22. Banaan

13.4K 522 111
                                    

22. Banaan

Ariana
Wakker worden met een lach. Iets wat ik vandaag zeker heb gedaan. Waarom? Dat is heel simpel. Drie woorden. Halloween en verjaardag. Kan het nog cooler? O ja, herfstvakantie.

Ik stap mijn bed vrolijk uit. Ik neem snel een douche en kleed mij daarna snel om. Een simpele zwarte hoodie, die mij lekker warm kan houden en een jeans. Ik hol vrolijk de trap af en zie dat mijn vader en broer op de bank zitten tv te kijken. 'Goeiemorgen.' zeg ik blij en spring over de bank. 'Goeiemorgen.' zeggen ze allebei. Geen gefeliciteerd. Vreemd...

'Vergeten jullie niet iets?' vraag ik met een opgetrokken wenkbrauw. 'Nee, niet dat ik weet.' zegt Ethan. 'Het is iets belangrijks en het is maar één keer in het jaar.' probeer ik ze te herrinneren. 'Ooo ja, het is halloween vandaag.' zegt mijn vader. 'Ellie wou nog op costuumjacht met je.' Ik trek mijn wenkbrauw op terwijl er een teleurgesteld gevoel door mijn maag zweeft. 'Ik ga haar wel even bellen.' zucht ik.

Ik loop naar mijn kamer en laat mij vallen op mijn bed. Ik pak mijn telefoon en bel Ellie.

'Hey, met Ellie.'

'Hey Ellie.'

'Ow hoi Ariana. Hoe gaat het?' vraagt ze.

'Ik voel me teleurgesteld.' zeg ik.

'Hoezo?'

'Ze zijn het gewoon vergeten.'

'Wat?'

Een zucht verlaat mijn mond.

'Laat maar. Haal je me zo op?'

'Ja, tuurlijk.'

Ik hang op en gooi mijn telefoon op mijn bed. Zelfs Ellie is het vergeten. De bel gaat en ik ga naar beneden. Ik open de deur. 'Ow, hey Kelly. Ik dacht dat je Ellie was.' zeg ik en laat Kelly binnen. 'Ja, ik kwam heel even langs. Hoe gaat het meid?' vraagt ze. 'Goed, hoor.' zucht ik. De bel gaat weer en ik doe hem snel open.

'Hey hey.' zegt Ellie opgewonden. 'Hey, Ellie.' zeg ik en lach geforceerd. 'Ik pak even al mijn spullen.' zeg ik en doe mijn schoenen en jas aan. Ik pak de huissleutels en mijn portemonnee en zeg de rest nog even gedag.

'Goed, waar gaan we naar toe?' vraag ik. 'We gaan op costuumjacht.' grijnst Ellie. Ik zie een zwarte BMW. 'Owja, Cameron wou ons brengen.' Ik trek een wenkbrauw op. 'Cameron? Je bedoelt dé Cameron die bij ons in de klas zit, toch?' Ellie knikt. 'Oké, vreemd...' zeg ik. Cameron stapt uit de auto. 'Hey, Ariana.' zegt hij en knikt naar mij. 'Hey, Cam.' antwoord ik terug. We stappen alledrie de auto in. Ellie en ik gaan samen achterin zitten.
'Één van jullie mag best wel voorin zitten hoor.' zegt Cameron. We schudden allebei ons hoofd. 'Neh, ik zit liever naast Ariana.' lacht Ellie. 'Hé, naast mij zitten is ook heel leuk.' zegt Cameron en wiebelt met zijn wenkbrauwen. 'Rijden, Cameron.' zeggen we allebei lachend. Cameron start de auto en rijdt daarna weg.

Aangekomen in de stad gaan we snel opzoek naar een winkel waar ze costuums verkopen. 'O kijk, daar!' roept Ellie en trekt me mee aan mijn arm. 'Wow, rustig!' roep ik en probeer niet te struikelen over mijn eigen voeten. Cameron loopt ons rustig achterna en kijkt geamuseerd om zich heen. De straten zijn met pompoenen gevuld en overal hangen er spinnenwebben en heksen. Het ziet er heel gezellig uit en ook best wel creapy...

We stappen de winkel binnen en het lijkt net de snoepwinkel voor tieners. Overal hangen er costuums. Van eng naar schattig, lelijk naar sexy. 'Cool.' zeg ik en kijk rond.

'O my God! Ik wil roodkapje zijn!' roept Ellie. 'Dan ga je maar als roodkapje.' zeg ik en lach. Ellie pakt het costuum en gaat een pashokje in. Even later komt ze naar buiten. 'En?' vraagt ze terwijl ze een rondje draait. Ze draagt een rood schattig jurkje met een kapje en ze heeft ook een mandje in haar hand. 'Schattig, neem het.' zeg ik. 'Waar is Cameron eigenlijk?' vraagt ze. Ik haal mijn schouders op.

War with the badboy (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu