Yeşilin Siyahı 3.Bölüm

23.5K 841 80
                                    


Tam tamına iki saattir tavan ile bakışıyordum, daima yaptığım şeylerin başını çeken bir eylemi yani. Dün yaşadıklarım, meşhur tavanımın, soluk renginin ahengiyle kaç kere film şeridi gibi oynadı şu beton yığınında, anlatamam. Yatağımda doğrulup bacaklarımı yataktan sarkıttım ve ayaklarımı zeminle buluşturdum. Kısa boylu hafif göbekli bir kızdım, kabul.Katlanan göbeğime bakarken acıktığımı hissettim. Acıkmayı çok yanlış anlıyorum kesinlikle!

 Karışan saçlarımı kaşıyarak esnedim. Dün akşam Nur'un söyledikleri kulaklarımda dans ederken gözlerimi yumdum ve başımı sağa sola sallayarak bunların mümkün olamayacağını, olsa bile sonunun olmayacağını düşündüm. Aşk insanı güçsüzleştiriyordu hele de benim gibi anında bağlanan bir insan için!

Nur'a katılmak istemiyordum, ondan hoşlanmıyordum, yani etkilenmiş olabilirdim ama Nur'un kafamı karıştırmasını istemiyordum. Tamam, kabul, Deniz gerçekten yakışıklı bir herifti. Yakışıklı kelimesi az kalır, diye düzeltti beni iç sesim. Bakışlarımı etrafta boş boş gezdirirken saate baktım, altıya on vardı. Kıyamet kopacaktı herhalde ki, normal şartlarda hiç bir güç beni o yataktan, o saatte kaldıramazdı ama ben saat dörtten beri uyuyamiyordum. Bu sinir bozucuydu, cidden. Uyku aşığı olan ben, her fırsatta uyuyamaya çalışan ben, şu an nedensiz bir şekilde uyanıktım. Bu olay çok miktarda beni sinir etmişti. 

Kırmızı ve asker yeşili renklerini çok sevdiğimden odamda fazlasıyla yeri vardı bu renklerin. Küçük ve abartıdan uzak bir odaya sahiptim. Çalışma masam ve üzerindeki minik kitaplığım oda da ki en çok sevdiğim köşelerdi. Onun hafif uzağındaki sütlü kahve tonuna sahip olan gömme elbise dolabıma ilerledim. "Bugün ne giyeceğim ben yaa, " diyerek dolaba baktım. Belli etmemeye çalşam da çok heyecanlıydım.

Esra'dan istesem kızda boy 1.75ydi. Onun pantolonları bana uzun gelirdi ve göbeğimden kapanmazdı. Sıska bilgisayarcı, ne olacak, diye geçirdim içimden. Nur 'dan bir kaç parça istemek geçti ama o da benden oldukça uzundu. Aralarında en kısa bendim ve bu ciddi bir sorundu. Nur ve Esra uzundu, ya ben niye kısayım, diye veryansın ederken dolabımın önünden ayrılıp pencereye gittim, tülü ve güneşliği iterek gün ışıklarının içeriye hücum etmelerine müsaade ederken içerinin hava alması için camları açtım. Hafif esen rüzgarla karşılaştım, havanın bugün  soğuk olmayacağını düşündüm. Büyük bir ihtimalle. Bu cümleyi Nur'a kurmuş olsaydı içinde 10 tane hata bulurdu. Sırıtmadan edemedim. Çok gülen biriydim çabuk yaşlanacaktım ama gülmeye değerdi.

Bugün dersim yoktu, sadece Saliha'dan notları almak için okula gidecektim. Esra'cığım yine dolabımı düzeltmişti, bu kızı ekmek arasına koyma da ne yap değil mi ama? Ekmek arası deyince midem, sanki beklediği sihirli kelimeyi söylemişim gibi guruldadı. Karnımda tepinen aç fil orduları, midemin duvarlarını öyle bir açlıkla tekmeliyordu ki, açlıktan öleceğimi düşündüm bir an.

Elime geçen, bilekte biten krem rengi pantolonumu üstüne asker yeşili dar kesim gömleğimi aldım gömlekler göbeğim olduğu için dar geldiğinde içine siyah bir tişört giyerek düğmeleri kapatmamayı düşündüm. Yatağın yanında bulunan komodinin üzerinde duran takı kutumun yanına doğru ağır adımlarla ilerledim. Hediyelik kutuları sevdiğim için koleksiyon yapıyordum, çok tatlı değiller mi ama? Sonunda uzun baykuşlu kolyemi bulmuştum. Herşeyi yatağın üzerine bırakıp mutfağa doğru yol aldım.

Kızlara sürpriz bir kahvaltı hazırlamak istiyordum, buna çok şaşıracaklarına emindim. Değişiklik olsun diye peynirli ve patatesli börek yapmaya karar verdim. Tek balkonumuz kapalıydı ve kiler niyetine kullanıyorduk, patateler soğanlar Esra'nın annesinin gönderdiği  reçeller hepsi oradaydı. Patatesleri yıkayıp düdüklü tencereye gelişi güzel yerleştirdim. Hemen ardından, çaydanlığın altlığına su doldurdum ve ocağa koyup altını yaktım. Hoş, Nur hanım çay sevmezdi, kahve tutkunuydu. Esra'da Destan'dan sonra öyle olmuştu. Sevgilisi olan değil tabi ki kitap karakteri olan. Esra'yla tanıştıktan 3 ay sonra Farklı ikizleri okudu -benim tavsiyemle tabi ki- Destan'a aşık oldu.

BAĞIMLI - Yeşilin Siyahı I (Serinin İlk Kitabı)जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें