Yeşilin Siyahı 16. Bölüm

10.5K 554 17
                                    

Bir saniye ne dedi o?

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bir saniye ne dedi o?

Damat mi dedi ? Kalbimin hızlı atmasını ayak parmağım bile duymuş olabilirdi. Bir Deniz'e bir Melike anne arasında gözlerim mekik dokuyordu. Ah, kalbim ne oldu sana birden böyle?

" Şey Melike anne sen bizi yanlış an-" lafını bitirmeden Onur gelmişti, evet şimdi sıçmıştık. Onur Esra'nin teyzesinin oğluydu aramızda  dört yaş olmasına rağmen bana aşıktı hatta takıktı diyebiliriz. Gelip boynuma sarıldı. Deniz olayı çok yanlış anlarsa o zaman seni gebertirim Onur!

" Geceee nasılda özlemişim seni!" kafasını saçlarına koydu saçlarımı kokladığını buradan duyuyordum. Yüzümü buruşturdum.
" Oğlum yapma bak burada.. " lafını tamamlamadan,

" Histtt bilader bıraksana kızı kene gibi yapıştın! " Deniz miydi o kafamı cevirdiğimde Onur zar zor ayrılmıştı benden, ensesinden tutuyordu, sesi hiddetliydi, hele bakışları.. Gözlerinden alev çıkarabilirdi..

" Onur, Gece kızımın nişanlısı " kafamı aniden Deniz'den ayırıp Melike anneye çevirmiştim. Deniz hiç beklemediğim bir şey yaptı yanıma gelip - o kadar boy farkına rağmen- omuzlarimdan tutup kendine cekti. " Nişanlımdan uzak dur küçük yoksa fena olur ." Gözler sürekli Deniz ve Melike anne arasında gidip geliyordu. Çizgi filmdeki karakterler bir o tarafa bakar bir bu tarafa bakar ya şuan onlardan farkım yoktu. Denizin kanatları altında olmak farklı birşeydi. Bu huzur mutluluk tarif edilemezdi, - kalp atışımin bu kadar hızlı olması dışında sorun yoktu- Esra'yla göz göze gelince yardım dinlendim oda umutsuzca omuz silkti. "Resmi olarak tanışmadık," dedi elini öptü Melike annenin. "Ben Deniz, Deniz Güney." benide bırakmamıştı, bu hali derin nefes alıp gülümemelikti. " Çok memnun oldum Deniz oğlum bende Melike, nasıl rahat ediyorsan öyle hitap edebilirsin." dediğinde Deniz bıyık altından gülümsedi, ah herif çok yakışıklı!

" Madem nişanlısıniz yüzükler nerede peki? "dedi yırtık dondan çıkan Onur. Denizin omzumdaki eli belime gelince yamuldum. Tik vardı bende yapmacık bir şekilde sırıttım dişlerimin arasından - tikim var - diyebildim.. Kaşları hayretle havaya kalktı Allahım bu çocuğu yiyebiliyor muyduk? Eli belimden omuzlarıma gelene kadar yamuldum fazlasıyla gıdıklanıyordum. Belime dokunduğu an küfür etme baslardım ama Deniz 'di karşımdaki yemezdi.

" Daha resmi olarak yüzük takmadık sadece tek taş vardı onu da hanımefendi düşürmüş , yüzük önemli değil önemli olan senin gibi hödüklerin - burayı fazlasıyla vurgulamıştı- yanlış anlamasına sebep oluyor. " o kadar kendinden emin konuştu ki ben bile nişanlıyız sanmıştım, onun nişanlısı olma fikri bile kalbimden karnına doğru kaynar suların hareket etmesini sağlıyordu. İnsanın içinde kaynar su olur mu demeyin bu pozisyonda ve o düşünceyle oluyor.

" Esra nişanlımla bir fotoğraf çeker misin ?  Bazı hödüklere inat". Telefonu çıkarıp ona uzattı benim burdan çingan çıkarmam gerekirken sadece sırıtıyordum. Esra iki üç defa flaşi patlattı ekrana bakıp güldü telefonu verdi. Deniz bakma gereği duymadan cebine koydu.

BAĞIMLI - Yeşilin Siyahı I (Serinin İlk Kitabı)Where stories live. Discover now