15. část

2K 176 8
                                    

O týden později (pátek) – Párty

Co takhle se otočit a jít jenom k vám?“ snažil se Louis na poslední chvíli vycouvat. Najednou se mu na párty nechtělo. Sice ano, bude tam Harry, ale…

„Ne,“ zasmála je Josette. „Slíbil jsi to Harrymu.“ Zamrkala na něj a otočila se na Nicol, která si upravovala svou sukni. Hnědé vlasy měla rozpuštěné a na rozdíl od Josettiných byly rovné. Na některých místech prosvítaly blonďaté melíry.

„Ale koukni, jak vypadám,“ zaúpěl Louis. Na sobě měl upnuté černé džíny a bílé triko na něm plandalo. Rozhodně si nemyslel, že je to dobrá kombinace a jasně to dával najevo již dvě hodiny. Totiž od doby, kdy ho do toho oblékla Nicol. Josette se mezitím postarala o jeho účes. Vlasy mu vyčesala nahoru, ale stále vypadaly rozcuchaně. Tak, jak mu to slušelo – podle Jo.

„Vypadáš sexy,“ ušklíbla se Nicol a pověsila se na něj z jedné strany. Za uběhlý týden se spolu sblížili a stejně tak i s Josette. Louis je měl rád obě stejně, ale Jo byla prostě jeho oblíbenkyně. Rozhodně k ní ale necítil víc než přátelství. Vždyť vztah Nicol s Josette podporoval, jak nejvíce to šlo. Podle jeho mínění spolu byly hrozně roztomilé.

„Dala bych si říct, kdybych nemilovala Nicol,“ pověsila se na něj Jo z druhé strany. Brunet jen protočil oči a nechal se jimi vést k domu, v kterém byla párty. Určitě by ho ale našel i bez jejich pomoci, protože hlasitá hudba se rozléhala po celé ulici. Před vstupem se od bruneta odtáhly a nechaly ho projít jako prvního. S úšklebkem jim podržel dveře a mrkl na ně.

Obě se ihned přesunuly k obýváku, v kterém nebyl žádný nábytek – vše uzpůsobené tanci. V některých případech spíš šílenému poskakování a potřásání hlavou. Louis se rozhlížel, doufaje, že zahlédne někoho známého. Nikoho z přítomných neznal. Napadlo ho, že teď je skvělá šance, se vytratit. Nikdo by si toho nevšiml a on by vymyslel výmluvu, kterou by potom řekl děvčatům. Měl by na její vymýšlení pár hodin.

Jenže… Zabily by ho. S povzdechem si tedy našel svou cestu ke kuchyni. Tam by měl být nějaký alkohol nebo cokoliv jiného k občerstvení, ne? Vešel tedy dovnitř a protočil oči, když se mu naskytl pohled na líbající se pár. „Zalezte s tím do pokoje. Tady na to není nikdo zvědavý.“ Zahuhlal, když si do pusy strčil plnou dlaň křupek.

Pár se od sebe odtáhl a střelil po brunetovi podivným pohledem, ale odešli z kuchyně. Louis polkl sousto a vyplázl za nimi jazyk. Jen proto, že mají, koho olizovat na veřejnosti se můžou chovat jako něco víc? Pfff, to tak. Rozhlédl se po lednici a jen co ji našel, vytáhl z ní pivo. Vyskočil na linku a dlouze si lokl.

Proč lidé pořádají párty u sebe doma? To je to potom baví uklízet? Navíc je to nepraktické. V klubech je víc místa jak na tancování tak je tam i víc pití. A celkově jiná atmosféra. Přemítal v duchu a mával nohama ve vzduchu. Nevšiml si, že ho někdo pozoruje. Ten někdo byl samozřejmě Harry. Zrovna se nadechoval k pozdravení, když druhými dveřmi dovnitř vtrhla Jo.

Louisův obličej se ihned rozzářil. „Už máš dost tance?“ Pošťuchoval ji s úsměvem. Očividně si nevšiml, že každý jeho pohyb je sledován kudrnáčem. Natáhl k ní ruku s pivem, které přijala a lokla si. Vyhoupla se vedle něj na linku a vrátila mu lahev.

„Ty si prostě nedovedeš užívat, co?“ protočila očima. „Jdeme sem a první co uděláš? Hmm? Vlezeš si do koutu, aby tě nikdo nenašel.“ Zavrtěla hlavou, aby mu dala najevo jak ztracený případ je. Brunet se ušklíbl.

„Tys mě našla,“ konstatoval a zamrkal na ni. V kudrnáči zvedla vlna žárlivosti. Jelikož už měl něco málo vypito, jen stěží se udržel a zůstal na místě. Neměl přeci důvod žárlit, ne? Jen se spolu bavili. Uklidňoval se. Navíc, co jemu je po tom? Má Bethany. Při té myšlence tiše odfrkl. Poslední týden byla spíš na obtíž, než cokoliv jiného. Vždy, když někam chtěl jít s Louisem, se mezi ně vetřela. A brunet poté odešel dřív, než bylo v plánu.

Amen [Larry Stylinson] CZWhere stories live. Discover now