7. Ze gaat gras gooien

14K 573 28
                                    

7. Ze gaat gras gooien

Ariana

Ik word wakker met een lach. Ik kijk op de klok. 06:59. Ha! Ik heb de klok verslagen! Ik stap mijn bed uit en kan nogsteeds niet geloven wat ik gister gedaan had. Ik herrinner me Daniel's gezicht toen ik zei dat de verf permanent is. Psst, het is niet permanent.

Een grijns onthulde zich op mijn gezicht. Niks kan mijn dag nog verpesten, zelfs kunst niet. Ik nam een douche en ging toen huppelend naar beneden. Ik had een schattig zwart met wit jurkje aan dat tot boven mijn knieën komt met een legging eronder. Ik liep met een glimlach de woonkamer in. Mijn vader keek me vreemd aan. 'Gaat het wel?' 'Zeker pap, het kan niet beter.' zei ik met een grote glimlach. Hij keek me vreemd aan en haalde toen zijn schouders op. 'Tieners...' mompelde hij zacht.

Ik lachte en pakte een appel. Ik wachtte bij de voordeur op Ethan. Ethan kwam, zoals gewoonlijk, sloffend naar beneden en pakte de autosleutels. Hij trok een wenkbrauw op toen hij me zag en keek me vragend aan.

'Is er iets mis of?...' zei hij verward. 'Wat is er met jullie?! Mag ik niet blij zijn ofzo?' Ethan keek me nog even bedenkelijk aan maar haalde toen zijn schouders op 'Meisjes...' mompelde hij. Hij deed de voordeur open. We stapten de auto in en reden toen naar school. Het was een tijdje stil maar Ethan wist blijkbaar dat ik iets had uitgevoerd.

'Wat heb je met hem gedaan?' vroeg hij. Shit, hij had het door. 'Donut, uh nee, regenboogaapje...uh darn it, je hebt me.'

Kijk mensen, dit gebeurt er als ik iets heb gedaan dat eigenlijk niet mag en iemand heeft me betrapt. 'Ik heb zijn kleren kortgeknipt en roze verf in zijn shampoo gestopt.' Ik barstte in lachen uit. Ethan keek me ongelovig aan. 'Je hebt wat?!' 'Nou je weet wel dat spul waarmee je je haar kleurt...' 'Ik weet wel wat verf is! Alleen ik kan niet geloven dat jij dat hebt gedaan.' Ethan begon keihard te lachen.

Toen we waren uitgelachen werd hij opeens serieus. 'Ariana, als hij je lastig valt moet je het zeggen. Ik ben er voor je en als iemand mijn zusje wat aan doet, dan denk ik dat hij een tijdje met krukken moet lopen... Als hij dan nog wel benen over heeft na mijn schoonheidsbehandeling.' Ik glimlachtte. 'Dankje Ethan, maar ik heb het onder controle. Geloof me.' Ethan knikte.

Ik stapte de auto uit en liep toen over het schoolplein. Ik probeerde Daniel te ontlopen alleen dat was best lastig aangezien hij vlak voor de ingang stond met Max en Cameron. Daniel droeg een zwarte NY pet. Ik verstijfde toen onze blikken elkaar kruisten. Zijn grijze ogen doorboorden de mijne.

Opeens trok iemand mij om de hoek. 'What the...' Ik keek naar Stef en David. Ellie kwam er snel bij toen ze ons zag. 'Stef waarom trok je me net weg?!' riep ik. 'Heb jij dat serieus met hem gedaan?' Ik knikte en grijnsde toen. David en Stef barsten in lachen uit. 'De hele school praat erover.' zei David. 'Seieus?' vroeg ik. David knikte. Ik grijnsde. Je pakt de verkeerde Daniel.

De bel was gegaan en ik liep naar het kunstlokaal. Waarom moest dat ook alweer het eerste uur zijn? Ach ja, dan kan ik Daniel's mooie haar weer zien.

Ik stapte het lokaal binnen en ging naast Daniel zitten. Hij zei helemaal niks tegen mij en keek niet eens op. Ik grijnsde. Misschien laat hij me nu wel met rust. Mevrouw de Boer kwam het lokaal binnen en klapte in haar handen omdat iedereen druk aan het praten was. Iedereen stopte er gelijk mee en vestigden hun aandacht op de leraares.

'Goed, vandaag gaan jullie verder met jullie werk dat ik gister had opgegeven, maar jullie gaan het niet hier doen. Jullie moeten een plek op school of buiten de school zoeken dat inspirerend is, als je buiten de school werkt dan mag dat niet te ver zijn! Dus iedereen, pak alle spullen die jullie nodig hebben en zoek een plek.'

War with the badboy (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu