Yeşilin Siyahı 23. Bölüm

9.5K 527 19
                                    

Esin İris - Özledim

Göksel - Deniz'e bıraksam kendimi

Gözlerimi kapatıp derin bir nefes aldım, ben onu çok özlemiştim.

İçimde depremlere neden olan çekik koyu kahve gözlerini çok özlemiştim. Ah evet gerçekten benim hayatımda biri yoktu hayatım Deniz Güney olmuştu. Ukala tavırları muzip gülüşü her derdime koşuşu. Ona aşık olmam için nefes alması yeterliydi. sol yanımdaki tatlı sızıya ne demeli peki? Eksikti işte o eksikti. Deniz Güney'siz herşey eksikti onunlayken her şey tamamlanıyordu. Deniz Güney benim eksik parçam gibiydi o benim eksik yarımdı. Artık kalbimi özgürlüğe kavuşturma zamanı gelmişti kalbim aşık olmuş aşkı her haliyle yaşamak onun hakkıydı.

Eğer duygularımız karşılık değilse bile onu sevmekten vazgeçmeyecektim. Ne pahasına olursa olsun onu seviyorum o beni istemese bile. Bunu düşüncesi kalbimi sıkıştırsa da böyle olmak zorundaydı.

Aklıma anılarımız gelince gülümsemeye başladım -ki zaten aklımdan da çıkmıyordu- deniz kenarında kafalarımızın tokuşmaları nasıldı ama bunu düşününce kıkırdamadan edemedim. Beni dışardan biri görmüş olsa deli derdi, hoş ne demişti Mevlana ; Aşk deliliktir biz delinin delisiyiz.

Deliydim , hastaydım hatta Deniz Güney'e bağımlıydım. Yoksa neden sürekli onu düşüneyim onu görmek isteyim ki.

Ben değil bir tek bütün organlarım onu özlemişti.
Gözlerim gözlerini yüzünü, burnum kokusunu, dudaklarım yeni yeşermiş sert sakallarını, ellerim ellerini, kalbim ritmini değiştiren adamı özlemişti.

Yerimden kalkıp güzel manzaranın tadını çıkardım, deniz ve ışık yanan evler muazzam bir manzaraydı. Gözlerimi kapatıp derin nefes aldım keşke rüzgar onun kokusunu burnuma getirse ciğerlerime doldursam kokusunu ne olurdu ?

Benim olmayan birini özlemek gibi kötü bir durum yoktu. Benimsin diyemiyorsun özledim diyemiyorsun. Başımı geri atıp soğuk havanın boynumu ısırmasına izin verdim.

Rüyamı anımsayınca dudaklarım yukarı kıvrıldı boynum gerildi ama önemsemedim.

Sultanım deyişi hala kulaklarımdaydı " bana söz ver. Hep gül olur mu ? " demişti. Aklıma gelen düşünce gözlerimi açıp kaşlarımı çattım. Hafif ellerimi cama yasladım onun evine gittiğim zamanda bana öyle söz verdirmişti. Rüyamdaki gibi samimi ve içten demişti ikisini de bunu yeni farkettiğime inanamıyorum.

Soğuk kollarıma ısırıklar bırakınca daha fazla dayanamadım pencereyi kapatıp sık pileli perdeyi çektim. Cama yaslandım ne olacak şimdi ? Ona olan hislerimden artık emin peki ben hala çözülmez bir denklem içerisindeyim. Adamın ruh hali sürekli değişiyor ben ne yapacağımı bilmiyorum , başımı iki defa cama vurup düşünmeye çalıştım. Dün gece yılbaşıydı bana mutlu yıllar bile yazmamıştı Makbuş , Can , Tunç bile atmıştı. " Offf offf off " diye mırıldandım derin bir nefes verdim.

Kıyafetlerimi toplamam gerekiyordu gitmeliydim artık onu çok özlemiştim dayanamıyordum uzaktan da olsa görmem lazımdı.

Kıyafet işlemimi halledip seyahat şirketini aradım biletimi 2 ye ayarlamıştım. Gidecektim hem de bu gece.

İçeri girdiğimde bizim afacanlar uyanmış yaptığımız pastayı yiyorlardı insan beni de çağırırdı. Nankörler hıh.

" Pastayı ben yapayım siz çağırmayın çok darıldım ama " dedim mız mız bir şekilde ablam yazmasını çıkarıp saçlarını dağınık topuz yapmıştı. Eskiden göz kalemsiz çıkmayan kız şimdi en doğal haliyleydi.
Kamran ise çocuktan beterdi çatal ağzında bana mahçup bir şekilde bakıyordu.

BAĞIMLI - Yeşilin Siyahı I (Serinin İlk Kitabı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin