38. Sterk vs Zwak

18.8K 597 34
                                    

-          Julia

Ik heb het gevoel dat ik er niet meer alleen voor sta. Hierdoor heb ik mezelf bevolen om niet meer te huilen en de rest van de dag met een overtuigende glimlach door te brengen. Hoewel er nog steeds een pijnlijke druk in mij zit die me alsmaar aan het verdriet probeert te herinneren, heb ik een kracht gekregen die het wint van de pijn. Het houdt me sterk. Het verdriet en de angst smelt samen tot een grote razernij die ongeremd mijn aderen doorstroomt. 

Mijn hoofd voelt warm. Ik moet regelmatig mijn ogen sluiten en grote teugen lucht naar binnen ademen om mezelf onder controle te houden. Het is klaar. Hoe klein en onzeker Milan ook denkt dat ik ben; ik zal laten zien dat ik me niet zo laat behandelen. Vanaf nu ga ik me niet bezighouden met de open wond die ik pas heb opgelopen. De wond in mijn hart. Als ik de onofficiële oorlog wil winnen zal ik de wond moeten afschermen zodat ik er niet meer naar kijk. Alsof het niet bestaat. Weg uit het zicht. 

Zachtjes voel ik aan mijn schouder. Ik staar naar de grond en ik laat een glimlachje tevoorschijn komen. Het kleine maar voor mij speciale gebaar van Ruben heeft mijn strijdlust weer aangewakkerd. Wat Milan heeft gedaan mag misschien wel pijnlijk zijn maar ik heb in elk geval wel een duidelijk beeld over hem gekregen. Het is een klootzak. Of hij nog steeds achter me aan zal gaan is me onduidelijk, maar een ding weet ik wel zeker. Ik zal hem nooit meer, op wat voor manier dan ook, zijn zin geven. Nu niet nooit niet.

Met een diepe zucht klop ik op de deur. Zonder op antwoord te wachten stap ik het lokaal binnen. De klas geeft me de indruk dat het een saaie les is. Leerlingen zitten onderuitgezakt met halfgesloten ogen en een blik die lijkt te zeggen: "ik kan niet wachten tot de les is afgelopen!". Het is stil en verveeld word ik aangestaard. Het is en blijft ongemakkelijk wanneer dertig paar ogen je verwachtingsvol aankijken. 

Ik kuch en ik besef me dat de les ruim twintig minuten bezig is. Hoe red ik me uit deze situatie? De docent kijkt me met een vragend gezicht aan. 'Ik had corvee,' zeg ik dan. 'U kunt het aan de conciërges navragen als u me niet gelooft.' 

Mijn woorden klinken aanvallender dan ik wilde, maar mijn leugen wordt goedgekeurd en ik kan op een van de laatste lege plekken gaan zitten. Haastig pak ik een pen om de geschreven informatie op het bord in mijn aantekeningenschrift over te nemen. De sfeer om me heen en de alles behalve energieke stem van de docent zorgt ervoor dat ik mijn concentratie voor de les al snel kwijtraak. Het duurt niet lang of ik hou mijn aandacht totaal niet meer bij de uitleg. 

Wat verveeld tik ik m'n vingers op de tafel. Ik kijk rond. Veel bijzonders is er niet te zien. Het is hier gewoon een saai lokaal met saaie leerlingen, een saaie docent die saaie uitleg geeft tijdens een saaie les. Saai dus. 

Wanneer ik door het raam naar buiten staar merk ik op dat Ruben met een paar jongens staat te roken. Mijn blik blijft op hem hangen. Zijn simpele bewegingen krijgen mijn interesse. Ik zie hoe hij z'n half opgerookte sigaret losjes tussen zijn vingers klemt. De duim van zijn andere hand heeft hij in zijn broekzak gestopt. Ik zou voor een eeuwigheid naar zijn prachtige ogen kunnen kijken. Ik zucht. Hoe is het mogelijk om zulke diepblauwe ogen te hebben? 

Ruben luistert naar een van de jongens die praat. Ondertussen staat hij in een relaxte houding. Zijn uitstraling is een en al rustig, kalm en ontspannend. Zijn ogen zijn zo helder dat ze je kunnen betoveren. Hij maakt je nerveus met zijn ogen en tegelijkertijd maakt hij je kalm met zijn lichaamsuitstraling. 

Hij brengt zijn sigaret aan zijn lippen. Nou vind ik roken persoonlijk zonde van het geld en slecht voor de mensen, maar ik kan er niet omheen draaien dat hij er zo erg sexy bijstaat. Ik schaam me niet voor mijn gedachte. De alarmbellen die normaal gesproken op volle toeren in mijn hoofd afgaan blijven nu volkomen geluidloos. Het feit dat hij bekend staat als een player schrikt me niet af. Het interesseert me niet hoeveel exen hij heeft gehad of dat hij een vijand van Milan blijkt te zijn. Het laatste kan ik alleen als een positief en gemeenschappelijk punt zien.

Eens een badboy altijd een badboyWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu