Yeşilin Siyahı 25.Bölüm

9.6K 513 42
                                    

Nasıl bir karmaşanın içine kendimi soktuğumun farkında değilim, ben soğuk yapamayacak kadar salağım. Şimdi neden böyle şeyler yapıyorum ki, aklım almıyor!

" Kaan hiç gerek yoktu eve kadar, " dediğimde gamzesini göstererek sırıttı. Yalan yok çocuğu arkadaş olarak beğeniyordum. Dediğim gibi arkadaş olarak, çok iyi birisiydi.


" Benim için lafı olmaz bücür kardeş " dedi ve ne yaptı biliyor musunuz saçımı okşayarak dağıttı. Allah'ım kısa olduğumu bu kadar gözüme sokmak zorunda mı ? Karın boşluğuna yumruk attım "Ahh! Gece sadece şakaydı."

" Boyumla alakalı şakaları sevmediğimi söylemiştim" dedim sert bir şekilde 1.55 nedir ya sanki polis çağırmak için yapmışlar beni. Bu iğrenç espirime yüzümü ekşiterek baktım. Bazen ben bile kendimden soğuyorum, size oluyor mu ? Şu iç sesim!

Bu saçma düşüncelerim ile kendi kendime savaşırken;

 " Ben gideyim yine uzaklara daldın. " diye mırıldandı.
" Evet mümkünse, 2 aydır konuşmuyoruz adam akıllı ve sen bugün acısını çıkarttın en azından benden gevezelerde varmış bunu öğrendim. "

" Gecee " diye uyardı. Elimi görünmez fermuarla kapatıp el salladım. Kaan yoluna devam ederken gözüme karanlık bir gölge belirdi sokak lambası yüzüne vurunca , Deniz ! Aman Allahım bizimi takip etmişti. Hemen gecenin karanlığına saklanmıştı. Elmacık kemiklerim ısındı bir an da,  aklıma gelen muzip fikir sırıtmama neden oldu.
Hadi bakalım Deniz Güney benden saklandın telefondan saklanacak mısın bakalım. Telefonumu açıp Deniz aramaya başladım.

- Duman- Hatun çalmaya başladı.

O olduğunuda kanıtlayınca kapının kilidini açtım. Bu olayın zaferi dudaklarıma varınca 32 dişim görünecek bir şekilde ödülendirdim.

Güzeli gördümü kalbini çalmalı
Sebebi yoktur anam
Canını sıktımı hatunu salmalı
Sebebi yoktur anam.

Bu adamın duman dinlemesine bayılıyordum be! Mırıldananarak yukarı çıktım. Kapıyı açtığımda Esra boş boş tv zaplıyordu.
Nurcum ise sınav kağıtları ile boğuşuyordu , kıyamam.

Beni gördüklerinde ikisi de ayaklandı. Sınav kağıdı demişken uzun süredir gözlüğümü takmıyorum gece yatarken de acısını çekiyordum.
Esra bildiğiniz üzerime atladı " Az kaldı seni göremeden çıkacağım sandım " kemiklerimi kırmaya devam ederken söylemişti " Nereye gidiyorsun ? " bende ona sarıldım nasılda özlemiştim. 
" Hey Esra , sülük gibi yapışmayı bıraksan kıza" diyerek tişörtün eteğinden çekti. Esra ve Nur beni paylaşamıyordu, Allah'ım rüyaysa uyandırma.

"Gece sana bir şey diyeceğim ama dalga geçme "oda sımsıkı sarılıyordu sanırım ikisinden biri beni göğüs kafesinin içine sokmayı düşünüyordu. " Çok özlemişim öyle böyle değil " dedi kafasını saçlarıma gömdü. Benim buz kütlemin buzları erimişti.
Ayrıldıktan sonra " İyi özlediniz peki hayvanuslar neden aramadınız ? " dedim sinirli gözükmeye çalışarak bu sırada da ellerimi göğsümde birleştirdim. " Dinliyoru?"

" Ya valla bak annem başıma olan derdibırakıp gitti "

" Sahi o neden gitti?"

" bir ay sonra evleniyorum "

" Ne güzel - 1 dakika NE DEDİN ! " yanlış duydum değil mi ? Yanlış ! Gözlerimi kısıp olayı kavramaya çalıştım, doğru mu duydum? 

" Destan dünden razıymış zaten evlenmeye annemde hazırlık için gitti."

" Kızım sen kafayımı yedin ! Düğününde giymek istediğim elbisenin içine bu göbekle nasıl gireceğim ! Ben bir ayda nasıl eriteceğimbu göbeği" Esra'nın düğünde giyeceğim elbiseye bakmıştım hatta mezuniyette de onu giymeyi düşünüyordum. Ama hayallerimi sıçmık gibi bıraktı.
Ah, terbiyesiz iç sesim. Ne çektim senden be.

BAĞIMLI - Yeşilin Siyahı I (Serinin İlk Kitabı)Where stories live. Discover now