayır, burası benim"
"Benim yerim lan, kalksana!"
"Çok istiyorsan kaldır o zaman" diyerek sinsice sırıttı.
Nasıl bir belaya bulaştım ben? Sen yardım et allahım.
En son matematik hocası yanımıza gelip, ne olduğunu sordu. Sonra beni en arkada İnek Ahmetin yanına oturttu. Ulan tüm yol boyunca matematik testi çözüp, bana da çözmek isteyip istemeyeceğimi sordu. Lan yaz okuluna, matematik testi getirmek nedir? Ne yaşadın oğlum sen? Önde oturan odun, pis, mal, öküzde arada bakıp alay edercesine gülüyor zaten. Ulan irem, çıkaracağım bunun acısını senden. Bidaha nah yaz okulu, nah evden dışarı çıkmak.
Herneyse sonunda 2 saatlik kabusta bitti. Otobüsten inip bavulları aldık. Yazlık bi eve gelmiştik. Fazla büyüktü. Sahile bakıyordu. Bahçesi vardı. Fazla güzel bi yere gelmiştik. Bak bu hoşuma giden ilk şey. Tüh tüh nazar değmez inş. Odamıza gitmek için anahtarı almaya gittik iremle. Bilin bakalım kim burda? Evet evet o. Adı lazım değil baş harfi ben. Ne diyorum allahım ben!
"Bu yaz bi farklı geçecek sanırım, ha sence de öyle değil mi?" Diyerek pis pis sırıttı.
"Yo geçen yazda uyuyordum, bu yaz da uyuycam, çünkü Doğa olmak bunu gerektirir!"
"Bunu 1 ay gösterecek güzelim" diyerek gitti.

O sıra ne olduğunu anlamadım, sanırım bana demedi, yok yok bana dedi, yok be, bana demedi.

Anahtarı alıp odaya gittik. Yerleştikten sonra, yemeğe inecektik, İrem ben arkadan gelirim dedi, bende yanlız gidip Anılı arayacaktım. Tam kapıdan çıktım ki, yan odadan biri daha çıktı. Ee yok artık. Buda mı tesadüf?

YAZ OKULU BELASI.                                          #Wattys2018Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin